fbpx

Κοτομπιφτεκάκια με παιδική σπιτική κέτσαπ!

| 5 Ιουνίου 2014
ADVERTISEMENT

Αντιλαμβανόμενη την αγωνία της νέας μαμάς να βοηθήσει το μωρό της να συνηθίσει την νέα αυτή πραγματικότητα, η Chicco δημιουργεί τα Chiccoγευματάκια, μια σειρά εκδηλώσεων – εκπαιδευτικού χαρακτήρα – σε συνεργασία με την Chef, κα Ντίνα Νικολάου.

Στα Chiccoγευματάκια παρουσιάζονται στις μαμάδες συνταγές εύκολες, που στόχο έχουν να εισαγάγουν νέες γεύσεις στο διαιτολόγιό των παιδιών τους, αλλά και θα δίνονται έξυπνα tips που θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να συνηθίσουν νέες γεύσεις και να τις δεχθούν πιο εύκολα.


ADVERTISEMENT

Το πρώτο Chiccoγευματάκι θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου από τις 11 έως τις 3, στο επίπεδο 0 του The Mall, έξω από το κατάστημα Prenatal.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη χρήσιμη εκστρατεία για την ενημέρωση των νέων μαμάδων σχετικά με τη σωστή παιδική διατροφή, η αγαπημένη μας “Chicco ” μας δίνει μια υπέροχη συνταγή για κοτομπιφτεκάκια με παιδική σπιτική κέτσαπ. Πάμε να φάμε!

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 45΄ (συνολικά)


ADVERTISEMENT

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

*Για τα μπιφτέκια

400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση από στήθος) ή κιμάς από στήθος γαλοπούλας
1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1 κουτ. σούπας ξίδι
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*Για την κέτσαπ
3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την κέτσαπ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο τις ντομάτες και το κρεμμύδι και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Επαναφέρω το μίγμα με τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω το μίγμα να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα.

Μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθω 4 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρότερα και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτεκάκια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά.
Σερβίρω τα μπιφτεκάκια με τη σπιτική κέτσαπ.

Tip:

Για να δούμε αν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί καλά και στο εσωτερικό τους, κόβουμε ένα στη μέση: το χρώμα του κιμά πρέπει να είναι γκριζόλευκο, δίχως κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς ψήνεται για λίγα λεπτά ακόμα.

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα κοτομπίφτεκα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά.

Για να μάθεις κι άλλες χρήσιμες παιδικές συνταγές, έλα το  Σάββατο 7 Ιουνίου από τις 11 έως τις 3, στο επίπεδο 0 του The Mall, έξω από το κατάστημα Prenatal ενώ για περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ