Είμαι μονογονέας κι αυτοί είναι 8 λόγοι που αξίζει να βγείς μαζί μου

1

Πολύ συχνά οι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που δεν έχουν δικά τους παιδιά, διστάζουν ή ακόμη και αρνούνται να βγούν με έναν μονογονέα και δεν το κατακρίνω, ίσα ίσα το καταλαβαίνω. Η ζωή σου επηρεάζεται άμεσα από τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες εκείνου που μεγαλώνει τα παιδιά μόνος του και πολλές φορές λόγω της κατάστασης, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό ερώτημα που προκύπτει  είναι τι θα γίνει αν τα πας καλά με αυτόν τον άνθρωπο, γνωρίσεις και δεθείς με τα παιδιά του και στο τέλος χωρίσετε;  Το να κάνεις σχέση με έναν γονιό είναι κάτι πιο πολύπλοκο και ως πολύπλοκο, έχει περισσότερες πιθανότητες να μην λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να μην πληγωθούν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αλλά και όλοι οι άνθρωποι που  εμπλέκονται σε αυτό. Αυτό είναι το επιχειρημα των περισσότερων ανθρώπων, σωστά;

Όχι και τόσο. Διότι όλα τα παραπάνω είναι μια στιχομυθία που έχουν πλάσει οι περισσότεροι στο μυαλό τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάντα έτσι ή μάλλον, δεν είναι μόνο έτσι.  Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν έχεις κάνει σχέση με έναν μονογονέα και όχι δεν το λέω επειδή είμαι μονογονέας και θέλω να τονώσω το εγώ μου, να δικαιολογήσω τις επιλογές μου ή να χρυσώσω το χάπι στους μονογονείς. Αντιθέτως έχω και επιχειρήματα γι’ αυτό διότι πράγματι, αν κάποιος έχει 10 λογους να μην βγεί με έναν μονογονέα έχει και άλλους τόσους για να το κάνει!

Αντισύλληψη
Ω ναι, θυμάσαι τότε που έμεινα έγκυος; Θυμάσαι. Μάντεψε τώρα ποιος δεν ξεχνάει ΠΟΤΕ να πάρει το χάπι του!

Δεν πιέζουμε καταστάσεις
Γιατί και να θέλαμε, δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση. Διότι είμαστε επιφυλακτικοί και θέλουμε πρώτα να γνωρίζουμε αυτόν που έχουμε απέναντί μας για να μην πληγωθούμε και πληγώσουμε τα παιδιά μας. Διότι δοκιμάσαμε το γάμο, τον ζήσαμε και δεν μας νοιάζει να τον ξαναζήσουμε, σύν ότι έχουμε ένα παραπάνω φόβο μήπως χωρίσουμε ξανά, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι αλήθεια. Θα βγούμε μαζί σου, θα περάσουμε καλά αλλά στο σπίτι μας δεν θα μπείς τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα κι αν αυτό συμβεί, θα γίνει υπό προϋποθέσεις και μετά από πολύυυ καιρό.

Είμαστε δυναμίτης στο κρεβάτι
Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τους μονογονείς, αλλά για όλους τους γονείς. Όταν κάνεις παιδί, και ειδικά όταν γίνεσαι μητέρα, σέβεσαι περισσότερο το σώμα σου και έχεις μεγαλύτερη επίγνωση των δυνατοτήτων σου. Η διαφορά είναι ότι οι μονογονείς, στερηθήκαμε το σεξ λίγο πρίν χωρίσουμε και για ένα μεγάλο διάστημα μετά, κάτι που μας δίνει μεγαλύτερη διάθεση να δοκιμάσουμε πράγματα.

Ξέρουμε τι χρειάζεται μια σχέση για να λειτουργήσει
Ύστερα από μια ή περισσότερες άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν, μετά από πολλά χρόνια σχέσης ή γάμου και έχοντας αποκτήσει ένα ή περισσότερα παιδιά, ξέρουμε τι χρειάζεται αλλά και τι δεν χρειάζεται μια σχέση για να λειτουργήσει. Και είμαστε διατεθειμένοι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η επόμενή μας σχέση να είναι καλύτερη, για σένα που θα μπείς στη ζωή μας, για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!

Ξέρουμε να βάζουμε όρια (πλέον)
Ένα από τα πράγματα που οδηγεί στη διάλυση των σχέσεων είναι η έλλειψη ορίων είτε από τη μία πλευρά ή και από τις δύο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλλουν να παίρνουν αποφάσεις ή παραβλέπουν πράγματα που τους ενοχλούν, κι έτσι έρχεται μια ωραία μέρα που εκρήγνυνται και η σχέση τελειώνει άδοξα. Επειδή λοιπόν το έχουμε δεί και ξαναδεί το έργο, ξέρουμε να βάζουμε όρια από την αρχή, όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας. Ξέρουμε να λέμε «Όχι», ξέρουμε να ισορροπούμε ανάμεσα σε παιδί και προσωπική ζωή γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή αλλιώς θα τρελλαθούμε και ξέρουμε να βάζουμε όρια στα παιδιά μας. Γιατί πάθαμε και μάθαμε!

Δεν ξέρουμε τι θα πεί εγωϊσμός
Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μόνοι κι αυτό από μόνο του, απαιτεί απόλυτα δοτικούς ανθρώπους χωρίς υποψία εγωϊσμού. Κι όταν είμαστε απόλυτα δοτικοί με τα παιδιά μας, νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε και απόλυτα δοτικοί με έναν ενήλικο που στο τέλος της μέρας θα θέλει να μάθει τα νέα μας, να μας ακούσει, να μας συμβουλέψει, να μας καταλάβει. Μάθαμε από τα λάθη μας και τους εγωϊσμούς μας στη προηγούμενη σχέση ή στον γάμο μας και δεν θέλουμε να τα επαναλάβουμε!

Ξέρουμε τι θέλουμε
Όλοι οι γονείς γνωρίζουν τι θέλουν διότι οι ρυθμοί μετά το παιδί είναι τόσο γρήγοροι, που απαιτούν γρήγορες και υπεύθυνες αποφάσεις. Ειδικά όταν το μεγαλώνεις μόνος σου, δεν έχεις περιθώρια να μην ξέρεις τι θέλεις. Πρέπει να αποφασίζεις τα πάντα εσύ, από το τι θα φάτε για μεσημέρι μέχρι τι ώρα θα διαβάσετε για το σχολείο. Ένας άνθρωπος που παίρνει τόσες πολλές αποφάσεις κάθε μέρα για τα ασήμαντα και τα σημαντικά, σίγουρα ξέρει τι θέλει, τι ζητάει αλλά και πώς να το παίρνει. Είμαστε μονογονείς, κι αυτό δεν σημαίνει απελπισμένοι ή διαταραγμένοι. Σημαίνει απλά μονοί. Όχι μόνοι!

Δεν ψάχνουμε σύζυγο ή πατέρα για τα παιδιά μας
Τα παιδιά μας έχουν πατέρα κι εμείς, δεν θέλουμε δεύτερο σύζυγο. Όχι γιατί δεν θέλουμε να ξαναπαντρευτούμε αλλά γιατί, ακριβώς επειδή ξέρουμε πως ο γάμος είναι μια σοβαρή απόφαση ειδικά όταν έχεις ήδη παιδιά, θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι. Κι αυτό απαιτεί χρόνο. Ίσως μια μέρα, μετά από χρόνια κι αφού η σχέση μας δοκιμαστεί και αντέξει στο χρόνο, να γνωρίσεις τα παιδιά μας, να μπείς στην οικογένειά μας και να φτιάξουμε μαζί μια δεύτερη οικογένεια-πρότυπο για εκείνα. Μέχρι τότε όμως, δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, δεν ονειρευόμαστε νυφικά και ανθοστήλες, δεν ψάχνουμε σύζυγο. Ψάχνουμε έναν καλό άνθρωπο, στοργή και αγκαλιά. Αυτό!

Πηγή: http://thoughtcatalog.com/