fbpx

Πανεύκολη τυρόπιτα με μπεσαμέλ

| 19 Φεβρουαρίου 2016
ADVERTISEMENT

“Αυτή τη τυρόπιτα την έτρωγα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που έκανα κάποτε διακοπές και μου την έδωσε ο μάγειρας. Από τότε την τιμάω όπως της αξίζει!” γράφει μέλος της σελίδας “Οι συνταγές της παρέας” από την οποία αντλήσαμε τη παρακάτω συνταγή και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε. Εντάξει απλά δεν υπάρχει!

Υλικά


ADVERTISEMENT

  • 2 σφολιάτες
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • 3 κουταλιές αλεύρι
    • 1/2 κιλό γάλα

Πώς το κάνουμε:

    1. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ.Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτηρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
    2. Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα, χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα πιάτο και τα προσθετουμε όλα στη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά και πιπερώνουμε όσο θέλουμε.
    3. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού.
    4. Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης και ραντίζουμε με νερό.
    5. Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο πάντα).

Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή κάποιες φορές η μπεσαμέλ μπορεί να σβολιάσει, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός και γίνεται βελούδινη.


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ