fbpx

Αφράτα cookies χωρίς αλεύρι, λάδι ή βούτυρο

| 12 Οκτωβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Τα πιο αφράτα μπισκότα  που έχεις φάει, ΧΩΡΙΣ ζάχαρη, ΧΩΡΙΣ αλεύρι, ΧΩΡΙΣ βούτυρο ή λάδι, παρά μόνο με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, από τις “Συνταγές της Καρδιάς“, στο πιάτο μας. Έλα να μοσχοβολήσουν οι κουζίνες!

Υλικά (για 10-12 τεμάχια)
180 γρ. φουντούκια
80 γρ. φυστικοβούτυρο
40 γρ. μέλι (1 πολύ γεμάτη κουταλιά)
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
μισό κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
¼ κουταλάκι εσάνς βανίλιας


ADVERTISEMENT

 photo 2b_zpsbc29909f.jpgΕκτέλεση
Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε απλά να γίνουν σκόνη, θέλουμε να γίνουν αλοιφή.

Βάζουμε την αλοιφή αυτή σε ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε ξανά.
Πλάθουμε 10-12 μπαλάκια, και τα πλαταίνουμε ελαφρά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Το μπισκοτάκια μας ελάχιστα θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν τα αγγίζουμε, είναι πολύ μαλακά και θα μας διαλυθούν.
Τα αφήνουμε να σταθούν εκτός φούρνου για 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό τα μπισκοτάκια μας θα σκληρύνουν έτσι ώστε να μην μας διαλύονται, παραμένοντας όμως αφράτα αφράτα.


ADVERTISEMENT

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ