Το ξέρετε ότι εκεί έξω, δεν υπάρχει σύντροφος ούτε για δείγμα;

3

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά άμα δεν το πω θα σκάσω δηλαδή. Πες μου που πουλάν ψυχές να σου πάρω δυο! Εδώ δεν έβρισκα γκόμενο όταν ήμουν ελεύθερη χρυσή μου, θα τον βρω τώρα με δυο παιδιά, ένα διαζύγιο να τρέχει και ένα συρτάρι εξώδικα; Διαβάζω «Βρείτε τον έρωτα» λέει, «Υπάρχει ελπίδα» λέει κλπ. Οκ αισιόδοξος άνθρωπος είμαι κι εγώ αλλά αυτό δεν είναι αισιοδοξία, είναι «Πήγα από υπερβολική δόση». Συνέλθετε λέμε!

Πήρα διαζύγιο που λέτε, βριστήκαμε, σκοτωθήκαμε, πήρε ο καθένας τους γονείς του, βριστήκαν κι οι γονείς μας, μετά οι γονείς του ενός έβριζαν τον άλλον, μετά έβρισαν κι εμάς και ηρεμήσαμε. Τα παιδιά στη μέση φυσικά, δεν πα να λένε οι ψυχολόγοι και τα βιβλία, διαζύγιο χωρίς τα παιδιά στη μέση δεν υπάρχει αγάπη μου. Δυστυχώς. Όσο και να το παλέψεις, παιδιά είναι όχι κομοδίνα. Ακούνε, βλέπουν, έχουν ένστικτο, πόσο να κρυφτείς κι εσύ όλη μέρα μέσα στα πόδια σου; Μη μιλάτε λέει άσχημα για τον πατέρα μπροστά στο παιδί. Μα όταν το παιδί βλέπει τον πατέρα να βρίζει τη μάνα, δεν χρειάζεται να πείς τίποτα άσχημο εσύ, τα λέει όλα μόνος του ο Χριστιανός! Και δεν φτάνει που τα λέει όλα μόνος του, μετά πάει και λέει σε φίλους και γνωστούς «Τα παιδιά δεν με θέλουν, τους κάνει πλύση εγκεφάλου η μάνα τους». Χρυσέ μου, μπροστά δεν ήταν τα παιδιά όταν φώναζες «Εγώ δεν σου δίνω φράγκο;». Τί να πω τους πω μετά εγώ για σένα; Με κάλυψες!

Αλλάαα να είμαστε και δίκαιοι. Έχω τον Γιαννάκη στη δουλειά, συνάδελφος καλό παιδί. Ήσυχο. Έναν τέτοιο έπρεπε να είχα πάρει αλλά λύσσαξα να παντρευτώ την ενδοοικογενειακή βία και δεν με σώνουν ούτε δέκα παραρτήματα της Ισότητας. Και ο Γιαννάκης είναι σωστός στη διατροφή του και στην επικοινωνία του με το παιδί και όλα. Αλλά έχει σκύλα γυναίκα που δεν καταλαβαίνει. 200 ευρώ του επιδίκασε το δικαστήριο, τα δίνει ο άνθρωπος κανονικά εδώ και ένα χρόνο αλλά τώρα εκείνη ζητάει κι άλλα. Αλλά ο Γιάννης, δεν έχει άλλα. 600 ευρώ παίρνει, λογίστρια είμαι, εγώ βγάζω τη μισθοδοσία του, δεν λέει ψέμματα. Και τον σέρνει στα δικαστήρια, αντί να φάει τα 600 στη διατροφή, να τα φάει στην Ευελπίδων κι έχει να δεί και το παιδί ένα μήνα. Λίγο έλεος κι εσείς οι μάνες ρε παιδιά. Θυμώνετε που σας λένε για μπαμπάδες που δεν έχουν λεφτά και λέτε «Εμένα έχει και δεν δίνει». Εσένα. Δεν είναι όλοι οι μπαμπάδες σαν τον μπαμπά του παιδιού σου, δεν είναι ο πρώην άντρας σου αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων. Γιατί θίγεσαι; Υπάρχουν μπαμπάδες που λένε ψέμματα, υπάρχουν και μπαμπάδες που λένε αλήθεια. Υπάρχουν μαμάδες που παρεμποδίζουν την επικοινωνία και μαμάδες που δεν λαμβάνουν διατροφή αλλά το παιδί τον βλέπει τον πατέρα του κανονικά. Υπάρχουν και γυναίκες που βρίσκουν σύντροφο και γυναίκες που δεν βρίσκουν. Σαν εμένα ένα πράγμα.

Σύντροφος δεν υπάρχει κορίτσια να εξηγούμαστε. Βλέπουν μόνη μαμά και 1 στους 10, λακίζει ή κάθονται για «δύο έργα σεξ-η αίθουσα κλιματίζεται» και την κάνουν. Οι άνθρωποι έχουν τόσα στο κεφάλι τους, οι μισοί καταρχάς είναι άνεργοι, που δεν μπορούν να παντρευτούν το πρόβλημά σου. Γιατί το να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνος σου, είναι πρόβλημα για κάποιον που δεν έχει παιδιά ή έχει, αλλά τα μεγαλώνει κυρίως η μητέρα τους. Υπάρχουν κι άλλοι που τα θέλουν όλα. Θέλουν να μην έχεις υποχρεώσεις αλλά να είσαι και έμπειρη. Θέλουν να είσαι έμπειρη αλλά να είσαι και μικρή. Δεν έχουν πρόβλημα με το παιδί αλλά θέλουν και να σε παίρνουν να βγείτε τελευταία στιγμή κι όταν αρνείσαι να παρεξηγούνται. Θέλουν να είσαι και σαμπουάν και μαλακτικό. Αλλά άμα είσαι…μαλακτικός, και να θέλεις εσύ, δεν σε θέλω εγώ μετά. Κανένας δεν μονάζει στη ζωή, δεκτό, αλλά στη σημερινή εποχή το να κάνεις μια σχέση, μόνο στο χέρι σου δεν είναι. Με τα έξοδα να τρέχουν και τα έσοδα να λιμνάζουν, δεν τολμώ να βγω από το σπίτι να πιώ έναν καφέ. Πού θα τον γνωρίσω τον άντρα, μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που πηγαινοέρχομαι στη δουλειά ή στο γραφείο που είμαστε 4 εγώ, ο Γιαννάκης και η Έλσα με τη Φανή;

Γι’ αυτό σας λέω. Δεν υπάρχει σύντροφος εκεί έξω, ούτε για δείγμα. Γιατί ούτε το δικό μας δείγμα υπάρχει εκεί έξω, σωθήκαν τα λεφτά και κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Καλά είστε κι έτσι, χαρείτε το. Γιατί όταν υπάρξει, τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει, θα έχουν τις σπουδές και τους έρωτές τους και δεν θα τους ενδιαφέρετε καν. Ίσως τότε να πάρετε και τη πρώτη δόση της διατροφής, σαν τον Κωτσόβολο. Χωρίζεις σήμερα και η διατροφή σε 10 χρόνια άτοκα, να μην σου φτάνει ούτε για φιλτράκια!

Νότα

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.