Νιώθω μέσα στο γάμο μου ότι μένω πίσω. Να μείνουμε σε διάσταση μήπως δω πιο καθαρά;

0

Ερώτημα
«Το πρόβλημα μου είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο νιώθω ότι θέλω να μείνω μόνος. Το 2008 γνώρισα την γυναίκα μου και το 2009 αρραβωνιαστήκαμε και ξεκινήσαμε να ζούμε στο ίδιο σπίτι. Από τότε άρχισα να νιώθω ότι δεν είχαμε ποτέ ρυθμό στο σπίτι (δουλειές σπιτιού,φαγητό,πλύσιμο ρούχων κλπ). ενώ η γυναίκα μου, μου έδωσε να καταλάβω από τότε ότι δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με τα πιο πάνω και εγώ ένιωθα ότι πήγαινα όλο και πιο πίσω. Όταν ανάφερα σε κάποια φάση τις ανησυχίες μου η απάντηση ήταν,έτσι είμαι και δεν μπορώ να αλλάξω και κάποιες άλλες φορές ήταν ότι δεν είναι δικό μας το σπίτι και γι αυτό και δεν με νοιάζει τόσο και ότι όταν θα πάμε στο σπίτι μας (που ετοιμαζόταν) θα ασχολούμαι περισσότερο(πράγμα πού δεν γίνεται σε καλό βαθμό).Όμως εγώ δεν ήμουν ικανοποιημένος με αυτά που περνούσα και που άκουγα.Επακόλουθο ήταν να χαλάσει και η ερωτική μας ζωή σε κάποιο βαθμό (σημ: Λίγο πρίν αρχίσουμε να βγαίνουμε με είχε απορρίψει γιατί της άρεσε κάποιος άλλος. Μετά επανήλθε. Αυτό το αναφέρω γιατί νομίζω έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία μου στην πορεία νομίζω).

Λίγο καιρό μετά διεγνώστηκα με καρκίνο όρχεως για 2η φορά (1η το 2005) και ξεκίνησαν οι θεραπείες. Αυτός ήταν ακόμα ένας παράγοντας πού με κράτησε μακριά από το σεξ για κάποιο διάστημα. Όσο περνά ο καιρός όμως, ανακαλύπτω ότι ίσως και για τους λόγους που προανέφερα, η γυναίκα μου δεν με ελκύει και στο μυαλό μου έχω καθημερινά την σκέψη του χωρισμού. Έχουμε να κάνουμε σεξ 1 χρόνο σχεδόν και το θέμα είμαι εγώ.Δεν θέλω..Επίσης μιλήσαμε και για παιδί και πήρα τη θέση ότι δεν θέλω παιδί (αλλά θέλω πραγματικά). Είμαι πάρα πολύ συγχυσμένος και δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να μείνουμε σε διάσταση μήπως και δω πιο καθαρά. Ποιά είναι η γνώμη σας; «.

Απαντάει η Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-Κράνιοθεραπεύτρια κυρία Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου.

Αγαπητέ αναγνώστη,

Διαβάζοντας την μικρή περιγραφή της κατάστασης που ζεις σε ένιωσα σα να είσαι εγκλωβισμένος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Στην αρχή λες για τον εαυτό σου πως θες να μείνεις μόνος σου. Τι ακριβώς εννοείς με αυτό το «μόνος μου», είναι κάτι που θα σου πρότεινα να το ψάξεις και να το ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου.

Στη συνέχεια αναφέρεσαι στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ενας παράγοντας που επηρεάζει τον ψυχισμό σε πολλά επίπεδα. Κάποια από αυτά είναι εύκολα αντιληπτά και άλλα όχι και τόσο εύκολα.

Νομίζω, ότι χρειάζεται να σκύψεις πάνω από τον εαυτό σου με περισσότερο ενδιαφέρον και τρυφερότητα, να του δώσεις την δυνατότητα να ξετυλίξει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του γιατί μόνο έτσι θα νιώσεις ασφαλής κάποια στιγμή να πεις ξεκάθαρα τι είναι καλύτερο για σένα.

Είναι πολύ σημαντικό να δώσεις χώρο στον εαυτό  σου για να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις τι νιώθεις και τι επιθυμείς βαθύτερα. Αυτή η διαδικασία θα σε κάνει να αισθανθείς πιο ελεύθερος και ικανοποιημένος.

Με κατανόηση

Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου 
Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-Κράνιοθεραπεύτρια
Τηλ: 2610452456
Κιν: 6972350743
E-mail humantherapy.gr@gmail.com
Web: www.humantherapy.gr

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!