Μονογονεϊκή ζωή στην επαρχία: Δύο μόνες μαμάδες μιλούν!

1

Πολλοί από εσάς μας γράφετε κατά καιρούς «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» και έχετε απόλυτο δίκιο. Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα, με αφορμή το σχόλιο αναγνώστριας στη σελίδα μας στο facebook, αποφασίσαμε να δούμε από πιο κοντά, τη ζωή του μονογονέα στην επαρχία, τί δυσκολίες αντιμετωπίζει και ποιά είναι τα θετικά και τα αρνητικά να μεγαλώνεις το παιδί σου μόνος σε μια κλειστή κοινωνία.

«Για την επαρχία είναι πολύ δύσκολη η ζωή του μονογονιού . Νομίζουν ότι είμαστε άρρωστοι επειδή χωρίσαμε και φοβούνται να μας πλησιάσουν μήπως κολλήσουν την αρρώστια μας. Είμαστε τα μαύρα «πρόβατα». Αν δεν δουλεύει ο μονογονιός (διότι και τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα πράγματα είναι δύσκολα και στην επαρχία είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις δουλειά) τότε η μάνα μονογονιός, κάτι απρεπές κάνει για να συντηρήσει τα παιδιά της και τον εαυτό της. Αν πάλι δουλεύει, ε τότε κάτι έχει με το αφεντικό της και γι ‘ αυτό την κρατάει στη δουλειά…Αν πάλι γνωρίσει κάποιον άντρα και θέλει να προχωρήσει τη ζωή της τότε παρεμβαίνει η μάνα του υποψηφίου και ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ τη σχέση διότι ο κανακάρης της δεν πρέπει να συναναστρέφεται με διαζευγμένη και μάλιστα μάνα διαζευγμένη διότι θα τον εκμεταλλευτεί και ψάχνει και πατέρα για το παιδί της…Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν

Είμαι περήφανη που χώρισα! Είμαι περήφανη που είμαι μονογονέας! Είμαι περήφανη για την 13χρονη κόρη μου που διαπρέπει στο σχολείο και είναι ένα πολύ καλό παιδί και ΝΑΙ όταν χρειάστηκα συμβουλή -ες απευθύνθηκα σε ειδικό και μέχρι και σήμερα είναι η φύλακας άγγελός μου. Δεν ψάχνουμε λοιπόν από κανέναν να μας στηρίξει οικονομικά μα ούτε και πατέρα για το παιδί μας. Εχουμε μυαλό. Ό,τι ψάχνει ένας υγιής εγκέφαλος ψάχνουμε κι εμείς. Ανθρώπους να μας αγαπήσουν και να αγαπήσουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη σελίδα που έτυχα της συγκεκριμένης ανάγνωσης. Σας εύχομαι όλους να έχετε ψυχική και σωματική υγεία και ο Θεός να «λυπηθεί» τη χώρα μας να βρει το δρόμο της ΞΑΝΑ!»
Αγάπη

Δείτε σχετικά: Πώς να αγαπήσεις μια μόνη μαμά!

Άλλη αναγνώστριά μας που μοιράστηκε πρίν λίγο καιρό τη μικρή της ιστορία, μας έγραψε:

«Πέθανε ο άντρας μου πρίν 2 χρόνια όταν η κόρη μας ήταν 11 μηνών. Ο άντρας μου είχε ένα ταξί στο νησί και με αυτό έφερνε βόλτα την οικογένειά μας και το σπίτι μας. Είχα τότε δύο επιλογές. Ή να πούλαγα το ταξί και να έπαιρνα ψίχουλα (γιατί αν δεν το γνωρίζετε η άδεια ενός ταξί πια δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα) ή να το δούλευα εγώ. Είχα δίπλωμα οδήγησης και το έπαιρνα καμιά φορά οπότε το μόνο που έμενε ήταν να βγάλω ειδική άδεια. Και την έβγαλα για να μπορέσω να ζήσω το παιδί μου.

Άκουσα πάρα πολλά επειδή ήθελα να εργαστώ. Τα πεθερικά μου με κοίταξαν με μισό μάτι ότι δήθεν ήθελα να βγαίνω με το ταξί για να κάνω τη ζωή μου αλλά δεν είχαμε πώς να ζήσουμε και δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Κράτησαν το μωρό και βγήκα για δουλειά. Είχα το πένθος μου και τη στενοχώρια μου, είχα και το κόσμο του νησιού άνοιγε το στόμα του και δεν ήξερε τί έλεγε. Κάθε πελάτης ή τουρίστας ήταν δήθεν γκόμενος. Κάθε νυχτερινή βάρδια ήταν δήθεν έξοδος σε κλάμπ. Μια φορά με είδαν να γελάω στη πιάτσα με ένα συνάδελφο παντρεμένο και ήρθε η γυναίκα του στα πεθερικά μου να κάνει παράπονα. Κάποιες μέρες δεν έβγαινα να δουλέψω και κλεινόμουν σπίτι και έκλαιγα, δεν άντεχα ούτε να τους βλέπω. Αλλά στο τέλος δεν τους έκανα τη χάρη.

Δούλεψα πολύ, μάζεψα λεφτά και τον άλλο μήνα φεύγω στη Γερμανία με το παιδί μου και τον άντρα που θα παντρευτώ σε λίγους μήνες. Η ζωή στην επαρχία έχει και τα καλά της. Οι άνθρωποι ξέρουν ποιός μένει δίπλα ή απέναντι, σε νοιάζονται σε μια αρρώστια, σε συμπονούν, ενδιαφέρονται για σένα και το παιδί σου, αρκεί να ακολουθείς τους κανόνες τους. Αλλιώς ξυπνάς κάθε μέρα με το στομάχι κόμπο και θέλει γερό στομάχι για να μην σε επηρεάζει ο τρόπος ζωής, η κακία, οι προκαταλήψεις. Μια μέρα όταν μεγαλώσει το παιδί μου σκοπεύω να επιστρέψω. Μπορεί να παντρεύομαι ξανά αλλά δεν ξεχνώ τη καταγωγή μου και τον άντρα που αγάπησα εκεί όσο σκληρά και αν μου φέρθηκαν οι γονείς του».
Καλλιόπη

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ