Έχασα τον άντρα μου όταν ήμουν έγκυος

0

Έχασα τον άντρα μου πρίν 12 χρόνια, νιόπαντροι ακόμα, μόλις 9 μήνες παντρεμένοι, περιμένοντας το πρώτο μας παιδί. Είχα δύσκολη εγκυμοσύνη και ήμουν σπίτι όταν με ειδοποίησαν ότι είχε χτυπήσει με τη μηχανή του και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η συνέχεια ήταν δραματική καθώς έπρεπε να με ενημερώσουν ότι ο Νικόλας μου δε ζούσε πια. Είχα όμως μία ζωούλα που μεγάλωνε μέσα μου και έπρεπε να την προφυλάξω.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα όνειρα που κάναμε μαζί είχαν τελειώσει έτσι άδικα και απότομα. Ήταν για μένα ό,τι λαχταρούσα στη ζωή μου.Μπορώ να μιλάω ώρες ατλείωτες για τον Νικόλα μου. Οι μήνες πέρασαν και ήρθε στο κόσμο ένα πλασματάκι χαρούμενο και γελαστό. Είναι το καλύτερο δώρο που έχω από αυτόν. Δύσκολο να είσαι μονογονεϊκή οικογένεια αλλά πιστέψτε με, τα παιδιά, σου δίνουν δύναμη να πατήσεις στα πόδια σου και να σου ανοίξουν καινούριους δρόμους ζωής. Ένα φωτάκι θα υπάρχει και για μένα μέσα στη ψυχή μου πάντα για τον άντρα μου και πάντα θα έρχονται δάκρυα στα μάτια μου όχι μόνο γιατί έφυγε στα 28 του, αλλά και γιατί δεν χαίρεται τις στιγμές του γιού του. Θα ζεί πάντα μέσα από τις διηγήσεις μου και όλες τις αναμνήσεις που έχω και που τις λέω στον Σταμάτη μου τώρα πια για να τον γνωρίσει έστω και έτσι. Για να θυμάται πάντα ότι είχε έναν υπέροχο πατέρα και από εκεί ψηλά τον καμαρώνει.

Δεν έχω ξαναφτιάξει τη ζωή μου γιατί όπως λέει και το τραγούδι «Ποιός να συγκριθεί μαζί σου και από τον νου μου να σε βγάλει». Το προσπάθησα αρκετές φορές αλλά δεν «κόλλησε». Ευτυχώς που Ο Θεός με προίκισε με χιούμορ και χαμόγελο στα χείλη μου σε ό,τι και να μου συμβαίνει για να περνάω τις δυσκολίες τη ζωής με δύναμη που τη μεταφέρω και στο παιδί μου. Και χαίρομαι για έναν ακόμα λόγο. Που παίρνω συγχαρητήρια για το παιδί που μεγαλώνω. Που μου λένε ότι είναι ένα παιδί που πατάει γερά στα πόδια του, που έχει φίλους που τον αγαπάνε. Που είναι μάγκας άντρας και πάει τη ζωή παρακάτω. Γιατί έτσι θα τον ήθελε και ο πατέρας του…

Χαρούλα

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.