Σκέφτομαι να το σκάσω. Αμφιβάλλω όμως αν οι γονείς μου προσέξουν ότι λείπω…

2

Με λένε Αγγελική και είμαι 16 χρονών. Πηγαίνω Γ’ γυμνασίου. Οι γονείς μου χώρισαν όταν πήγαινα Α’ γυμνασίου αλλά μαλώνουν συνέχεια από τότε που ήμουν παιδί.

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα σε καυγάδες. Καυγάδες στο σπίτι. Στις εκδρομές που πηγαίναμε δήθεν για να περάσουμε καλά. Καυγάδες για τα μαθήματα που δεν είχα καλό βαθμό. Καυγάδες για τα λεφτά, καυγάδες για τη δουλειά του πατέρα μου, καυγάδες για το σόι της μάνας μου. Δεν μπορούσα να φέρω τις παρέες μου γιατί ήταν ικανοί να τσακωθούν μπροστά τους για το παραμικρό. Όταν χώρισαν ήλπιζα πως θα ηρεμούσαν, αλλά οι καυγάδες έγιναν χειρότεροι. Τα τελευταία δύο χρόνια, φοράω σχεδόν όλη μέρα ακουστικά για να ακούω μουσική και όχι τις φωνές τους. Με πνίγουν οι φωνές τους. Η τσιρίδα της μάνας μου και η βαριά χροιά που χρησιμοποιεί ο πατέρας μου για να πετάει χυδαίες βρισιές και να γκαρίζει.

Θέλω να διαβάσω ή να φέρω μια φίλη μου να διαβάσουμε μαζί και δεν μπορώ. Θέλω να μπω στο σπίτι να βρω φαγητό, να κάτσουμε με τη μάνα μου να φάμε και να γελάσουμε αλλά δεν υπάρχει φαγητό, δεν υπάρχει μάνα, δεν υπάρχει γέλιο. Νιώθω πως δεν με σκέφτεται κανείς. Μερικές μέρες δεν έχω χαρτζιλίκι γιατί ο ένας μαλώνει με τον άλλον ποιός δεν θα μου δώσει λεφτά γιατί έχει ήδη πληρώσει πολλά για μένα, έτσι λένε. Τί φταίω εγώ; Μακάρι να μπορούσα να πάω για δουλειά να μην σας έχω ανάγκη αλλά είμαι ανήλικη. Αν και νιώθω πιο ενήλικη από εσάς….

Δείτε σχετικά: Γονείς-Εφηβεία: Σημειώσατε Χ!

Αγαπητή «μάνα» εσύ ερωτεύτηκες τον πατέρα μου εσύ τον διάλεξες. Εσύ επέλεξες να κάνεις παιδί μαζί του και εσύ επέλεξες να χωρίσετε όπως επέλεξες και να με γεννήσεις. Αν επέλεξες να με γεννήσεις για να έχεις ένα καλό μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο, γράψε λάθος. Δεν σκοπεύω να μαρτυρήσω για τις δικές σου επιλογές.

Αγαπητέ «πατέρα» εσύ ερωτεύτηκες τη μάνα μου εσύ τη διάλεξες. Εσύ επέλεξες να κάνεις παιδί μαζί της και εσύ επέλεξες να χωρίσετε όπως επέλεξες και να με γεννήσεις. Αν επέλεξες να με γεννήσεις για να με ρίξεις θύμα στον πρώτο μ@κα που θα βρεθεί μπροστά μου, να ξέρεις πέτυχες. Τα τελευταία 3 χρόνια που έχω σεξουαλικές σχέσεις-ΝΑΙ ΕΧΩ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΑΣ-διαλέγω αγόρια που μου φωνάζουν. Και όταν μου φωνάζουν τους χωρίζω. Αλλά και πάλι αγόρια που μου φωνάζουν, ερωτεύομαι. 

Η φίλη μου η Φανή έχει το ίδιο πρόβλημα. Οι γονείς της μαλώνουν και στο σπίτι της ο πατέρας φέρνει τη γκόμενα και τη κοιμίζει στο διπλανό δωμάτιο για να αναγκάσει τη μάνα της να φύγει επειδή το σπίτι λέει είναι δικό του. Προχθές μου είπε πως σκέφτεται να το σκάσει. Σκέφτηκα τις αφίσες που βγάζουν στους δρόμους με εξαφανισμένα παιδιά και όταν κάποια τα βρίσκουν δεν λένε γιατί έφυγαν, δεν εμφανίζονται ποτέ να μιλήσουν για τους λόγους. Τώρα ξέρω. Το σκέφτομαι και εγώ. Σκέφτομαι μια μέρα να γίνω αφίσα και να μην ξαναγυρίσω. Αμφιβάλλω όμως αν οι γονείς μου προσέξουν ότι λείπω. 

Τα βράδια που γυρνάω από το φροντιστήριο φοράω πάντα ακουστικά και πάω κατευθείαν στο δωμάτιό μου για να μην τους ακούω να καυγαδίζουν ή για να μην αφήσω τη μάνα μου να μου τσιρίξει μέσα στο πρόσωπο για τον άχρηστο πατέρα μου. Κλειδώνομαι στο δωμάτιό μου και όταν κλείνω τα μάτια, ονειρεύομαι πως είμαι υιοθετημένη και κάπου εκεί έξω με περιμένει η βιολογική μου οικογένεια. Δεν μπορεί να είναι αυτοί οι αληθινοί γονείς μου. Δεν τους δέχομαι για αληθινούς γονείς μου.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Θυμωμένη Αγγελική

Πηγή: gurl.com

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ