fbpx

Γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς: Δεν υπάρχει αυτό το γλυκό!

| 23 Φεβρουαρίου 2016
ADVERTISEMENT
Το ανακαλύψαμε στο http://culinaryflavors.gr/ και πάθαμε πλάκα. Πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο με κορν φλέικς και πολύ εύκολο. Δες τη συνταγή!
Συγγραφέας: Κατερίνα

Συστατικά

Για τη Βάση
  • 150 γρ. Κορν φλέικς (θρυμματισμένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
Για την Κρέμα
  • 800 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή μία βανιλλίνη
  • 40 γρ. Βούτυρο
Για το Γαρνίρισμα
  • 90 γρ. Κορν φλέικς (το σπάτε χοντρά χοντρά με τα χέρια σας)
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση


ADVERTISEMENT

Για τη Βάση

 photo Galaktoboureko-Crumble-4_zpsxwqn7eyq.jpg

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Προσθέστε τα κορν φλέικς και ανακατέψτε.
  3. Ρίξτε το βούτυρο και αναμίξτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Πάρτε ένα τετράγωνο ταψί 19 cm X 19 cm.
  5. Απλώστε το μίγμα κορν φλέικς να καλύψει το κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού σε ύψος περίπου 5 cm.
  6. Βάλτε στην άκρη.

Για την Κρέμα

 photo Galaktoboureko-Crumble-5_zpshuxhgcx5.jpg

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το 700ml γάλα και 50 γρ. ζάχαρη και βάλτε σε μέτρια φωτιά.
  2. Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ και το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλλίνη.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Όταν το γάλα αρχίζει να ζεσταίνεται, πάρτε μερικές κουταλιές από αυτό και ρίξτε τις στο μπολ με τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε.
  5. Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε το μίγμα στο μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα.
  6. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το μίγμα αυγού/σιμιγδαλιού ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Βάλτε πίσω στη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  8. Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε τη πάνω από τα κορν φλέικς.
Για το Γαρνίρισμα
  1. Απλώστε πάνω από την κρέμα χοντροκομμένα κορν φλέικς να τη σκεπάσουν πλήρως.
  2. Αναμίξτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ και πασπαλίστε τις πάνω από τα κορν φλέικς.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  4. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα.
  5. Βγάλτε από το φούρνο.
  6. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια.
  7. Τρώγεται το ίδιο καλά είτε ως έχει, ή ρίχνοντας λίγο μέλι και κανέλα στην κορυφή ή ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 photo Galaktoboureko-Crumble-2a_zpsexrumz5z.jpg


ADVERTISEMENT

 Σημειώσεις
Η συνταγή για τη βάση είναι προσαρμογή από το Easy Food Cookbook

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ