«Ευτυχισμένοι» γάμοι: Τί πραγματικά συμβαίνει πίσω από τη πόρτα…

2

Όλοι γνωρίζουμε ζευγάρια που φαινομενικά έχουν ένα πολύ ευτυχισμένο γάμο αλλά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι τι συμβαίνει , όταν κλείνει η πόρτα πίσω τους. Οι παρακάτω ιστορίες, αποδεικνύουν ακριβώς αυτό και αφήνουν γνωστούς και άγνωστους, με ανοιχτό το στόμα!

Ο άντρας μου είναι αμφιφυλόφιλος

Η Τάνια και ο Γιάννης , 50 ετών και οι δύο, είναι παντρεμένοι τα τελευταία 30 χρόνια. Η Τάνια γνωρίζει ότι ο Γιάννης έχει περιστασιακές σχέσεις με άντρες, παρ’ όλο που έχουν δύο παιδιά μαζί, τα οποία εννοείται ότι δεν έχουν ιδέα!
«Πρίν από περίπου 10 χρόνια, ήρθε ένα βράδυ ο Γιάννης από τη δουλειά και είπε πως θέλει να μιλήσουμε. Το τελευταίο καιρό φερόταν παράξενα  και όταν είπε πως θέλει να συζητήσουμε, ένιωσα ένα σφίξιμο στο στομάχι, νόμιζα πως θα μου έλεγε ότι είχε παράλληλη σχέση. Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για αυτό που θα άκουγα, ότι δηλαδή ανακάλυψε πως τον ελκύουν οι άντρες. Μου είπε πως δεν είχε ποτέ κοιμηθεί με κάποιον αλλά δεν μπορούσε να το ελέγξει πια. Οι περισσότερες γυναίκες στη θέση μου θα είχαν φύγει αλλά μετά το πρώτο σόκ, είδα μπροστά μου έναν άντρα που αγαπώ και που ήρθε και μου είπε την αλήθεια μόνος του. Τον είδα τόσο πληγωμένο που το μόνο που αισθάνθηκα ήταν συμπόνοια. Ο Γιάννης είναι καλός άνθρωπος και παρά το γεγονός ότι πολλοί γάμοι γύρω μας πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον, ο δικός μας είναι ακλόνητος. Συνεχίζουμε να είμαστε μαζί και να έχουμε κανονική ερωτική ζωή. Ο τρόπος που κρατάμε το γάμο μας είναι κάπως παράξενος και ταμπού…ο Γιάννης έχει περιστασιακές περιπέτειες με άντρες και απλά κάνω πως δεν βλέπω. Οι περισσότεροι το θεωρούν άρρωστο, εγώ θεωρώ πως αγαπώ τον άντρα μου και δεν θέλω η σεξουαλική του ταυτότητα να χαλάσει τη σχέση μας. «Βοήθησε» πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά μας είναι έφηβοι με δική τους ζωή και έτσι δεν πρόσεξαν κάτι διαφορετικό ούτε γνωρίζουν κάτι για το θέμα. Φυσικά δεν θα το μάθουν ποτέ, όχι τουλάχιστον από εμάς. Κι έτσι είμαι μια γυναίκα που στα 50 της, συμμετέχει σε κάτι κοινωνικά «διεστραμμένο». Δεν το έχω πεί ποτέ σε κανέναν και έχουμε ξεκαθαρίσει πως οτιδήποτε κάνει ο Γιάννης, θα είναι με ασφάλεια και προσοχή.Κάθε χρόνο κάνει προληπτικές εξετάσεις και όλα δείχνουν ότι είναι υγιής.Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως γνωρίσει κάποιον άλλον άντρα και ζητήσει διαζύγιο!»

Έχουμε 7 χρόνια να κάνουμε σεξ!

Η Ελένη 35 ετών και ο Μάριος 39 ετών, δεν έχουν κάνει σεξ εδώ και 7 χρόνια, από τότε που η Ελένη έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί τους! «Η στιγμή που βγαίνεις με τις φίλες σου για ποτό και η κουβέντα γυρίζει στο σεξ ενώ εσύ δεν έχεις τίποτα να πείς, είναι κάτι που τρέμω. Διότι καμία τους, ούτε καν η κολλητή μου, δεν γνωρίζουν τη τελευταία φορά που έκανα έρωτα με τον άντρα μου πρίν από 7 χρόνια, τότε που έμεινα έγκυος στη δεύτερη κόρη μου. Από τότε έχουμε ανάψει κεράκια, έχουμε περάσει σε λίγα προκαταρκτικά και μετά…τίποτα. Συνεχίζουμε να κοιμόμαστε κανονικά μαζί στο ίδιο κρεβάτι, να διαβάζουμε, να μιλάμε, να γελάμε να κάνουμε τα πάντα εκτός από σεξ!

Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω πως η πλατωνική μας σχέση απλώθηκε πάνω μας σαν αρρώστια. Και οι δύο μου εγκυμοσύνες ήταν δύσκολες και τις δύο φορές που προσπαθήσαμε να κάνουμε έρωτα δεν μας βγήκε με τίποτα, οπότε το αφήσαμε στην άκρη. Κι ενώ μετά τη πρώτη μου εγκυμοσύνη η σεξουαλική μας ζωή επανήλθε κανονικά, μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη τα πράγματα άλλαξαν. Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη για αρκετό καιρό και δεν ήθελα να με αγγίζουν, ειδικά ο Μάριος. Στην αρχή έδειχνε κατανόηση αλλά ένα χρόνο μετά έγινε πιο επίμονος και άρχισε να με ρωτάει πότε θα είμαι έτοιμη. Είχε δίκιο αλλά αντί να κάτσω να το συζητήσουμε, άρχισα να τον κατηγορώ ότι με πιέζει και πολύ σύντομα, σταμάτησε να προσπαθεί. Παρά το γεγονός ότι δεν πιστεύω πώς πέρασαν άλλα έξι χρόνια, είναι σοκαριστικό πώς δύο άνθρωποι μπορούν να αγνοήσουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, ειδικά όταν τα παιδιά αποσπούν τη προσοχή σου, σχεδόν όλη μέρα. Ο Μάριος ταξιδεύει πολύ και υπάρχουν φορές που σχεδόν δεν βρισκόμαστε. Εγώ πέφτω νωρίς για ύπνο, εκείνος έρχεται στο κρεβάτι μια ώρα μετά και το πρωί φεύγει μια ώρα νωρίτερα. Πάντα μου άρεσε το σεξ αλλά τώρα που τα ερωτικά μου αισθήματα για τον άντρα μου έχουν ξεθωριάσει, δεν θέλω να κάνω άλλη σχέση. Είναι σαν αυτό το κομμάτι της ζωής μου να μην υπάρχει , παρ’ όλο που στο μυαλό μου ξέρω πως αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί όταν δεν είμαι ούτε 40 ετών! Μερικές φορές αναρωτιέμαι τι κάνει ο Μάριος στα επαγγελματικά του ταξίδια και αν βρίσκει τη σεξουαλική ικανοποίηση αλλού. Ίσως τελικά αυτό να είναι που κρατάει το γάμο μας. Είναι σαν να έχουμε και οι δύο παραλύσει και εγκλωβιστεί συναισθηματικά, χωρίς να ξέρουμε πώς να ξεφύγουμε. Όταν βλέπουμε ταινίες και προβάλλονται ερωτικές σκηνές στην οθόνη, είναι φανερή η αμηχανία στον αέρα. Στέκομαι εκεί νευρική περιμένοντας να πεί κάτι αλλά δεν λέει τίποτα, συνήθως το αφήνει να περάσει. Έξω από το σπίτι, δεν το ξέρει κανείς. Οι φίλοι μας πιστεύουν πως είμαστε το ζευγάρι που πάντα ήξεραν, χαρούμενοι, ανοιχτοί, φιλικοί. Μερικές φορές μάλιστα, αστειευόμαστε γύρω από το σεξ, γελάμε με τα σόκιν ανέκδοτα και ύστερα κοιταζόμαστε με υπονοούμενο σαν να λέμε μεταξύ μας «Αχ και να΄ξεραν!»

Φοβάμαι τον άντρα μου

Η Άννα 45 ετών είναι γραμματέας και παντρεμένη με τον Μάνο τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουν δύο παιδιά στην εφηβεία.
Όταν παντρευτήκαμε με τον Μάνο, ήταν ο πιο γοητευτικός άντρας που μπορείς να φανταστείς. Αστείος, τρυφερός, έξυπνος. Ξεκίνησα να εργάζομαι στην εταιρία του και τον ερωτεύτηκα αμέσως. Το ίδιο τον ερωτεύτηκαν οι οικογένειά μου και οι φίλοι μου.
Δεν υπήρχε κάποιο σημάδι που να με προειδοποιήσει για την περίεργη ιδιοσυγκρασία του άντρα μου. Ο Μάνος τα θέλει όλα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, τα γεύματα να σερβίρονται σε μία συγκεκριμένη ώρα, τα ρούχα στα ντουλάπια να είναι τακτοποιημένα σε συγκεκριμένες θέσεις κλπ. Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά μας η κατάσταση χειροτέρεψε. Δεν ήθελε με τίποτα να βλέπει το σπίτι μας ακατάστατο, κάτι που φυσικά δεν γίνεται με δύο μωρά και η διάθεσή του όταν γυρνούσε από τη δουλειά, δεν βελτιωνόταν με τίποτα αν δεν έμπαιναν όλα σε στρατιωτική τάξη. Ένιωθα τρομερή ένταση κάθε φορά που άκουγα το κλειδί στη πόρτα. Ποιος θα μπεί μέσα τώρα, ο καλός Μάνος ή ο δυνάστης Μάνος; Αναρωτιόμουν. Ο καλός Μάνος ήταν γεμάτος χιούμορ, καλοσύνη, κατανόηση, με αγκάλιαζε και έπαιρνε τα παιδιά στους ώμους του να παίξουν. Ο δυνάστης Μάνος, έβρισκε ελάττωμα σε ό,τι έκανα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί στον άντρα που παντρεύτηκα αλλά όποτε προσπάθησα να του μιλήσω, έλεγε ότι πιέζεται στη δουλειά! Τη πρώτη φορά που τον είδα να ξεσπάει, ήταν μεγάλο σοκ για μένα και ο λόγος ήταν γελοίος. Σχεδιάζαμε να δούμε ένα έργο αλλά η τηλεόραση κάτι έπαθε και δεν δούλευε κι όταν ο Μάνος προσπάθησε να τη φτιάξει και είδε πως δεν γινόταν τίποτα, πήρε τη τηλεόραση και τη πέταξε στο πάτωμα στο πάτωμα με δύναμη και έσπασε. Έβγαζε αφρούς από το θυμό του, έβριζε και ούρλιαζε. Θυμάμαι που τον κοιτούσε και σκεφτόμουν «Θεέ μου δεν σε αναγνωρίζω». Πραγματικά από εκείνη τη στιγμή άρχισα να τον φοβάμαι. Ύστερα από δέκα λεπτά άρχισε να ζητάει συγγνώμη να κλαίει και να λέει ότι δεν ήξερε τι τον είχε πιάσει.

Από τότε ο γάμος μας είναι σε αυτό το μοτίβο. Ο Μάνος δεν με έχει αγγίξει ποτέ βίαια ούτε με έχει χτυπήσει αλλά δεν θυμάμαι πόσες φορές έχει ουρλιάξει μέσα στα μούτρα μου για κάτι που π.χ. ξέχασα να πάρω από το σούπερ μάρκετ. Είναι σχεδόν δύο μέτρα και αρκετά σωματώδης οπότε έχω κι άλλους λόγους να φοβάμαι. Όταν είναι ήρεμος είναι απολογητικός και έχουμε συζητήσει να επισκεφθεί έναν ειδικό για να κάνει μαθήματα διαχείρισης θυμού αλλά δεν το έχει κανονίσει ποτέ. Ευτυχώς είναι αρκετά έξυπνος και δεν έχει ξεσπάσει ποτέ μπροστά στα παιδιά. Τα παιδιά δεν ξέρουν τίποτα, ξέρουν μόνο ότι ο μπαμπάς καμιά φορά θυμώνει περισσότερο. Είμαι ανάμεσα στο να μην τους πω τίποτα και στο να τους πώ τα πάντα για να έχουν τον νού τους. Θυμάμαι που μια φορά στη δουλειά, οι συνάδελφοι συζητούσαν για το έργο «Νύχτες με τον εχθρό μου» και «πάγωσα». Κανείς δεν έχει τη παραμικρή ιδέα τι περνάω στο σπίτι μου και ότι μετά από 20 χρόνια γάμου, δεν ξέρω ποιος Μάνος θα εμφανιστεί όποτε ακούω το κλειδί να μπαίνει στη πόρτα!

Είμαι κρυφά αλκοολική

Η Κατερίνα 41 ετών, άρχισε να πίνει από τότε που έχασε το δεύτερο παιδί της, πρίν από περίπου 2 χρόνια. Ο άντρας της ο Στέλιος, 39 ετών, είναι ο μόνος που ξέρει ότι η Κατερίνα έχει μπεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πήγαμε με τον άντρα μου σε ένα πάρτυ της εταιρίας που δουλεύει. Όλες οι γυναίκες «μάλωναν» τους άντρες τους για να μην πιούν παραπάνω και στη δική μας περίπτωση, ο άντρας μου ήταν αυτός που έπινε το κρασί μου. Με αυτό τον τρόπο κανείς δεν καταλάβαινε πως δεν είχα πιεί σταλιά, όπως δεν έχω πιεί εδώ και ένα χρόνο που έχω μπεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Αν το μάθαιναν οι φίλοι μας είμαι σίγουρη πως θα εκπλήσσονταν, διότι η ζωή μας φαίνεται τέλεια. Με τον Στέλιο γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων, ύστερα από δύο χρόνια παντρευτήκαμε και μετακομίσαμε σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια. Εγώ δεν χρειάστηκε να δουλεύω  άλλο οπότε παραιτήθηκα και ένα χρόνο μετά έκανα τη κόρη μας. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε δεύτερο παιδί. Κάναμε χιλιάδες εξετάσεις μήπως καταλάβουμε γιατί δεν πιάνουμε παιδί με τίποτα και μετά από τρείς αποτυχημένες εξωσωματικές, εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες. Ένα χρόνο μετά τις εξωσωματικές έμεινα έγκυος και ήμασταν ενθουσιασμένοι. Όμως στη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μάθαμε πως το παιδί είχε κάποιες χρωμοσωμικές ανωμαλίες και δεν θα ζούσε μετά τη γέννα, αν έφτανε μέχρι τη γέννα. Η μόνη επιλογή ήταν να διακόψουμε τη κύηση.

Ήμουν ράκος. Έβγαλα το Στέλιο εκτός και άρχισα να πίνω για να μην σκέφτομαι. Παλιότερα έπινα ένα ποτηράκι που και πού αλλά μετά από όταν χάσαμε το μωρό, έπινα ένα μπουκάλι κάθε βράδυ και ύστερα δύο. Ήταν το μόνο αναισθητικό στον πόνο μου. Κατάφερα να φαίνομαι περιποιημένη εξωτερικά αλλά έβλεπα τους φίλους μου όλο και λιγότερο. Και όπως όλοι οι εξαρτημένοι έβρισκα τρόπους για να κάνω το δικό μου. Βγαίναμε, πίναμε 1-2 ποτήρια κρασί και ύστερα πήγαινα στη τουαλέτα, έβγαζα από τη τσάντα μου 2-3 μίνι μπουκαλάκια βότκα και έπινα κρυφά για να μην με καταλάβουν.

Ο Στέλιος ήξερε πως έπινα περισσότερο από όσο έπρεπε και μου είχε πεί να προσέχω αλλά δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε. Τα κατάλαβε όλα όταν μια μέρα ήρθε στο σπίτι από τη δουλειά και με βρήκε αναίσθητη στο πάτωμα ενώ το μάτι της κουζίνας ήταν αναμμένο γιατί έφτιαχνα φαγητό. Τότε κατάλαβα ότι έβαζα τη ζωή της κόρης μου σε κίνδυνο και δέχτηκα να ξεκινήσω θεραπεία. Από εκείνη την ημέρα δεν έχω ξαναπιεί αλλά ο πειρασμός είναι συνέχεια γύρω μου ειδικά σε πάρτυ και γιορτές και δεν μπορώ να κρύβομαι συνέχεια πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν πίνω επειδή οδηγώ. Κάποια στιγμή θα το πώ στους φίλους και στην οικογένειά μου αλλά αυτή τη στιγμή δεν νιώθω έτοιμη να το κάνω. Νιώθω τουλάχιστον τυχερή που έχω στο πλάι μου κάποιον που είναι αρκετά δυνατός και για τους δυο μας!»

*Ονόματα και προσωπικά στοιχεία των ατόμων των παραπάνω εμπειριών, έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους!

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.