Μην χάνετε τη πίστη σας. Η ζωή όπου χρωστάει δίνει ρέστα!

0

Με λένε Σοφία και θέλω να σας πω κι εγώ την ιστορία μου, πώς βρέθηκα μόνη μου με δύο παιδιά, ένα στα χέρια και ένα στη κοιλιά και πώς βρέθηκε ένας άνθρωπος που με αγκάλιασε πραγματικά.

Με τον άντρα μου ήμασταν μαζί 12 χρόνια. Ένα βράδυ που γυρίζαμε από το ραντεβού στον γυναικολόγο για να κάνω υπέρηχο και να δούμε το δεύτερο παιδάκι μας, ζήτησα το κινητό του για να πάρω τηλέφωνο τους γονείς μου. Αφηρημένος όπως ήταν, είχε ξεχάσει να κλείσει την οθόνη που εμφανίζονταν τα email του και τα είδα όλα. Όλα τα email που αντάλλασσε με την ερωμένη του, τις φωτογραφίες από εκδρομές και διακοπές που αντάλασσαν, της έστελνε μέχρι και φωτογραφίες του παιδιού μας. Όσο εκείνος στεκόταν στη κουζίνα και έπαιζε με τη κόρη μας μερικά μέτρα πιο πέρα, εγώ έβλεπα στην οθόνη του, όλη τη παράλληλη σχέση του. Δεν είπα τίποτα.

Σκέφτηκα να κάνω έκτρωση αλλά ήμουν ήδη 5 μηνών. Μετά σκέφτηκα να πάρω το παιδί και να φύγουμε αλλά δεν είχα που να πάω. Κάθε μέρα που περνούσε ήταν χειρότερη. Εκείνος ξυπνούσε μες στη καλή χαρά έχοντας και τη γυναίκα και τη γκόμενα και το σπίτι και δυο παιδιά και όλο το πακέτο, κι εγώ απλά δεν ξυπνούσα, δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Πολύ σύντομα όλος ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται τι δεν πάει καλά με μένα, όλος ο κόσμος εκτός από τον άντρα μου που ζούσε στον κόσμο…της γκόμενας!

Ένα μεσημέρι που πήγαινα να πάρω το παιδί από τον παιδικό σταθμό κάτι έπαθα, δεν ένιωσα καλά, σαν να ζαλίστηκα και κάθισα σε ένα παγκάκι. Κάποια στιγμή έγειρα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα, θυμάμαι μόνο ότι ξύπνησα με έναν κύριο από πάνω μου που μου έβρεχε το πρόσωπο και το κοριτσάκι του να λέει «Μπαμπά τι έχει η κυρία;». Ξαφνιάστηκα «Είστε καλά;» με ρώτησε ο κύριος.  Με όλη αυτή την ένταση και την εγκυμοσύνη, λιποθύμησα.  Πήγα να σηκωθώ αλλά δεν με άφησε «Όχι όχι μη σηκώνεστε, να φωνάξουμε τον άντρα σας, κάποιο συγγενή μήπως;» με ρώτησε. Ντράπηκα πολύ, σηκώθηκα, είπα «Είμαι καλά σας ευχαριστώ» και έφυγα να πάρω το παιδί από το σταθμό. Μετά σκέφτηκα πόσο άσχημα φέρθηκα στον άνθρωπο που δεν του είπα ούτε ένα ευχαριστώ αλλά δεν ήξερα που να τον βρω και είχα τόσα στο κεφάλι μου που δεν ασχολήθηκα και το ξέχασα γρήγορα.

Οι μήνες πέρασαν με τον άντρα μου να κάνει τη ζωή του. Γέννησα και ήρθε στο μαιευτήριο μόνο τη μέρα που γεννούσα να παραστήσει τον καλό σύζυγο και να φύγει. Α, ξέχασα, ήρθε και τη μέρα που έπαιρνα εξιτήριο. Στο ενδιάμεσο έλεγε ότι δούλευε υπερωρίες αλλά εγώ πια ήξερα τι σήμαινε αυτό. Εγώ θήλαζα το παιδί μας κι εκείνος το γλεντούσε. Εγώ νανούριζα το παιδί μας κι εκείνος έβγαινε με τη γκόμενα. Δεν ήθελα ούτε να τον βλέπω. Γύρισα στο σπίτι μας και έκανα αίτηση διαζυγίου. Έγινε χαμός, έβριζε θεούς και δαίμονες, ότι δεν ήξερα τι έλεγα, ότι δεν μπορούσα να το αποδείξω (αυτό που δεν ήξερα). Είχα καλό δικηγόρο που τον στρίμωξε και τελικά μείναμε εγώ και τα παιδιά στο σπίτι και ο άντρας μου μετακόμισε. Φυσικά δεν δίνει διατροφή αλλά να σας πω κάτι; Ούτε που με νοιάζει. Αηδίασα τόσο που του τα χαρίζω.

Δυο μήνες μετά τη γέννα, και αφού είχαν τακτοποιηθεί τα του διαζυγίου, πήρα τα παιδάκια μου και πήγαμε σε μια παιδική χαρά εκεί δίπλα, είχαμε πολύ καιρό να βγούμε με όσα είχαν γίνει και η μεγάλη μου κόρη είχε κλειστεί στο σπίτι. Εκεί στη παιδική χαρά, ήταν και κάποιος άλλος. Ο κύριος που μου έριχνε νερά όταν λιποθύμησα…

Τον ευχαρίστησα και του ζήτησα συγγνώμη που είχα φύγει έτσι. Πιάσαμε τη κουβέντα, τον έλεγαν Αποστόλη και ήταν χήρος, είχε χάσει τη γυναίκα του από καρκίνο πέρσι και είχε μείνει μόνος του με ένα κοριτσάκι 3 χρονών οπότε μετακόμισε για να είναι κοντά στους γονείς του και να τον βοηθάνε. Πήγαμε ξανά στη παιδική χαρά και ξανά και ξανά. Γίναμε φίλοι, τα παιδιά μας έπαιζαν μαζί και ύστερα γίναμε και σύντροφοι. Ο πρώην άντρας μου δεν έχει σταματήσει να με κατηγορεί ότι τον άφησα επειδή είχα γκόμενο (!) αλλά Ο Θεός βλέπει και ακριβώς επειδή βλέπει, μου έστειλε κι εμένα έναν άνθρωπο που αγάπησε και αγκάλιασε εμένα και τα παιδιά μου, πολύ περισσότερο απ’ ότι ο πατέρας τους. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και ήρεμη πια, με έναν άνθρωπο στο πλάι μου που ξέρει τι πάει να πεί μονογονέας, ξέρει τι σημαίνει να δίνεις σε μια σχέση και να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα. Διαβάζω συνέχεια που γράφετε ότι δεν βρίσκετε σύντροφο αλλά ίσως να μην είναι ακόμη η ώρα. Ίσως να πρέπει να περάσετε κάποιες καταστάσεις ακόμη για να καταλήξετε. Μην χάνετε τη πίστη σας και την υπομονή σας, η ζωή όπου χρωστάει, δίνει ρέστα! Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Σοφία

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.