Ξυπνάω το πρωί και το στομάχι μου δεν είναι χάλια πια. Το διαζύγιο με έκανε ευτυχισμένη!

0

Οι άνθρωποι μιλούν για το διαζύγιο σαν να είναι το τέλος του κόσμου, δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα είναι η αρχή της καινούριας σου ζωής. Θυμάμαι ότι ξυπνούσα το πρωί και ήθελα να περάσω όμορφα τη μέρα μου, μέχρι να γυρίσω στο άδειο μου κρεβάτι. Το στομάχι μου ήταν σε άθλια κατάσταση. Ο σύζυγος μου πήγαινε στο γυμναστήριο και ήμουν χαρούμενη γιατί έτσι δεν θα χρειαζόταν να τον δώ.

Μέσα στη μέρα μιλούσαμε ανά διαστήματα στο τηλέφωνο κυρίως για τους λογαριασμούς και τα παιδιά, για το αν θα προλάβαινε να έρθει για φαγητό, και όλα όσα χρειαζόμασταν στο σπίτι. Σε αυτά ήμασταν καλοί.

Κάθε βράδυ τον έβλεπα να παρκάρει και σκεφτόμουν » Οκ, θα πρέπει πάλι να τον αγκαλιάσω και να παριστάνω ότι είμαι χαρούμενη που τον βλέπω». Έμπαινε στην είσοδο δίναμε ένα αδιάφορο φιλί, έπινε δύο ποτά και περνούσε τη βραδιά, κάνοντας δουλειά για την επόμενη μέρα.

Δεν τσακωνόμασταν ποτέ αλλά ήμασταν δυστυχισμένοι. Δεκαοχτώ χρόνια με άλυτες παρεξηγήσεις και λόγια, τα οποία προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στη σχέση μας. Και παρόλο που σχεδόν δεν ζούσαμε στον ίδιο χώρο, πραγματικά πίστευα ότι με κάποιο τρόπο θα ξαναφτιάχναμε το γάμο μας. Εξάλλου κάποτε είχαμε κοινά όνειρα, πως θα μπορούσαμε να τα αφήσουμε να χαθούν;

Μια μέρα μου είπε ότι ήθελε διαζύγιο. Δεν ήθελε να προσπαθήσει για τον γάμο μας, είχε βαρεθεί. Ένιωσα να καταρρέω.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας μεγάλος χρόνος από διάφορες διαδικασίες. Ήταν απαίσια διαδικασία και ξαφνικά όλα τελείωσαν. Δεκαοχτώ χρόνια γάμου ήταν πλέον παρελθόν.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω βρίσκομαι εδώ 5 χρόνια μετά, να ζω μια ζωή πολύ πιο όμορφη από ότι είχα φανταστεί. Ναι είναι διαφορετική από αυτή που νόμιζα ότι θα ζούσα με τον σύζυγο μου, αλλά νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη.

Νιώθω λοιπόν πιο ευτυχισμένη για τους παρακάτω λόγους:

Τα παιδιά μου μεγαλώνουν πολύ όμορφα.

Το πρώτο πράγμα που μου είπε ο γιός μου όταν έμαθε ότι χωρίζουμε ήταν » Τέλεια γιατί δεν θέλω να γυρνάω σπίτι. Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση». Και αυτό ήταν αλήθεια. Τώρα όποτε γυρνάει σπίτι είτε σε εμένα είτε στον πατέρα του το σπίτι δεν έχει τον θυμό που υπήρχε όταν ζούσαμε μαζί.

Τα παιδιά μου πλέον έχουν καλύτερη σχέση με τον πατέρα τους. Πριν το διαζύγιο έμπαινα εγώ ανάμεσα. Περνούσαν περισσότερο χρόνο μαζί μου, έβλεπαν πόσο δυστυχισμένη ήμουν και έμεναν μακρυά του. Τώρα βλέπουν τον πατέρα τους ξεχωριστά από εμένα, και έχουν έρθει πολύ πιο κοντά μαζί του, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό.

Τους μιλάω πιο ανοιχτά από ότι πριν, και έχω καταλάβει πάρα πολύ καλά τι πήγε στραβά στο γάμο μου. Έτσι τα παιδιά έχουν μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα στο τι χρειάζεται μια σωστή σχέση. Είναι πράγματα που θα ήθελα και εγώ να μου είχε πεί κάποιος πριν παντρευτώ. Τα παιδιά μου πάνε καλύτερα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, και αυτό για εμένα είναι ότι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν πια καθημερινά προβλήματα.

Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Κάθε μέρα υπήρχαν και μεγάλα αλλά και μικρά προβλήματα. Τα ποτά που έπινε, το ότι αργούσε να γυρίσει από τη δουλειά, που δεν κοιμόμασταν καν μαζί. Συνέχεια ο ένας πλήγωνε τον άλλο, με τρόπους που ήθελε να τον πονέσει. Είχαμε πολλά άλυτα θέματα και θυμό. Προσπαθούσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι όταν ήμασταν μαζί στον ίδιο χώρο. Ζούσαμε στο ίδιο σπίτι, αλλά ο καθένας ήταν μόνος του.

Πλέον οι μέρες μου είναι χαρούμενες και νιώθω μια ικανοποίηση που είχα καιρό να νιώσω. Ξυπνάω το πρωί χωρίς να νιώθω το στομάχι μου χάλια. Περνάω τις μέρες μου με τα παιδιά και στη δουλειά, χωρίς να νιώθω ότι από στιγμή σε στιγμή θα γίνει κάτι στο σπίτι που θα με στεναχωρήσει. Έγινα καλύτερη μητέρα και καλύτερος άνθρωπος. Και δεν ξέρω αν σας το είπα και πριν, αλλά είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη!

Καινούριες φιλίες.

Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ελεύθερης ζωής μου είναι ο αριθμός των καινούριων φίλων που έχω κάνει. Όσο ήμασταν παντρεμένοι είχαμε την τάση να μένουμε απόμακροι από τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορεί να είχαμε φίλους που ήταν ζευγάρια αλλά προτεραιότητα ήταν η σχέση μας.

Τώρα έχω πολλούς φίλους με διαφορετικές απόψεις που κάνουν τη ζωή μου πιο γεμάτη. Λένε ότι η νούμερο ένα αιτία της ευτυχίας, είναι μια καλή φιλία. Άρα νιώθω τυχερή!

Είμαι αυτό που νιώθω πραγματικά.

Για χρόνια, θεωρούσα ότι ήμουν απλά η σύζυγος κάποιου. Ναι ήμουν μια επιτυχημένη μαμά και μεσίτρια αλλά κάθε σημαντική απόφαση που έπαιρνα στη ζωή μου, έπρεπε να την πάρω μαζί με εκείνον.

Πλέον ζω τη ζωή που θέλω. Ναι έχω υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά μου και στην δουλειά μου, αλλά ζω με έναν τρόπο που με κάνει να νιώθω ευτυχισμένη.

Η ζωή μου είναι γεμάτη ελπίδες.

Όταν ήμουν παντρεμένη ένιωθα μόνη και θλιμμένη. Θεωρούσα ότι δεν είχα κανένα μέλλον. Όταν ζείς δυστυχισμένα δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Τώρα ξέρω ότι δεν μπορεί να με σταματήσει τίποτα. Μπορώ να έχω όλη την προσωπική ευτυχία που θέλω αρκεί να το κυνηγήσω. Έχω τη δική μου δουλειά και είμαι περήφανη γι αυτό. Τα παιδιά μου είναι θαυμάσιοι χαρακτήρες και έχω έναν άντρα τον οποίο αγαπώ πραγματικά και θέλω να περάσω τη ζωή μου μαζί του.

Έχω περάσει πολλά αλλά με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.

Πηγή : http://www.yourtango.com/