Τί σας κάνει ευτυχισμένους ως μονογονείς;

2

Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα μας ενότητα με τίτλο «Μονόφωνο, δικό σας!» γιατί η γνώμη σας μετράει!
Τη περασμένη εβδομάδα λοιπόν, σας βρήκαμε στη σελίδα μας στο facebook, σας ρωτήσαμε «Τί σας κάνει ευτυχισμένους ως μονογονείς;» και η απάντηση ήταν σχεδόν…ομόφωνη!

Κατερίνα: Σίγουρα ο γιός μου είναι αυτός που μου δίνει πάντα το κουράγιο να παλεύω, όμως κάποιες φορές έχεις ανάγκη από μια διαφορετική αγκαλιά…

Δανάη: Η ύπαρξη και μόνο των παιδιών είναι η δύναμη η χαρά και η αιτία να προχωράμε, να ελπίζουμε, να αγωνιζόμαστε, να χαμογελάμε…

Χαρά: Αυτό που μου δίνει δύναμη και κουράγιο είναι ότι το παιδί μου μεγαλώνει σ’ ένα υγιές περιβάλλον γεμάτο αγάπη,δλδ δεν βιώνει τσακωμούς και συναφή από δύο ανθρώπους που δεν ταιριάζουν.

Λίνα: Να ξυπνάς μέσα στη νύχτα και να ακούς την ανάσα της. Να γυρνάς από τη δουλειά και να τρέχει στην αγκαλιά σου. Να θυμώνεις όταν δεν σε ακούει και να μένεις ψύχραιμη. Να είναι το παρεάκι σου στη μοναξιά. Να αγαπάς ένα πλασματάκι τόσο πολύ που να μπορείς να δώσεις τα πάντα για αυτό. Να το αγαπάς που σε διάλεξε για μητέρα του!!

Μαρίνα: Η εκπλήρωση του χρέους μου, να καταφέρω να στηρίξω μια νέα ζωή, μέχρι να ανοίξει φτερά και να πετάξει. Να πετάξει ψηλά και προς τη σωστή κατεύθυνση με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.Σοφία: Μου δίνει δυναμη η αγκαλίτσα του μικρού μου πρίγκηπα…. όλα τα βάρη είναι επάνω μου, αλλά ο μικρός μου δίνει δύναμη και ενέργεια να παλεύω …. κ μιας κ είμαστε οι δυο μας… μαμά κ γιος χαιρόμαστε ο ένας τον άλλον 24 ωρες το 24ωρο…. κ μας αρέσει!!!!

Όλγα-Νάντια: Στην αρχή… όλα έμοιαζαν πολύ πολύ δύσκολα… Η ευθύνη που δεν μοιράζεται ήταν αβάσταχτη και ακόμα είναι κάποιες φορές!! Όμως με τον καιρό έρχεται και το αποτέλεσμα της ευθύνης… βλέπεις το μικρό πλασματάκι χαρούμενο, το βλέπεις να προοδεύει, να.. να.. να.. και μέσα σου λες… ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η. Και τότε η ικανοποίηση και η ευτυχία σου ανήκουν ολοκληρωτικά γιατί η δική σου και μόνο προσπάθεια έφεραν αυτό το αποτέλεσμα… σε σένα μόνο οφείλεται αυτό το γέλιο που γεμίζει το σπίτι!!! Και ναι είναι δύσκολα… αλλά ναι είμαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!!

Ζωή: Μοναδική η ευτυχία και το πόσο γεμάτη νιώθω με την ύπαρξη της ζωούλας που μεγάλωσε μέσα μου, και συνεχίζει να είναι το σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Είμαι ολοκληρωμένη και μόνη μου.

Στέλλα: Δύναμη μου δίνει η αναγνώριση των παιδιών ό,τι παλεύω μόνη μου γι αυτά, ότι είμαι εκεί μαζί τους στα δύσκολα και εύκολα, στις χαρές και στις στενοχώριες, έστω κι αν αυτή η αναγνώριση εκφράζεται με ένα απλό βλέμμα. Δύναμη μου δίνει το γεγονός ότι ανακάλυψα πως «ουδείς αναντικατάστατος» όσο κι αν πολλές φορές σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον πρώην άντρα μου. Επίσης, το φλερτ, ή έστω και η απλή παρέα με άτομα του αντίθετου φύλου χωρίς να δέχεσαι γκρίνιες, σκηνές ζηλοτυπίας και να αναγκάζεσαι να κρύβεσαι χωρίς να έχεις ουσιαστικά τίποτα να κρύψεις, είναι κάποιες από τις χαρές που δεν είχα πρίν. Όσον αφορά τα παιδιά, βέβαια, μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας, μια σωστή οικογένεια αποτελείται και από τους δύο γονείς και σωστό και καλό για αυτά είναι να μεγαλώνουν και με τους 2 γονείς μαζί αγαπημένους και ενωμένους αλλά…δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό!

Γεωργία: Η ζωή ενός μονογονέα είναι δύσκολη, οι ευθύνες πολλές, το άγχος τεράστιο! Προσωπικά τα δυο κοριτσάκια μου, κάνουν χαρούμενη την ημέρα μου. Τα παιδιά σε βοηθάνε να ξεχνιέσαι! Αγκαλιές, πολλά φιλάκια και χάδια, χαμόγελα και πολλά πολλά «σ’ αγαπώ» κάνουν την ημέρα μου πιο φωτεινή και μου δίνουν δύναμη, για να ξεπερνάω κάθε εμπόδιο. Μετά το θάνατο του συζύγου μου έπρεπε αναγκαστικά και βίαια να σταθώ πάλι όρθια. Η δύναμη των παιδιών μου και η ανάγκη να τα φροντίσω, γιατί ήταν βρέφη, με ώθησαν να αρχίσω να λειτουργώ πάλι. Με το καιρό καταλαβαίνεις ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά και εσύ πρέπει να την ακολουθήσεις. Μαθαίνεις να χαίρεσαι τα απλά και καθημερινά, σταματάς να ψάχνεις το τέλειο και αναζητάς το αληθινό. Μαθαίνεις την ζωή πάλι από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά με την βοήθεια των παιδιών σου. Από αυτά αντλείς την δύναμη, την υπομονή και την επιμονή. Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω ξανά! Και αυτή τη φορά είσαι σίγουρη ότι θα το πετύχεις, γιατί έχεις απέραντη βοήθεια, από τα παιδιά σου!!

*Τα ονόματα έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους.

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Σας περιμένουμε στη σελίδα μας στο facebook και γίνετε η φωνή μας. Δικό σας!