fbpx

Τσηζκέικ σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη: Μηδέν ψήσιμο μηδέν ζάχαρη και τρείς σοκολάτες

| 6 Σεπτεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

Το βρήκαμε στο sintagespareas.gr και μας έτρεξαν τα σάλια. Τα σχόλια και οι κριτικές γι’ αυτό το cheesecake, διθυραμβικές, μια κοπέλα μάλιστα έγραψε “Το καλύτερο γλυκό που έχω φάει ποτέ!”. Ε, είναι μετά από αυτό να μην πας να το φτιάξεις;

Υλικά


ADVERTISEMENT

Βάση:

  • 1 κουτί μπισκότα digestive 400 γρ.
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα

Κρέμα:

  • 750 γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • αν θέλετε κάτι για διακόσμηση (εγώ έβαλα maltesers και δάκρυα άσπρης σοκολάτας) αλλά μπορείτε και τίποτα

Εκτέλεση


ADVERTISEMENT

  • Πολτοποιώ τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζω στο ταψί.
  • Λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω τη μερέντα.
  • Όταν λιώσει και αυτή προσθέτω το μείγμα στο μπισκότο και “ψιχουλιάζω” να ποτίσει παντού και κατόπιν πατάω τα γίνει μία λεία επιφάνεια. Βάζω το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  • Έχω φροντίσει από πριν η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία περιβάλοντος και την χτυπάω σκέτη να αφρατέψει, να γίνει σαν γιαούρτι. Εν τω μεταξύ λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος, την προσθέτω στην κρέμα τυριού και ανακατεύω καλά.
  • Την προσθέτω πάνω από τα μπισκότα και ξαναβάζω στο ψυγείο μέχρι να κάνω την κουβερτούρα.
  • Λιώνω την κουβερτούρα στο ίδιο μπεν μαρί και την προσθέτω και αυτή από πάνω.
  • Τέλος διακοσμώ εάν θέλω με ότι θέλω. Έγω διακόσμησα με maltesers και δάκρυα λευκής σοκολάτας.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες και έτοιμο!

Tip: Η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και καλά χτυπημένη για να μην κάνει “γρουμπαλάκια”. Ειδικά την επόμενη μέρα είναι τέλειο!!!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ