Με τον άντρα μου έχουμε μειωμένη διάθεση για σεξ εδώ και δύο χρόνια. Τί να κάνω για να αλλάξει η κατάσταση;

0

Ερώτημα
«Γεια σας, είμαι 39 ετών, παντρεμένη 10 χρόνια, ο σύζυγός μου είναι 46 ετών και έχουμε 2 κοριτσάκια. Ο άντρας μου δεν ήταν ο έρωτας της ζωής μου, αλλά όταν τον γνώρισα μου ενέπνευσε μεγάλη ασφάλεια, σιγουριά και με έκανε να νιώθω πάντα μοναδική. Στην σεξουαλική μας ζωή δεν είχαμε προβλήματα, εδώ όμως και 2 χρόνια περίπου τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο ίδιος λείπει αρκετά στην επαρχία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ενώ θα έπρεπε η απόσταση να μας φέρνει πιο κοντά όταν βρισκόμαστε, αντίθετα έχουμε απομακρυνθεί. Εγώ πάλι δεν νιώθω για τον ίδιο την έλξη που ένιωθα στο παρελθόν αν και τον αγαπάω βέβαια, και ο ίδιος από τη μεριά του είναι τόσο προβληματισμένος και αγχωμένος από διάφορα προβλήματα που έχουμε στην καθημερινή μας ζωή, ώστε μου λέει ότι το σεξ είναι το μόνο που δεν τον απασχολεί αυτόν τον καιρό. Γνωρίζετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή ώστε να αλλάξει η όλη κατάσταση; Ευχαριστώ!».

Απαντάει η Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-Κράνιοθεραπεύτρια κυρία Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου.

Aγαπητή φίλη,

Η σεξουαλική επιθυμία και γενικότερα η σεξουαλική ζωή δεν είναι κάτι ξεχωριστό απο την συνολική ζωή μας.

Η ζωή μας λοιπόν μέσα στο χρόνο εξελίσσεται και το ίδιο συμβαίνει και με την σεξουαλική μας ζωή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν την ζωή τους να κυλάει μέσα σε έναν «αυτόματο πιλότο», χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να αναρωτηθούν σε σχέση με ότι τους συμβαίνει αν είναι αυτό που επιθυμούν ή πως νιώθουν με αυτό.

Όταν κανείς θέτει αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό του, τότε ζει πιο συνειδητά και δεν βρίσκεται μπροστά σε πράγματα που συμβαίνουν «ξαφνικά» στη ζωή του ή σε αυτά που νιώθει.

Το ίδιο έχει να κάνει καθένας και σε σχέση με την ερωτική του ζωή. Δεν έχει σημασία αν είναι παντρεμένος ή όχι. έχει μεγάλη σημασία να δίνει καθένας λίγο χρόνο για να ακούσει τον εαυτό του. Να κάνει έναν διάλογο με τον εαυτό του ρωτώντας τον πως νιώθει με αυτό που ζει, ποιες είναι η επιθυμίες του και αν πραγματοποιούνται, τι θα μπορούσε να κάνει για να πάει πιο κοντά σε αυτό που θέλει να αισθάνεται και όποια άλλη ερώτηση μπορεί να δώσει μια εικόνα για το ποια είναι η πραγματικότητα μέσα του. Και η εσωτερική πραγματικότητα είναι πάντα κάτι που γνωρίζουμε μέσα μας, αρκεί να σκύψουμε και να την  αφουγκραστούμε με ειλικρίνεια.

Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας για την δική σας ζωή θα αρχίσει το κουβάρι να δείχνει μια άκρη του.

Με κατανόηση,

Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου 
Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-Κράνιοθεραπεύτρια
Τηλ: 2610452456
Κιν: 6972350743
E-mail humantherapy.gr@gmail.com
Web: www.humantherapy.gr

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!