Μετακομίσαμε με τα παιδιά τα δικά μου και του συντρόφου μου, στο σπίτι της μητέρας του. Βοήθεια!

0

Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση, και θα ήθελα συμβουλή από μερικές μαμάδες που μπορεί να έχουν βρεθεί στη θέση μου.

Πρόσφατα ο σύντροφος μου και εγώ, πήραμε τα τρία μας παιδιά (το 1 είναι δικό μου και τα 2 δικά του) και μετακομίσαμε κοντά στην μητέρα του. Από όταν πήγαμε εκεί έχω γίνει η μαμά του σπιτιού. Εκείνος δεν έχει ιδέα πως να με βοηθήσει, και ξαφνικά έχω βρεθεί να είμαι υπεύθυνη για ένα τεράστιο σπίτι το οποίο δεν είναι καν δικό μου και να καθαρίζω τα πάντα, ακόμα και την μητέρα του. Δουλεύω καθημερινά βραδινή βάρδια καθώς και τα Σαββατοκύριακα, και κατά τη διάρκεια της ημέρας μένω με την κόρη μου μέχρι να πάει παιδικό σταθμό. Προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά, και παρόλα αυτά εκείνη βρίσκει κάτι για να με κατηγορήσει.

Πλένω τα πιάτα, μαγειρεύω, ψωνίζω και επίσης καλύπτω τα έξοδα του σπιτιού εδώ. Η κόρη της και αδερφή του συντρόφου μου, μου είπε πως δεν της αρέσει που μένουμε όλοι μαζί. Όλοι περνάμε δύσκολα γιατί η μαμά του είναι διπολική, και ακόμα και με το πιο μικρό περιστατικό μπορεί να αρχίσει να απειλεί τα παιδιά, καθώς και πολλά άλλα.

Προφανώς δεν νιώθω άνετα με την συμπεριφορά της, προσπάθησα να της μιλήσω, αλλά δεν θεωρεί ότι συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Χθες το βράδυ της καθάρισα το ψυγείο, έβγαλα τα σκουπίδια (τα οποία πρέπει να κρατούσε χρόνια μέσα στο σπίτι). Πήγα πήρα τα άλλα 2 παιδιά, τα έφερα σπίτι και κατά τις 5 ξεκινήσαμε να τρώμε, ενώ έπρεπε ήδη να φύγω για τη δουλειά. Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά ξέχασα να αντικαταστήσω τη σακούλα σκουπιδιών στον κάδο.

Σήμερα μου έστειλε μήνυμα και με ρωτούσε ποιός το έκανε, όταν ξέρει πολύ καλά ότι μόνο εγώ ασχολούμαι με αυτά. Της ζήτησα συγγνώμη και της είπα ότι ξεχάστηκα γιατί είχα να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Μου απάντησε ότι είμαι αχάριστη, ότι δεν ξέρω τί μου γίνεται και ότι και δεν τη σέβομαι.

Τώρα λοιπόν πρέπει να αφήσω πίσω την άσχημη συμπεριφορά της, να την αφήσω να με μειώνει μπροστά στα παιδιά και να αποτρέψω όλες τις προσπάθειες της να τσακωθούμε μπροστά τους. Αυτό το μήνυμα όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν θέλω το παιδί μου να ζεί σε αυτό το τοξικό περιβάλλον, και να βλέπει έναν άνθρωπο να μου φέρεται σαν να με σιχαίνεται.

Έχω κουραστεί να κάνω τη δούλα για τρείς γονείς, όταν στο σπίτι τα 4 παιδιά δεν είναι δικά μου. Θέλω να τα μαζέψω και να φύγω αλλά έχω στο μυαλό μου και τα 2 παιδιά του συντρόφου μου. Είμαι η μόνη μαμά που γνωρίζουν, καθώς η δική τους τα παράτησε πριν από τρία χρόνια. Είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη, τί λέτε να κάνω;

Σοφία

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ