Μία χήρα μαμά και μια ζωή σαν θάλασσα

0

Είμαι  μητέρα ενός  4χρονου αγοριού.Πριν δυο χρόνια έχασα τον σύζυγό μου από ανακοπή,στον ύπνο του.Δεν ξύπνησε ποτέ.Αιφνίδια, χωρίς κανένα σύμπτωμα .Από τότε και μετά το αρχικό σοκ ,νιώθω ότι έχω να παλέψω με πελώρια και θηριώδη κύματα, που άλλοτε με κρατάνε στην επιφάνεια και άλλοτε με πνίγουν. Πρέπει όμως να τα αντιμετωπίσω για το παιδί μας ,για μένα και για κείνον.Θέλω να εκπληρώσω τα όνειρα μας με όση δύναμη έχω και να κρατήσω ψηλά το κεφάλι γιατί δεν είμαι η μόνη ούτε μόνη.

Επειδή είμαι στον «χώρο» απευθύνθηκα σε όλους τους ειδικούς προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω ένα δίχρονο παιδί να αντιμετωπίσει την απώλεια του μπαμπά του και να βιώνει το πένθος χωρίς να επιβαρύνεται η ψυχούλα του με επιπλέον τραύματα.Τώρα συζητάμε για το μπαμπά μας,για τις αναμνήσεις μας και πότε κλαίμε ή γελάμε αγκαλιασμένοι.Νοιώθω ευλογημένη και όχι καημένη όπως με αποκαλούν οι άλλοι από πίσω μου, γιατί ο Γιώργος  είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και όχι ήταν,που όλους τους ρόλους που του είχε αναθέσει η ζωή τους εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχω το παιδί μας από κείνον!Ένα κομμάτι του είναι εδώ και μπορώ να μοιράζομαι μαζί  του την ζωή.

Ο θάνατος είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής γιατί νοιώθει ο σύντροφος που μένει πίσω ακρωτηριασμένος και καλείται να ζήσει με «αυτό» και χωρίς «αυτό». Πρέπει να βρει την χρυσή τομή για να αντέξει!Ο πόνος της ψυχής είναι άλλοτε λυτρωτικός και άλλοτε βασανιστικός.Μετά όμως από μια καταστροφή πρέπει να ψάχνουμε για ένα θετικό και έστω και ένα να υπάρχει παίρνεις δύναμη και συνεχίζεις. Από την άλλη θέλω να δικαιώσω εκείνον για την επιλογή του να γίνω η μάνα του παιδιού του και τον γιο μας που περιμένει από μένα να σταθώ και να συνεχίσω,προσφέροντας του μια φυσιολογική ζωή. Για όλα τα θέματα χρειάζεται ΠΙΣΤΗ ότι θα τα καταφέρεις. Δεν είναι γνώση για να το αναλύσεις με επιχειρήματα είναι ΠΙΣΤΗ στον εαυτό σου,Στο Θεό,σε ο,τι τέλος πάντων πιστεύει ο καθένας.

Κάποιοι λένε πως το πένθος σε αλλάζει.Θεωρώ ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει.Αναθεωρείς,αλλάζεις άλλη οπτική στα πράγματα αλλά ο χαρακτήρας μένει ίδιος.Η ΖΩΗ είναι σαν την θάλασσα.Πότε είναι μαύρη και φουρτουνιασμένη και πότε καταγάλανη και ήρεμη.Όλοι δικαιούμαστε την γαλήνη που πάντα έρχεται μετά…Όσο για αυτούς που «φεύγουν» είναι μαζί μας ,μέσα  μας !Κανένας θάνατος δεν μπορεί να νικήσει την μεγαλύτερη αρετή που έδωσε Ο Θεός στον άνθρωπο …την ΑΓΑΠΗ!!!

Καλλιόπη

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.