Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο πεντανόστιμη και πανεύκολη!!

0

Τη βρήκαμε στο αγαπημένο μας «Συνταγές Παρέας» και τη λατρέψαμε. Πρόκειται για πεντανόστιμη παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα, γρήγορη, πανεύκολη και προπάντων οικονομική!

Τι χρειαζόμαστε:
3 νεροπότηρα τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι
2 νεροπότηρα φέτα τριμμένη
λίγο δυόσμο
λίγο πιπέρι
1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο αλεύρι up
1/2 νεροπότηρο λάδι
4 αυγά

Πώς το κάνουμε:
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170-180 περιπου) μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά περίπου).

Λίγα μυστικά ακόμα
-Προσωπικά εγώ έβαλα λιγότερη φέτα για να έχω πιο πολύ τη γεύση από το κολοκύθι (οπότε και αλάτισα λίγο τα κολοκυθάκια) και αντί για δυόσμο έβαλα μαιντανό και άνιθο. Επίσης παραπάνω αλευράκι γιατί μου φάνηκε λίγο αραιός ο χυλός. Αλλά αυτά είναι θέμα γούστου!
-Μαζί με τα κολοκυθάκια μπορείτε να τρίψετε και καρότα!

Σχόλιο αναγνώστριας: Αγαπητη φιλη επειδη την φτιαχνω και εγω πολλα χρονια ταιριαζει καλυτερα μαιντανος και ανηθος σε αυτη την πιτα. Επίσης, αφηνω για το τελος το γαλα αν χρειαστει και το ριχνω εφοσον εχω ανακατεψει ολα τα υπολοιπα γιατι οσο καλα και αν ειναι στυμενα τα κολοκυθια οταν πεσει το λαδι και τα αυγα βγαζουν πολλα υγρα με αποτελεσμα να συμπληρωνεις με παραπανω αλευρι οποτε χανεται το κολοκυθι.Είναι παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα πεντανόστιμη!

Πηγή:  http://www.sintagespareas.gr/