fbpx

Καρυδομηλοπιτάκια με φρουκτόζη και κανέλα, ιδανικά για κέρασμα, από την Ελευθερία Κοντογιάννη!

| 21 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

roulaΗ Ελευθερία Κοντογιάννη ξαναχτυπά! Καρυδομηλοπιτάκια με φρουκτόζη και κανέλα, άκρως θρεπτικά και ιδανικά για όσους θέλουν κάτι γλυκό αλλά κάνουν διατροφή. Και διατροφή σημαίνει να φάτε ένα, βαριά δύο. Θα μπορέσετε να αντισταθείτε;

 


ADVERTISEMENT

 

[divider]Δείτε κι άλλες συνταγές της Ελευθερίας, εδώ! [divider]

Καρυδομηλοπιτάκια με φρουκτόζη και κανέλα

Υλικά :
• 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
• 10 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη
• 6 κουταλιές της σούπας κανέλα ( Κεϋλάνης αν είναι εφικτό)
• 1 φακελάκι βανίλιας
• Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
• 9 κουταλιές της σούπας γάλα
• 9 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (λιωμένο) εγώ βάζω μισές μισές κουταλιές και από τα δύο.
• 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
• 3 αυγά
• 2 κουταλιές της σούπας κουάκερ
• 1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και ψημένο σε φούρνο μικροκυμάτων (αν δεν μπορώ το κόβω σε κύβους χωρίς να το ψήσω )
• 2 χούφτες καρυδόψιχα περίπου
• Αν έχω προσθέτω μία κουταλιά της σούπας γεμάτη λιναρόσπορο.

15027627_1761586407427055_6162949077477443907_n


ADVERTISEMENT

Θα χρειαστώ μικρά φορμάκια για κέικ ( εμένα μου χρειάστηκαν οκτώ).

Η παρασκευή τους είναι απλή : Ανακατεύω τη φρουκτόζη με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο (λιωμένο) και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω ένα ένα τα αυγά, το γάλα (χλιαρό) το ταχίνι , την κανέλα, την βανίλια, το τριμμένο μοσχοκάρυδο τον λιναρόσπορο, το κουάκερ, το αλεύρι φαρίνα κι ανακατεύω με τον αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι δυνατά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Έπειτα μοιράζω το μείγμα σε οκτώ περίπου φορμάκια κι από πάνω στο τέλος βουτάω τα καρύδια χοντοκοτριμένα και τα κομματάκια μήλου στα φορμάκια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για είκοσι (20) λεπτά. Πασπαλίζω με λίγη άχνη αν θέλω!

Περισσότερα tips:
• Μπορώ αντί για καρύδι( που δεν τρώνε τα πιο μικρά παιδιά ή για όποιον έχει αλλεργία) να προσθέσω σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες.
• Είναι μια εύκολη λύση για ένα σπιτικό έδεσμα που είναι υγιεινό και γίνεται σχετικά γρήγορα .
• Αν θέλω να φτιάξω λιγότερα βάζω τα μισά υλικά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ