Έχασα τον άντρα μου και έμαθα όσα μου έκρυβε

1

Με λένε Κατερίνα και έχασα τον άντρα μου σε τροχαίο πέρσι τέτοια εποχή. Έχω ένα κοριτσάκι 5 ετών σήμερα. Ο θάνατος του άντρα μου, με έκανε να χάσω τον κόσμο. Με πήραν τηλέφωνο ένα βράδυ από το νοσοκομείο, πήγα εκεί και μετά δεν θυμάμαι πολλά, με κάποιο τρόπο μπήκα στον αυτόματο πιλότο και τα έκανα όλα μηχανικά. Πάνω που άρχισα να το συνειδητοποιώ, άνοιξε η διαθήκη και ήταν σαν να άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Μας πήρε και μας σήκωσε…

Στη διαθήκη ο άντρας μου, άφηνε το μισό σπίτι στο παιδί του. Όχι στο παιδί μας, στο παιδί του. Ο άντρας μου είχε και άλλο παιδί εκτός γάμου πρίν γνωριστούμε εμείς και δεν μου το είχε πεί ποτέ. Το έμαθα από ένα δικηγόρο, από έναν ξένο. Και όχι μόνο δεν μου το είχε πεί, μου ήρθε κι ένα μπουγιουρντί από το ΤΕΒΕ 50 χιλιάρικα χρέος. Ο άντρας μου όσο ζούσε είχε ανοίξει ένα μαγαζί με υδραυλικά, δεν πήγε καλά και το έκλεισε. Δεν μου είπε ποτέ ότι χρωστούσε ούτε είχε έρθει κάποιος λογαριασμός στο σπίτι, νόμιζα πως είχε τελειώσει με αυτά. Με λίγα λόγια, η μητέρα του παιδιού του, μου ζητάει το μερίδιο από το σπίτι ΜΟΥ και το ΤΕΒΕ μου ζητάει 50 χιλιάρικα. Καλύτερα να είχα πεθάνει εγώ, πιο φτηνά θα μας έρχονταν!

Και μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, το παιδί που έπρεπε να του εξηγήσω πού πήγε ο μπαμπάς του, ο δικηγόρος μέσω του οποίου έπρεπε να διαπραγματευτώ το σπίτι ΜΟΥ και τα χρωστούμενα στο ταμείο που με ήθελε στη φυλακή, έπρεπε να σκεφτώ από πού έμπαζε ο γάμος μου. Γιατί ο άντρας μου έκρυβε τόσα σημαντικά πράγματα, γιατί τόσα ψέμματα, γιατί  δεν με εμπιστευόταν, που είχα κάνει εγώ λάθος και δεν με εμπιστευόταν, αν υπήρχε και τίποτα άλλο που δεν ξέρω και θα το μάθω σε 20 χρόνια από τώρα. Κι έχω και τη μητέρα του παιδιού του να στέλνει εξώδικα γιατί μυρίστηκε περιουσία και πρέπει λέει να φύγουμε από το σπίτι αλλιώς να της δώσουμε το μερίδιο. Που υποτίθεται ότι είναι μάνα και σαν μάνα θα έπρεπε να καταλαβαίνει, κι εγώ παιδί έχω πώς να το ξεσπιτώσω από το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε, από το δωμάτιό του, από τις αναμνήσεις του, με ποια δικαιολογία και στη τελική για ποιο λόγο; Επειδή ο άντρας μου δεν ήξερε που τον έβαζε; Επειδή με φλόμωνε στο ψέμμα και με άφησε ξεκρέμαστη με ένα μικρό παιδί να πληρώνω τα σπασμένα του; Καλά να μην σας πω για τους γονείς του, τα αδέρφια του και τους λοιπούς συγγενείς και μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Εννοείται ότι κάνουν το κορόιδο. Ήταν παιδί τους όσο δεν χρωστούσε, τώρα που προέκυψε ότι χρωστάει δεν τον ξέρουν. Το εγγόνι τους τουλάχιστον το γνωρίζουν ή ούτε αυτό; Τους ενδιαφέρει αν έχει να φάει ή αφού πέθανε ο γιός τους, ταυτόχρονα πέθαναν και το παιδί του; Άσε με σε παρακαλώ.

Δεν ξέρω αν θα έχω σπίτι αύριο, αν θα μπω φυλακή, αν θα έχει να φάει το παιδί μου. Ξέρω μόνο ότι για δέκα ολόκληρα χρόνια είχα μια σχέση που έμπαζε, έναν άντρα που έκρυβε τη μισή του ζωή από τη δική μας και ένα ψέμμα πάνω στο οποίο έχτισα το σπίτι μου και γέννησα τη κόρη μου. Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως δεν μου είχε πεί τίποτα γιατί φοβόταν την αντίδραση μου, κι αυτός ο φόβος εγωιστικός είναι. Δεν μπορείς να βάζεις τον φόβο σου πάνω από το ψωμί του παιδιού σου. Δεν μπορείς να έχεις ένα παιδί εκτός γάμου και όχι μόνο να μην το έχεις πεί αλλά να μην εξασφαλίζεις ούτε εκείνο ούτε το δικό μας. Έφυγε από τη ζωή και ούτε να πενθήσω δεν μπορώ. Είμαι πολύ θυμωμένη, νιώθω ότι κάποιος ακύρωσε δέκα χρόνια από τη ζωή μου κι ότι αυτός ο κάποιος δεν είναι απλά ένας τυχαίος περαστικός, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπός μου. Που μαζί του πέθανε και ο γάμος μας, αμφισβητήθηκαν όσα ένιωσα, όσα αγάπησα και όσα έκανα μαζί του. Το μόνο καλό που έμεινε πίσω, είναι η κόρη μας να μου θυμίζει πως ο μόνος λόγος να μας υπερασπιστώ, είναι εκείνη. Ο άντρας μου πέθανε και δεν γυρίζει. Μάλλον ούτε η αγάπη.

Κατερίνα

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.