«Πάρτε ό,τι δώρο θέλετε, χωρίς να σκεφτείτε το κόστος!»: Τα λόγια του Επιχειρηματία, που με έκαναν να κλάψω

0

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία στιγμή, που θα μου μείνει αξέχαστη για πάντα στη ζωή μου, αλλά και στη ζωή των παιδιών μου!

Παρασκευή 15/12/17 το απόγευμα βρέθηκα σε ένα υποκατάστημα του μεγαλύτερου λιανεμπορικού ομίλου στην Ελλάδα, έχοντας πάνω από 560 καταστήματα στην Ελλάδα, με πάνω από 2 δις τζίρο και 12.000 εργαζομένους, μαζί με τα δύο μου παιδιά ηλικίας νηπίου ο γιός μου και δημοτικού η κόρη μου και δύο δίδυμες συμμαθήτριες της από μονογονεϊκή οικογένεια με άνεργη μητέρα. Άνεργος και εγώ.

Η κόρη μου με τις δύο φίλες της αφοσιωθήκανε στον παιδότοπο και εγώ έκανα μία βόλτα με το γιο μου στο υποκατάστημα για κάποια από τα ψώνια των ημερών. Διαπίστωσα ότι μέσα σε αυτό κάνανε ξενάγηση μεγάλα στελέχη του ομίλου με επικεφαλής το Διευθύνων Σύμβουλο όλου του ομίλου.

Η ώρα είχε περάσει και τα μεγάφωνα ενημερώνανε τον κόσμο να προσέλθει στα ταμεία, γιατί το κατάστημα θα έκλεινε.

Πλησίασα και εγώ δειλά στο ταμείο δίνοντας τις 3 σοκολάτες, που πήρα δώρο στην κόρη μου με τις συμμαθήτριες της για το άριστα, που πήραν στους βαθμούς στο σχολείο και το μικρό δωράκι, που πήρα στο γιό μου.

Στο δίπλα ακριβώς ταμείο είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος με το επιτελείο του. Μιλάω στην ευγενική υπάλληλο του ταμείου και λέω ότι πρέπει να είναι πολύ τυχερή, που έχει έναν από τους καλύτερους επιχειρηματίες, αλλά και έναν από τους καλύτερους ανθρώπους από πλευράς χαρακτήρα για «αφεντικό». Το παραδέχεται και η ίδια και της λέω ότι θα πάω να του ευχηθώ για τις γιορτές, που έρχονται και θα του δώσω τα συγχαρητήρια μου για την επιχειρηματική του προσπάθεια και τον αγώνα, που δίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Χαιρετώ ευγενικά την υπάλληλο και πλησιάζω μαζί με τα 4 παιδιά το Διευθύνων Σύμβουλο.

«Συγχαρητήρια για όλα κύριε Μάκη (δεν αναφέρω το επίθετο, γιατί γνωρίζω ότι δεν τον ενδιαφέρει η προβολή) για το ήθος σας, για το επιχειρείν, για την αποτελεσματικότητά σας, αλλά και γιατί στην Ελλάδα την περίοδο αυτή Επιχειρηματίας σημαίνει και Ήρωας.
Σας εύχομαι καλές γιορτές σε εσάς, στην οικογένειά σας και στο επιτελείο σας, ήθελα να σας γνωρίσω στα παιδιά σαν υπόδειγμα Έλληνα επιχειρηματία με ευαισθησίες και αποτελεσματικότητα και να σας έχουν πρότυπο ζωής».

Μετά από μία σύντομη ολιγόλεπτη συζήτηση, μου λέει ο κύριος Μάκης: «Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μη φεύγετε. Ελάτε να δώσουμε ένα δωράκι στα παιδιά». Τα παιδιά, με το που ακούνε την φράση αυτή, αισθάνονται ότι έχουν μπροστά τους τον «Άγιο Βασίλη», να σκεφτείτε ότι είχανε μεγάλη χαρά, που πήγανε βόλτα και τους πήρα από μία σοκολάτα.

Το κατάστημα είχε κατεβάσει ρολά και εμείς προχωράμε, για να μην χαλάσουμε χατίρι στον «Άγιο Βασίλη» με την ευγενική πρόταση, που μας έκανε από τα βάθη της καρδιάς του.

Βρισκόμαστε στο διάδρομο με τα Χριστουγεννιάτικα Είδη και ο «Άγιος Βασίλης» δίνει εντολή και λέει να πάρουν τα παιδιά από δύο δώρα οποιασδήποτε αξίας χωρίς να σκεφτούνε το κόστος!!!

Φανταστείτε να πείτε κάτι τέτοιο στα παιδιά σας, όταν θα είναι σε ένα τεράστιο χώρο με απίθανα παιχνίδια όλων των κατηγοριών!!! Η χαρά τους δεν περιγράφεται, είναι η στιγμή, που σμίγει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, αλλά και η στιγμή, που ζει και ονειρεύεται το κάθε παιδί!

Εύχομαι να το ζήσει κάθε γονέας!

Διεισδυτική φράση, που εμφιλοχωρεί στην ψυχή και σε διαλύει, αφήνοντας το συναίσθημα να βγει κατακλυσμιαίο. Τα δάκρυα πέφτουν βροχή. Είναι πλέον αδύνατο να τα συγκρατήσω. Είναι η στιγμή, που ζεις και βιώνεις ένα «θαύμα» βλέποντας τα παιδιά να τρέχουν πάνω κάτω μην ξέροντας τί να διαλέξουν!

Ο κύριος Μάκης, ο «Άγιος Βασίλης» ήρθε νωρίτερα φέτος για δύο οικογένειες και μάλιστα εις διπλούν!

Στην επιχειρηματική ζωή, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις της ζωής, η δύναμη της ευγνωμοσύνης είναι βαθιά, ανυπολόγιστη και ευπρόσδεκτη. Σκεφτείτε πως, μια μόνο λέξη, μια μόνο έννοια έχει τόση δύναμη! Το «ευχαριστώ», που σας προτιμάμε αποκτά άλλη διάσταση!

Θα ήθελα κι εγώ, με τη σειρά μου, να ευχαριστήσω, τόσο τον επιχειρηματία κύριο Μάκη, όσο και τους συνεργάτες του και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο επιθυμεί ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και ως ομάδα.

Τη στιγμή, που η Ελλάδα περνάει μία από τις πιο βαθιές και δύσκολες οικονομικές κρίσεις, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ χώρα, «o άνθρωπος, που δεν προσφέρει, δεν είναι τίποτα. Να εργάζεσαι σκληρά και να προσφέρεις, αυτό θα πει άνθρωπος».

Το «ευχαριστώ», λοιπόν, δεν είναι μια απλή λέξη που δηλώνει ευγνωμοσύνη, είναι πολλά περισσότερα. Είναι αναμνήσεις ζωής…

Νίκος

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ