Η χηρεία δεν είναι κατάρα!

3

Καλή χρονιά με υγεία. Συγχαρητήρια για το ενημερωμένο site σας αλλά και την βοήθειά που παρέχεται στους συνανθρώπους μας

Δεν θα γράψω πολλά γιατί τα λόγια είναι φτωχά. Όταν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν είναι απλώς ήχοι.

Είμαι μία νέα γυναίκα 46 χρονών που πριν από 2 χρόνια έχασα τον σύζυγό μου. Αναγκάζομαι να ζω σε ένα χωριό εκτός Αθηνών. Δεν ήταν επιλογή μου, λύση ανάγκης λόγω κρίσης. Έχω μια κόρη 14 ετών.

Μεγαλωμένη η ίδια ,όλα τα χρόνια της ζωής μου στην Αθήνα έχω στην πλάτη μου  25 χρόνια συνεχούς εργασίας.  Η μετάβασή μου στην επαρχία έγινε όταν έχασα την δουλειά μου. Ζω σε ένα τόπο όπου  το να χάσεις τον σύζυγό σου και το παιδί σου το πατέρα του,  είναι κατάρα. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες  για τις μικροαστικές αντιλήψεις και την συμπεριφορά  των εντός εισαγωγικών, συγχωριανών του συζύγου μου.

Φόρεσα μαύρα μόνο 40 μέρες. Αποφάσισα για το καλό του παιδιού μου αλλά και για τον εαυτό  μου να μην συνεχίσω να τα φοράω.

Ναι! Πήρα το παιδί μου και πήγαμε σινεμά, βγήκαμε έξω να πιούμε καφέ, ακούμε μουσική, χαιρόμαστε αυτό που έχουμε και δεν αγωνιούμε για αυτό που δεν έχουμε.

Πόσο σημαντικό είναι να χαίρεσαι για ό,τι έχεις και να ευχαριστείς καθημερινά για αυτό. Η βίαιη απώλεια του ανθρώπου μας,  μας δίδαξε, μας οχύρωσε, μας δυνάμωσε απέναντι στην κάθε αδιακρισία, υπεροψία αλλά και υποκρισία γνωστών και φίλων. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για την αγγελική παρουσία του ανθρώπου μας στην ζωή μας. Πάει, όμως έφυγε!!!! Εγώ και η 14χρονη κόρη μου αποφασίσαμε να ζήσουμε την ζωή μας και να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και θάρρος.  Το κεφάλι ψηλά. Δεν δείχνουμε ασέβεια στην ζωή! Η ζωή είναι δώρο! Η μικρή μου είχε την δύναμη να διαβάσει τον επικήδειο στην κηδεία του μπαμπά της. Λόγια συγκινητικά, λόγια βγαλμένα από την σχεδόν θα έλεγα «ερωτική» συνύπαρξη μαζί του. Η παρακαταθήκη της μεγάλη και η δύναμή της γιγαντιαία. Είναι άριστη μαθήτρια και με το δικό της μοναδικό τρόπο απαντά σε όλους εκείνους που μας θέλουν δέσμιες της δυστυχίας και της απόγνωσης.

Η χηρεία είναι μια κατάσταση την οποία θα πρέπει να μάθουμε να την διαχειριζόμαστε με θάρρος. Δεν είναι κατάρα.

Πιάστε από το χέρι όποιον, αποδεδειγμένα σας αγαπά και σέβεται τις επιλογές σας. Προχωρήστε!!!!Συνεχίστε!!!!Δύναμη είναι να μπορείς να συνεχίζεις.

Στο παιδί μου διδάσκω καθημερινά, να  γίνει μια άξια και δυνατή γυναίκα και όχι γυναικούλα. Δεν οφείλω σε κανέναν εξηγήσεις και αν το τίμημά μας είναι να είμαστε οι δύο μας, το προτιμώ. Πιστεύουν ότι μας τιμωρούν σε μοναξιά. Τους εαυτούς τους τιμωρούν γιατί δεν καταλαβαίνουν, γιατί είναι αδύναμοι, μικροί, ανθρωπάκια και γιατί δεν αισθάνθηκαν ποτέ αγάπη…..

Ευχαριστώ για «βήμα» λόγου που μου δώσατε.  Καλή σας μέρα.

Ιωάννα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!