Η μικτή οικογένεια που μας δίνει μαθήματα αγάπης

0

Η Αντριάννα, μαμά δύο παιδιών, που μάλιστα έχει καλές σχέσεις με τη καινούρια σύζυγο του πρώην της, μιλάει για το διαζύγιό της και τη νέα μικτή της οικογένεια.

«Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πόσο δεμένοι είμαστε και ειλικρινά είμαι τυχερή που ο πρώην σύζυγος κατάφερε να βρεί μια τόσο καλή μητριά για το παιδί μας. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων!» μας λέει.

Αντριάννα, θέλεις να μας συστήσεις την οικογένειά σου;
Ο πρώην σύζυγός μου ο Χρήστος  κα εγώ έχουμε μία κόρη την Έμη που είναι 11 ετών. Ο Χρήστος έχει παντρευτεί τη Κέλλυ και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά που σήμερα είναι 2 και 3 ετών αντίστοιχα. Ο άντρας μου και εγώ έχουμε αποκτήσει μια κόρη που είναι 10 μηνών. Μαζί με τους παππούδες, νύν και πρώην, είμαστε περίπου 30 άτομα!

Πόσο καιρό είστε μαζί με τον νέο σου σύζυγο και πόσο καιρό ο πρώην άντρας σου με τη γυναίκα του;
Τον δεύτερο σύζυγο τον γνώρισα πρίν 4 χρόνια και παντρευτήκαμε πρίν ένα χρόνο. Ο πρώην άντρας μου με τη γυναίκα του είναι παντρεμένοι περίπου 5 χρόνια.

Πώς προέκυψε να έχετε τόσο καλές σχέσεις με τη σύζυγο του πρώην άντρα σου;
Εντάξει κοίτα, δεν είναι μια σχέση που έγινε καλή σε μια βραδιά. Ο Χρήστος κι εγώ χωρίσαμε όταν η Έμη ήταν 3 ετών και η γυναίκα του, μπήκε στη ζωή του μετά από αρκετά χρόνια. Επίσης η Κέλυ, σέβεται το γεγονός ότι είμαστε πρώην σύζυγοι αλλά νυν γονείς της κόρης μας και από την αρχή μας έδινε χρόνο για διάφορες συνεννοήσεις και γραφειοκρατικά ζητήματα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι εκτός από τους συζύγους μας, και εγώ και ο πρώην άντρας μου είχαμε προηγουμένως κάποιες περιστασιακές σχέσεις και προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά δεν  ήμουν και υστερική με όποια γυναίκα έφερνε ο άντρας μου κοντά στην Έμη. Έκανα δηλαδή κι εγώ προσπάθειες από τη πλευρά μου να γνωρίσω τις συντρόφους του πρώην άντρα μου, για το καλό του παιδιού μας, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συμπαθούσα τόσο πολύ κάποιον, όσο τη γυναίκα του. Βγαίνουμε όλοι μαζί, κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις και οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί δεν το πιστεύουν, νομίζουν ότι υποκρινόμαστε. Χρωστάω πολλά στη σύζυγο του πρώην άντρα μου, αν δεν ήταν εκείνη εγώ θα έχανα τη δουλειά μου τον καιρό που έφυγε η μπέιμπι σίτερ και δεν είχα κανέναν να μου κρατήσει τη κόρη μου, μέχρι να βρώ άλλη. Και προσφέρθηκε η Κέλλυ.

slide_330576_3258202_free
Η Αντριάννα με τη κόρη της, Έμη από το πρώτο της γάμο και τη μπέμπα της από το δεύτερο

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία μικτή οικογένεια σήμερα;
Νομίζω είναι ο διαφορετικός τρόπος ζωής και οι διαφορετικές αντιλήψεις που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Για παράδειγμα η Έμη έχει μεγαλώσει με δύο νοοτροπίες κι αυτό είναι δύσκολο και στην αρχή μπορώ να πω ότι με ενοχλούσε κιόλας. Αλλά πάντα θυμίζω στον εαυτό μου ότι η κόρη μου είναι ένα αυτόνομο ξεχωριστό άτομο που αποφασίζει μόνο του, ανεξάρτητα από το τί τη μαθαίνουμε εμείς ή τι μηνύματα της περνάμε. Η τελική απόφαση είναι δική της.

Επίσης είναι και ένα άλλο θέμα, των διακοπών, των εξόδων και των γούστων που έχει ο καθένας, δηλαδή πού θέλει να πάει και πότε. Παρ’ όλο που περνάμε τις περισσότερες διακοπές μαζί και πάμε ταξίδια και εκδρομές, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα όταν ξέρω ότι η Έμη είναι με τον μπαμπά της εκδρομή και εγώ δεν μπορώ να είμαι εκεί, επειδή δουλεύω.  Σκέφτομαι τουλάχιστον ότι περνάει καλά και κάπως έτσι ηρεμώ αλλά δεν είναι εύκολο να χάνεις στιγμές από το παιδί σου.

Ποιο είναι το καλύτερο σε μια μικτή οικογένεια;
Η αγάπη και οι φιλίες μέσα σε αυτή. Τα παιδιά μου τα πάνε καλά μεταξύ τους, το ίδιο και με τα παιδιά του συζύγου. Έχεις πολλούς ανθρώπους στους οποίους μπορείς να στηριχτείς και έχεις και την ασφάλεια ότι το παιδί σου μεγαλώνει σε καλά χέρια, όταν φυσικά αυτά τα χέρια είναι καλά και μιλάμε για μια υγιή μικτή οικογένεια.

Τι σε κάνει περήφανη για την οικογένειά σου;
Γι’ αυτό που είμαι περισσότερο περήφανη απ’ όλα είναι για τον τρόπο που έχουν χειριστεί τη κατάσταση τα μέλη της οικογένειάς μας, προκειμένου να συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους. Είναι εύκολο να είσαι εγωιστής και ειδικά σε μια οικογένεια όπου εμπλέκονται τόσα άτομα και είναι ακόμη πιο εύκολο να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Στη δική μας οικογένεια, όλοι έχουμε κάνει και συνεχίζουμε και κάνουμε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς για να πάει αυτό που έχουμε φτιάξει καλά και να νιώθουν τα παιδιά μας ασφαλή. Γιατί αυτή είναι και η ουσία.

Τι συμβουλή θέλεις να δώσεις σε όλες τις μικτές οικογένειες που παλεύουν να συνυπάρξουν;
Η συμβουλή μου σε κάθε γονιό είναι να μεγαλώνει το παιδί του από κοινού με τον/τη πρώην σύζυγο, χωρίς να είναι αρνητικός ή να έχει δεύτερες σκέψεις. Υπάρχουν εκατομμύρια άλυτα θέματα που μπορεί να έχεις με έναν/μία πρώην σύζυγο, από το ότι σε απάτησε για παράδειγμα μέχρι το ότι σε εμποδίζει να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Αν τα βάλεις όλα αυτά στην άκρη, θα δείς το ζητούμενο, δηλαδή την ευτυχία του παιδιού σου. Και αν βγάλεις από μέσα σου τη ζήλια, το θυμό και την οργή και βάλεις το παιδί σου, τότε θα δείς τα πράγματα αλλιώς και μάλιστα, όχι μόνο θα μεγαλώσει το παιδί σου σε ένα ασφαλές και ευτυχισμένο περιβάλλον, αλλά και εσύ ο ίδιος θα αρχίσεις να το απολαμβάνεις και να νιώθεις καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να προσπαθούν πραγματικά να επανασυνδεθούν σε ένα διαφορετικό επίπεδο και να φτιάξουν μια καινούρια σχέση μετά το διαζύγιο, για το καλό του παιδιού. Είναι πιο υγιές για όλους όσοι εμπλέκονται και ειδικά για το παιδί. Γιατί στην όλη ιστορία, μόνο το παιδί έχει σημασία!

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com