Η οικογένειά μας ήταν διαλυμένη πρίν το διαζύγιο όχι τώρα!

1

Γεια σας , είμαι κι εγώ μια χωρισμένη μητέρα όπως τόσες και τόσοι σε αυτό το site. Πριν σας ανακαλύψω πίστευα πως η ιστορία μου ήταν ιδιαίτερη είναι όμως μια απλή συνηθισμένη ιστορία που έχει κοινά με πολλά από αυτά που έχω κατά καιρούς διαβάσει εδώ.  Χώρισα λοιπόν , ναι. Όχι επειδή θέλω να κάνω τη ζωή μου και δεν με νοιάζουν τα παιδιά μου όπως νομίζουν κάποιοι και φυσικά δεν παντρεύτηκα με σκοπό να χωρίσω.

Έχω χωρίσει 2,5 χρόνια τώρα και το διαζύγιο μου είναι θέμα ημερών. Έχω 3 παιδιά και ο γάμος μου κράτησε 20 χρόνια. Παντρεύτηκα μικρή αλλά ευτυχώς τελείωσα τις σπουδές μου παράλληλα και κατάφερα να έχω μια σταθερή δουλειά που υπήρξε και είναι ακόμα το στήριγμα μου.

Παντρεύτηκα ούσα παράφορα ερωτευμένη και έγκυος στην κόρη μου προσδοκώντας το happily ever after. Πίστευα τότε πως αυτό και τα επόμενα παιδιά μου θα ήταν τα πιο τυχερά του κόσμου με τόση αγάπη που υπήρχε ανάμεσα στους γονείς τους.  Μετά από τόσα χρόνια δεν μπορώ πια να πω με βεβαιότητα  ότι ο πατέρας τους με αγάπησε, πιθανόν να αγαπούσα εγώ και για τους δύο. Δίπλα του ένιωσα περισσότερο ιδιοκτησία, λάφυρο παρά οτιδήποτε άλλο και φυσικά ολοκληρωτικά δεδομένη για εκείνον.  Σύντομα εμφανίστηκαν οι πολλές παράλληλες σχέσεις, μερικές κράτησαν χρόνια και η βία από την πλευρά του. Προσπαθούσε πάντα να έχει τον οικονομικό έλεγχο στο γάμο μας φορτώνοντας μου το μεγαλύτερο μέρος των οικογενειακών εξόδων ώστε εγώ να μην μπορώ να κάνω κομπόδεμα και να φύγω κάποια στιγμή και αυτό ήταν κάτι που το δήλωνε κιόλας. Εγώ βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών και την προσπάθεια (αλλά και την άσβεστη επιθυμία)  να διατηρώ μια «κανονική» οικογένεια, υποχωρούσα. Αναλάμβανα τα πάντα μόνη μου ώστε να μην νιώσουν τα παιδιά την έλλειψη και δεν εννοώ μόνο οικονομικά.

Έκανα υπομονή πολλά χρόνια και σήμερα θεωρώ πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Νόμιζα πως διατηρώντας μονομερώς το οικογενειακό περιβάλλον, έστω και όχι υγιές έκανα καλό στα παιδιά. Μάλιστα κάποιοι ελάχιστοι γνωστοί που τους είχα εμπιστευτεί τα προβλήματα μου, με είχαν συμβουλέψει ευθέως να κοιτάξω να κρατήσω την οικογένεια για χάρη των παιδιών και να «κάνω κι εγώ τη ζωή μου» όπως έκανε ο πρώην άντρας μου.  Για μια περίοδο έκανα αυτό ακριβώς, νομίζοντας πως έτσι έβρισκα αντίδοτο στην απίστευτη μοναξιά μέσα στην οποία ζούσα. Κανείς δεν έμαθε τίποτα, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να νιώσω πιο μόνη και πιο δυστυχισμένη, συνειδητοποιώντας πως αυτές οι «σχέσεις» δεν οδηγούν πουθενά.  Τα παιδιά μου πλέον είχαν μπει στην εφηβεία και οι συνέπειες του βίαιου  οικογενειακού περιβάλλοντος άρχισαν να γίνονται χιονοστιβάδα που μας συνέθλιβε όλους.  Είχα αρχίσει να λαχταράω μια διέξοδο, μια πόρτα να φύγω, κάτι να συμβεί να λυτρωθώ, είχα χάσει το χαμόγελο, την ηρεμία μου, τη χαρά μου, τα πάντα.

Μέχρι που κάποια μέρα ήταν σαν να ξύπνησα ξαφνικά και κατάλαβα πως την πόρτα θα πρέπει να την ανοίξω μόνη μου. Έτσι κι έγινε. Έφυγα και ήταν τρομακτικά δύσκολο και ταυτόχρονα τρομερά λυτρωτικό. Ακόμα φυσικά βιώνουμε σοβαρές  συνέπειες από τη βία και τους καβγάδες τόσων χρόνων, αλλά τώρα μπροστά μας υπάρχει η προοπτική για καλύτερη ζωή. Έχουμε ηρεμία, ελπίδα και τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για το μέλλον μας, μακριά από ένα κακό γάμο και μια διαλυμένη οικογένεια. Γιατί η οικογένεια μας ήταν διαλυμένη πριν , όχι τώρα. Τώρα αρχίζουμε να ερχόμαστε εγώ και τα παιδιά μου ξανά κοντά ο ένας στον άλλον. Ο πατέρας τους δυστυχώς επέλεξε άλλο δρόμο… Αυτό είναι για μας το διαζύγιο και όχι  ένας «κακός δαίμονας» ή μια «αρρώστια», την αρρώστια την είχαμε μέσα στο σπίτι μας.

Νίκη

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των αναγνωστών μας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η αναδημοσίευσή τους. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ