Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να δείχνεις πόσο εκτιμάς τη μάνα των παιδιών σου!

0

Είχα βγεί για ψώνια με τον Παύλο και τη Μαίρη, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου. Όταν περάσαμε από το ανθοπωλείο, ο γιός μου είπε: «Θα πάρεις λουλούδια στη μαμά;» καθώς περπατούσε δίπλα μου στο καροτσάκι, και μου γελούσε. Τότε η κόρη μου απάντησε, « Ναι, να της πάρουμε!» και συνέχισε να χαμογελά επίσης. Δεν ξέρω αν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να δίνεις στη μαμά σου λουλούδια, αλλά ξεκάθαρα μπορούν να καταλάβουν τη χαρά στο πρόσωπο μου. Το να αγοράζουν λουλούδια στη μαμά τους έχει γίνει μέρος της ζωής μας πια, και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά. Θέλουν να της δείξουν ότι την εκτιμούν, όπως και εγώ.

Όταν η Ελένη και εγώ ήμασταν παντρεμένοι 11 χρόνια πρίν, φρόντιζα να της παίρνω μια φορά το μήνα. Αλλά  δεν μπόρεσα να κρατήσω αυτή την συνήθεια. Το έκανα μόνο τα δύο πρώτα χρόνια. Αλλά όσο περισσότερο περνούσε ο καιρός, μεγάλωσαν τα παιδιά, η καριέρα μου εκτοξεύτηκε, και ξεκίνησα να απομακρύνομαι από τις απλές μου συνήθειες. Ακόμα της παίρνω λουλούδια αλλά πιο σπάνια.  Μερικές φορές το έκανα γιατί είχαμε τσακωθεί, μερικές γιατί απλά είχε μια άσχημη μέρα. Άλλες απλά γιατί έτσι. Αλλά αν πρέπει να το θέσω με αριθμούς, το έκανα τουλάχιστον δύο ή τρείς φορές το χρόνο. Σε σχέση με άλλους γάμους, νομίζω ότι είναι πολύ. Για άλλους ούτε καν κοντά.

Πάντα είχα τις δικαιολογίες μου. Δεν είχα χρόνο να της τα μαζέψω ή απλά δεν είχαμε τα λεφτά. Αλλά τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα ξανά αυτή τη γλυκιά συνήθεια. Είχα υποσχεθεί όταν παντρευτήκαμε να της χαρίζω λουλούδια μια φορά το μήνα. Και παρατήρησα μερικά πράγματα.

Πρώτον, και αυτή είναι μια αλήθεια, είναι εύκολο. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορώ να κάνω για να νιώσει καλύτερα για το γάμο μας, και παράλληλα της δείχνω ότι νοιάζομαι γι αυτήν. Δεν είναι όπως στην αρχή όταν είχαμε παντρευτεί και πήγαινα και περίμενα στην ουρά, να τα διαλέξω, να περιμένω να τα τυλίξουν και μετά να της τα δώσω. Όχι ότι είναι δύσκολο, αλλά το να σπαταλάω χρόνο γι αυτό είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Μπορώ κάλλιστα να της τα παραγγείλω.

Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που τα παραδίδουν σπίτι σου. Ακόμα και ένα τοπικό ανθοπωλείο μπορεί να το κάνει, χρειάζεται απλά μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ. Λαμβάνω συχνά προσφορές από κουπόνια γι αυτό. Με ένα κλικ σε μερικά κουμπιά , έστελνα λουλούδια και γλυκά στη γυναίκα μου για τρείς μέρες. Τρείς μέρες! Το ονόμασα « τρείς ρομαντικές μέρες.» Δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα παραπάνω. Κάθε μέρα μου έστελνε μια εικόνα μαζί με το δέμα που μόλις είχε λάβει , και μου έστελνε μύνημα που μου έλεγε πόσο πολύ με αγαπούσε.Μιλούσε γι αυτό στο Facebook. Την έκανα να νιώθει σαν πριγκίπισσα. Τα παιδιά μου την βοηθούσαν να τα βάλει στο βάζο , και εγώ ένιωθα ευτυχισμένος που την έκανα χαρούμενη.

Και σκεφτόμουν , πέρα από το να δείχνω την αγάπη μου στη γυναίκα μου με αυτό τον τρόπο, τι θετική επιρροή είχε πάνω στα παιδιά μου. Ο γιός μου είναι 9 ετών,  θέλω να δεί τις κινήσεις μου και στο μέλλον να φέρεται όμορφα στη μητέρα του και στη γυναίκα του. Θέλω να μάθει πόσο σημαντικό είναι να δείχνεις σε κάποιον πόσο τον αγαπάς, ακόμα και μετά από 11 χρόνια γάμου. Θέλω να του δώσω παραδείγματα. Και οι κόρες μου αντίστοιχα θέλω να περιμένουν να πάρουν λουλούδια. Θέλω να παντρευτούν κάποιον που θα είναι στη θέση να ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να επενδύσει στην σχέση τους.

Καθώς ο Παύλος και η Μαίρη με βοήθησαν να διαλέξουμε λουλούδια για τη μαμά τους, κοίταξα το γιό μου και του είπα, « Όταν παντρευτείς, περιμένω από εσένα να παίρνεις λουλούδια για τη γυναίκα σου. Ελπίζω να το καταλάβεις.» Με κοίταξε με ένα απορημένο βλέμμα και έγνεψε. Τότε κοίταξα την κόρη μου και της είπα, « Όποιον και να παντρευτείς φρόντισε να σου χαρίζει λουλούδια. Θέλω να το περιμένεις από εκείνον».
Χαμογέλασε και με αγκάλιασε.

Πήγαμε σπίτι, και τσακώθηκαν για το ποιός θα τα δώσει πρώτος στη μαμά. Ευτυχώς, η Μαίρη κέρδισε και συμφώνησαν την επόμενη φορά να τα δώσει ο Παύλος. Η Μαίρη πήγε στην πόρτα, και έδωσε στη μαμά της ένα όμορφο μπουκέτο με τουλίπες και της ψιθύρισε στο αυτί , « Μαμά σ αγαπώ!» ο Παύλος στάθηκε κατσούφης πίσω της . Τους αγκάλιασε και μετά μου έδωσε ένα φιλί.

Δεν χρειάζεται καν να είναι λουλούδια. Μπορεί να είναι γλυκά, καφές ή κάτι απλό που να αντέχει η τσέπη σου. Αλλά το σημαντικότερο είναι να δείχνεις σε μια μητέρα ότι νοιάζεσαι. Για εμάς είναι τα λουλούδια. Της δείχνουν ότι τη νοιάζομαι. Είναι μια μικρή κίνηση που σημαίνει πολλά. Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν τι είναι ο έρωτας. Και το γεγονός είναι ότι μητέρα αξίζει ευγνωμοσύνη.

Η γυναίκα μου είναι δυνατή και αφοσιωμένη στην οικογένεια μας, και αυτό είναι μια δουλειά που χωράει άπειρα ευχαριστώ. Περνάει όλο της τον χρόνο ανάμεσα σε μύξες και εμμετούς. Σταματάει άπειρους καυγάδες κάθε μέρα. Το σώμα της έχει τεντωθεί, έχει κοπεί και έχει ξαναραφτεί για αυτή την οικογένεια. Το να της παίρνω λοιπόν λουλούδια είναι ένας μικρός τρόπος να πω « Σε ευχαριστώ που είσαι εκεί για εμάς. Σε ευχαριστώ για όλες τις προσπάθειες. Εκτιμώ ότι κάνεις.»

Είναι όμορφη. Αξίζει τα πάντα. Το να της παίρνω λοιπόν λουλούδια δεν είναι οικονομική σπατάλη. Είναι μια επένδυση στο γάμο και την οικογένεια μου.

Πηγή : http://www.scarymommy.com/