Έχουν οι μονογονείς, δικαίωμα στο όνειρο;

0

Σε αυτή την αληθινή ιστορία, η ρήση «μην κρίνεις για να μην κριθείς» δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή.

Όταν η χωρισμένη μαμά Kate Wolff, άφησε τη δουλειά της σαν δασκάλα καλλιτεχνικών για να ακολουθήσει τη stand-up comedy , ξαφνιάστηκε από τις αρνητικές αντιδράσεις του κόσμου. Η ίδια η Kate ισχυρίζεται ότι «είναι πολύ πιο καταστροφικό για ένα παιδί να ζεί με έναν δυστυχισμένο γονέα» και ότι ο γιός της ήταν αυτός που της έδωσε τη δύναμη να πάρει αυτή την απόφαση.
«Όλοι εσείς που λέτε ότι είμαι κακή μητέρα επειδή άφησα τη δουλειά της δασκάλας που σιχαινόμουν και που με έκανε να κλαίω κάθε μέρα, μάλλον πρέπει να επαναξιολογήσετε τι σημαίνει αληθινή ευτυχία και τι ακριβώς είναι η ζωή» συνεχίζει.

Το μήνυμα της Kate μας ενέπνευσε, για αυτό και της ζητήσαμε να ρίξει περισσότερο φως στην προσωπική της εμπειρία. Δείτε τι μας είπε:

Ήμουν παντρεμένη για περίπου δύο χρόνια και με τον άντρα μου κάναμε ένα αγοράκι που σήμερα είναι 6 ετών. Βασικά όταν έμεινα έγκυος βγαίναμε όλο κι όλο 5 μήνες οπότε αποφασίσαμε να κρατήσουμε το παιδί και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τη σχέση μας που ωρίμαζε πρίν την ώρα της. Μέχρι και τα προσκλητήρια του γάμου μας, έγραφαν «Ωχ, παντρευόμαστε;». Ακόμη δηλαδή και τότε επιστράτευα το χιούμορ μου για να αντιμετωπίσω την κατάσταση.

Αποφάσισα να χωρίσω όταν με τον άντρα μου ήμασταν δύο χρόνια παντρεμένοι διότι μαλώναμε συνέχεια και τα πράγματα μεταξύ μας πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Είναι σκληρό να χωρίζεις με τον άλλον ενώ έχετε ένα παιδί μαζί αλλά από την άλλη, υπάρχει και πολλή πίεση από την κοινωνία να παραμείνεις με τον άλλο γονέα, για «χάρη του παιδιού». Βαθιά μέσα μου ήξερα ότι το να είμαι χαρούμενη και να μεγαλώνω τον γιό μου σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, ήταν το πιο σημαντικό απ’ όλα!

Όταν λοιπόν έφυγα, το σώμα μου άρχισε να καταρρέει κι έτσι κατέληξα στο νοσοκομείο για μερικές μέρες διότι από το στρές, έβγαζα ό,τι έτρωγα. Θυμάμαι τη νοσοκόμα που μπήκε στο δωμάτιό μου και μου είπε «Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει εκτός από σένα. Εσύ είσαι αυτή που πρέπει να παλέψει!».

Μετά από αυτό, βήμα-βήμα, άρχισα να αναρρώνω. Έπρεπε να σκεφτώ τι ήθελα να κάνω με τη ζωή μου και πώς θα γινόμουν ευτυχισμένη. Από όταν ήμουν μικρή, ονειρευόμουν τον εαυτό μου ως τη παντρεμένη σύζυγο με τα πολλά παιδιά και την τέλεια αστική ζωή και όταν άφησα τον άντρα μου, αυτά τα όνειρα κατέρρευσαν.  Αντικαταστάθηκαν όμως από ένα ολοκαίνουριο όραμα το οποίο είχε μέσα του εμένα και αυτό που θα με έκανε πραγματικά ευτυχισμένη, ώστε να κάνω ευτυχισμένο και το παιδί μου. Πολύ συχνά λέω στον γιό μου πόσο με βοήθησε και μου έδωσε δύναμη να βρώ αυτό που πραγματικά είμαι. Ήξερα ότι ήμουν καλή μητέρα αλλά ο μόνος τρόπος για να συνεχίσω να είμαι, ήταν να παλέψω για την ευτυχία μου.

Ενάμιση χρόνο μετά το διαζύγιό μου συνειδητοποίησα ότι η stand-up comedy ήταν κάτι που ήθελα πολύ να κάνω. Ήμουν δασκάλα καλλιτεχνικών εκείνο τον καιρό και δεν είχα σκεφτεί ποτέ κάτι άλλο στη ζωή μου. Θυμάμαι πόσο νευρική ήμουν την πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή, αλλά τα κατάφερα. Επί δύο χρόνια, το πρωί δίδασκα και τα βράδια δούλευα σαν κωμικός, αντιμετωπίζοντας τη δυσπιστία των συναδέλφων δασκάλων για την «παράλληλη» επαγγελματική μου ζωή που στα μάτια τους με έκανε λάθος πρότυπο για τα παιδιά και τον κόσμο. Όταν τον Σεπτέμβρη επέστρεψα στο σχολείο για να διδάξω, κατάλαβα πόσο δυστυχισμένη ήμουν. Δεν μπορούσα να συνεχίσω με κάτι που δεν με «γέμιζε» κι έτσι παραιτήθηκα. Ποτέ δεν υπήρξα τόσο φοβισμένη αλλά και τόσο ελεύθερη στη ζωή μου!  

Ελπίζω να πετύχω πολλά με τη νέα μου δουλειά. Ελπίζω να συνεχίσω να δίνω στον κόσμο γέλιο και καλό χιούμορ. Τώρα εργάζομαι στην stand up-comedy 4 φορές την εβδομάδα σε μία πάμπ στη Νέα Υόρκη και σε λίγο καιρό ξεκινάω εκπομπή στην τηλεόραση.

Σε όλους τους διαζευγμένους γονείς που ονειρεύονται να αφήσουν τις δουλειές τους για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, έχω να πω μόνο αυτό «ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟ!». Με την προυπόθεση ότι καλύπτετε τις βασικές ανάγκες των παιδιών σας, οφείλετε στον εαυτό σας να τον κάνετε ευτυχισμένο! Μια φορά ζούμε και είναι κρίμα να μετανιώνουμε για όσα θέλαμε πολύ αλλά δεν κάναμε. Είναι πολύ πιο «τρομακτικό» να ζείς τη ζωή σου παίρνοντας συνεχώς ρίσκα αλλά αυτό που εισπράττεις στο τέλος, είναι πολύ μεγαλύτερο και πέρα από κάθε φόβο. Είμαι πολλή χαρούμενη για τη δεύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε και για τη νέα φωτεινή πλευρά της ζωής μου, αλλά περισσότερο χαίρομαι που θα δείξω στον γιό μου τι πάει να πεί ευτυχία και αγάπη!

Πηγή: Huffingtonpost.com

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.