fbpx

Πουά κουλουράκια με κακάο και ελαιόλαδο

| 11 Φεβρουαρίου 2016
ADVERTISEMENT

Βρήκαμε τη συγκεκριμένη συνταγή στο μπλόγκ Βουτυρόμελο http://voutyromelo.blogspot.gr/ της Νίκης Παππά και τη λατρέψαμε. Δοκιμάστε τη, θα ξετρελλαθείτε!

Υλικά για 30 κουλουράκια: (υγιεινά και νοστιμότατα)


ADVERTISEMENT

▪450 γρ.αλεύρι για όλες της χρήσεις
▪50 γρ. κακάο
▪120 ml ελαιόλαδο
▪200 γρ. ζάχαρη άχνη
▪1 αυγό
▪200 ml γάλ φρέσκο
▪15 γρ. baking powder
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1/2 κ.γλ κανέλα
▪λίγη κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για πιο εύκολα στο μίξερ και τα ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό έως ότου ομογενοποιηθούν καλά. Εγώ τα έπλασα στο χέρι και βγήκαν τέλεια.Αν σας κολλάει η ζύμη προσθέστε λίγο αλεύρι αλλά με φειδώ. Πρέπει να βγει μια μαλακή ζύμη που δε κολλάει όταν πλάθω ένα κουλουράκι. Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλω. Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω στους 170° για 20-25 ‘. Τα αφήνω να κρυώσουν και να.σφίξουν.Εν τω μεταξύ λιώνω λίγη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσεχτικά ρίχνω σταγόνες στα κουλούρια. Ετοιμα!!


ADVERTISEMENT

Καλή όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ