Έχεις ακόμα οικογένεια: Εσένα και τα παιδιά σου!

0

Παντρεύτηκα στα 22 μου τον συμμαθητή μου από το Λύκειο, τον άντρα που πίστευα πως ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Στα 39 μου, με άφησε για μια άλλη την οποία και αρραβωνιάστηκε πρίν από μια εβδομάδα. Παρ’ όλο που δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε σε μένα, συνέβη. Το διαζύγιο ήταν για μένα κάτι που συνέβαινε στους άλλους, στη φίλη, στη θεία μου, στη γυναίκα που καθάριζε το σπίτι αλλά ποτέ σε μένα. Ήταν πάντα ένα πρόβλημα των άλλων, μια άλλη ιστορία. Ώσπου μια μέρα έγινε και δική μου.

Ξαφνικά ήμουν εκείνη η γυναίκα, η χωρισμένη. Που έβγαινε μόνο με φίλες, που ψιθύριζαν πίσω από τη πλάτη της, που θεωρούσαν ότι είχε νεύρα επειδή ήταν χωρισμένη -άρα @γ@μητη-και όχι απλά επειδή ήταν κι εκείνη άνθρωπος και είχε νεύρα όπως όλοι, που τη χτυπούσαν φιλικά στη πλάτη οι παντρεμένες φίλες της με μια ανακούφιση επειδή δεν συνέβη σε εκείνες.

Δεν μου αρέσει να παριστάνω το θύμα και δεν είμαι. Δεν μου αρέσει όμως και να με κρίνουν ή να γίνομαι αντικείμενο κουτσομπολιού. Αφού θρήνησα για λίγες εβδομάδες, σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα όλους τους κοντινούς συγγενείς και φίλους, να τους ενημερώσω και να διαλύσω στα μάτια τους, την εικόνα της τέλειας οικογένειας που είχα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο άντρας μου όχι απλά με είχε απατήσει, αλλά είχε φύγει με την άλλη γυναίκα και δεν θα γυρνούσε ποτέ πια σπίτι μας…

Κι αφού το είπα στους πιο δικούς μου ανθρώπους, αποφάσισα να ενημερώσω τους δασκάλους των παιδιών, τον οικογενειακό μας γιατρό, τον ασφαλιστή μου. Το έλεγα σε όλους όσοι ήταν πρόθυμοι να ακούσουν και η μητέρα μου, με περνούσε για τρελλή. Όχι δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που έβγαζε τα άπλυτά του στη φόρα και δεν το έκανα για να κουτσομπολέψω τον εαυτό μου. Γιατί το έκανα; Γιατί δεν είχα κανένα λόγο να ντρέπομαι και να κρύβω αυτό που μου συνέβη.

Η ιστορία μου είναι τυπική. Επισήμως χωρισμένη στα 40 με ένα διαζύγιο από απιστία. Δεν είμαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία!

Με το να διηγούμαι την ιστορία μου και αυτό τον καιρό να τη γράφω στο χαρτί, νιώθω πως την ξορκίζω. Και σιγά σιγά ανακαλύπτω και άλλους ανθρώπους στη θέση μου, ανθρώπους που χρειάζονται ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, μια κουβέντα ενθάρρυνσης πως «Όλα θα πάνε καλά» για να νιώσουν και πάλι δυνατοί.

Το διαζύγιο δεν πρέπει να είναι η εμπειρία που σε στιγματίζει αλλά η εμπειρία που σε διδάσκει και διδάσκει και τους γύρω σου. Ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής σου που σε πάει σε έναν άλλο δρόμο, καλύτερο. Μαθαίνω να μην ονειροβατώ πια. Να μην  νομίζω πως τίποτα ποτέ δεν θα συμβεί σε μένα. Να μην πιστεύω όλα όσα μου λένε για ευτυχισμένους γάμους και ιδανικούς συζύγους. Να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο και να μην πιστεύω πως όταν χωρίζεις, όλα πρέπει να γίνονται με κάποιο τρόπο, από το τι και πώς θα το πείς στα παιδιά μέχρι πώς θα νιώσεις και τι πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού. Είτε πρίν το διαζύγιο ή κατά τη διάρκεια ή μετά, τα πράγματα δεν γίνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο αλλά με τον δικό σου τρόπο. Τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε σένα και την οικογένειά σου γιατί μην ξεχνάς πως έχεις ακόμα οικογένεια: Εσένα και τα παιδιά σου!

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.