Ο άντρας μου έκανε εξωσυζυγική σχέση και χώρισε. Τώρα που εγώ γνώρισα άλλον, με διεκδικεί. Τί να κάνω;

0

Με το σύζυγό μου έχουμε σχέση 15 χρόνια ενώ είμαστε παντρεμένοι τα τελευταία 4. Είχαμε πάντα μια ιδανική σχέση και περνούσαμε καλά μαζί. Τολμώ να πω ότι αρκετοί ζήλευαν τη σχέση μας, παρόλο που εγώ δεν τον ερωτεύτηκα από την αρχή, αλλά τον αγάπησα με το καιρό γιατί με έκανε να νιώθω και να περνάω όμορφα μαζί του. Ήταν η πρώτη μου σχέση.

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν 3 χρόνια ο σύζυγός μου συνάπτει ερωτική σχέση με γυναίκα…ήταν τη περίοδο που μόλις είχα γεννήσει τη κορούλα μας. Ήθελε να βγαίνει συνέχεια τα βράδια, προσπαθούσα να τον κρατήσω σπίτι, αυτός όμως πνιγόταν, δεν με πλησίαζε ερωτικά…δε παραδεχόταν ποτέ όταν τον ρωτούσα αν υπάρχει τριτο πρόσωπο. Ώσπου εγώ άρχισα να ψάχνω! Κ βρήκα!

Εμαθα πολλά…είχε ερωτευθεί! Τους είδα και μαζί κτλ κτλ. Ένιωσα προδοσία, απογοήτευση, θλίψη, μου είπε μεχρι κ ότι με βλέπει σαν την αδερφή του κ όχι σαν γυναίκα του. Έζησα καταστάσεις πολύ άσχημες που για να μη μακρηγορώ δεν τις αναφέρω.Εγώ τότε ήμουν ακόμα λεχώνα…η αυτοπεποίθηση μου είχε πέσει στα πατώματα, δε μπορώ να περιγράψω με λέξεις πόσο χάλια ήμουν.Ήταν έτοιμος να φύγει από το σπίτι, τον αφησα ελεύθερο να το κάνει, αλλά δε το έκανε…έμαθα αργότερα ότι εκείνη τον παράτησε κ μετακόμισε σε άλλη περιοχή. Ποτέ δε μου ζήτησε συγνώμη…

Από τότε πέρασαν τα χρόνια και προσπαθούσα ακομα κ στο σεξ να κάνω πράγματα που ήξερα ότι του άρεσαν…άλλα όχι σε μένα ? προσπαθώντας να κρατήσω ό,τι είχε απομείνει…Δυστυχώς για μένα ομως συναισθηματική και εγκεφαλική επαφή δεν υπάρχει. Ο σύζυγος μου να συμπληρώσω είναι άψογος πατέρας κ πολύ δεμένος με τη μικρή μας.

Φτάνοντας στο παρόν, λοιπόν, πριν από 3 μήνες, αρχισα να επικοινωνώ καθημερινά με έναν άνθρωπο που ήμουν (κ απ’ότι καταλαβαίνω είμαι ακόμα) ερωτευμένη στο παρελθόν πλατωνικά όμως, γιατί εκείνος δε γνώριζε τα συναισθήματά μου. Με έκανε κ ένιωθα γυναίκα παλι, με έκανε να χαμογελάσω, να περνάω καλά. Ο ίδιος αισθάνεται το ίδιο με μένα, αλλά προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του συναισθηματικά, αλλά κ να μπορέσω κ εγώ να ξεκαθαρίσω τη κατάσταση, αποφασίσαμε να μη ξαναεπικοινωνήσουμε.

Όλο αυτό με ξύπνησε απ’το λήθαργο που βρισκόμουν, συνειδητοποίησα σε τί βάλτο βρισκόμουν, συζήτησα το πρόβλημά μου με το σύζυγο, του είπα το ενδεχόμενο διαζυγίου. Εκείνος, λοιπόν, βλέποντας ότι με χάνει κ ότι μπορεί να χάσει κ τη κόρη μας, άρχισε να κάνει ό,τι δεν έκανε, όταν έπρεπε. Κλαίει, μου ζητά συγνώμη, ζητάει ευκαιρία για τα 15 χρόνια που ζήσαμε, για τη κορη μας που είναι ένα χαρούμενο κ ευτυχισμένο παιδάκι, θέλει να προσπαθήσει να με ξανακερδίσει.

Τον άντρα μου τον αγαπώ κ τον πονώ, αλλά ερωτικά δεν τον επιθυμώ. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση!Πάντα σκεφτόμουν να μη πληγώσω τους άλλους…κ τώρα κινδυνεύω να πληγώσω τους πάντες!

Κάτια

*Η παραπάνω ιστορία έχει αναρτηθεί από μέλος του φόρουμ μας, στο Social.singleparent.gr 
Μπορείς να γίνεις κι εσύ μέλος, να μιλήσεις με άλλους μονογονείς και όχι μόνο και να μοιραστείτε κοινά βιώματα και εμπειρίες, κάνοντας εγγραφή εδώ