fbpx

Γρήγορα και υγιεινά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη!

| 30 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Έχω τώρα τρία χρόνια που βάζω καστανή ζάχαρη σχεδόν στα πάντα, σε σημείο που τη λευκή ζάχαρη τη καταλαβαίνω στη γεύση και κάπως “μ’ ενοχλεί”. Βρήκαμε λοιπόν μια πολύ ωραία συνταγή στη σελίδα της εταιρίας Ζωγράφος για γρήγορα και υγιεινά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για εσάς που είστε fan της μαύρης ζάχαρης!

brown-sugar-thΥλικά

360 γραμ. + 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
μια πρεζα μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
180 γραμ.  βούτυρο
120 γραμ. μαύρη ζάχαρη Dark Brown Crystal


ADVERTISEMENT

Εκτελέστε τα
-Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
-Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
-Τέλος προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας ελάχιστο  γάλα, αν χρειαστεί.
-Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 1/2 εκ. περίπου και κόβετε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα (αστέρια, δέντρα, φεγγάρια κλπ.)
-Ψήνετε σε βουτυρωμένο ταψί 25 λεπτά στους 175οC.

-Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, διακοσμείτε με γλάσο.

Για το γλάσο
Ανακατεύετε περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη με ένα ασπράδι αυγού και 1-2 κου. γλυκού ξύδι. Αν θέλετε προσθέτετε στο γλάσο χρώμα ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζετε τα μπισκότα με τρούφα χρωματιστή ή σοκολάτας, πριν στεγνώσει το γλάσο.
Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ