fbpx

Δύο αντίθετοι μπαμπάδες

| 22 Μαΐου 2014
ADVERTISEMENT

Είναι απίστευτο πώς, εκεί που λαμβάνεις μια ιστορία για έναν ανεύθυνο ή αδιάφορο πατέρα, μπορείς να λάβεις την ίδια στιγμή μια ιστορία για έναν αξιοθαύμαστο πατέρα. Αυτό δείχνει πως, παρά την ταλαιπωρία πολλών γονιών σε πολλά ζητήματα που προκύπτουν ιδίως μετά το διαζύγιο, ευτυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Οι παρακάτω ιστορίες, μας δείχνουν ακριβώς αυτό!

Μπαμπά μου, δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σημαντικός και μοναδικός ήσουν για μένα!
“Διάβασα την ιστορία της Έφης και θέλω να πώ πως είναι πολλοί οι μπαμπάδες αυτοί που μεγαλώνουν τα παιδιά τους έτσι. Με αυτόν τον τρόπο μεγάλωσε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδερφό μου όταν μας εγκατέλειψε η μητέρα μου, εγώ 7 και ο αδερφός μου 11 ετών. Και εκείνος ήταν το ίδιο σιωπηλός και προσπαθούσε για το καλύτερο χωρίς ποτέ να λέει κάτι κακό για εκείνη.


ADVERTISEMENT

Όταν διάβασα το γράμμα της Έφης, ήταν σαν να διάβαζα τη δική μου ζωή. Έφυγε και εκείνος όταν έκανε το πρώτο εγγόνι πρίν καλά καλά το χαρεί. Ήταν ένας ήρωας για μένα και τον αδερφό μου. Έκανε τόσα πολλά για εμάς, χωρίς ποτέ να ζητάει τίποτα.
Κρίμα που τέτοιοι άνθρωποι χάνονται νωρίς.
Κρίμα που δεν πρόλαβα να του πω πόσο σημαντικός και μοναδικός ήταν για μένα!”.
Αντιγόνη

Πατέρας για τα μάτια του κόσμου
“Πώς αντιμετωπίζεις έναν πατέρα, δήθεν καλό για τα μάτια του κόσμου; Με τον σύζυγό μου χωρίσαμε πριν από 2 χρόνια, το παιδί μας τότε ήταν 1.5 ετών οπότε στην ουσία αναμνήσεις με τον πατέρα του μέσα στο σπίτι δεν έχει. Από όταν χωρίσαμε αδιαφορούσε για το πως τα βγάζουμε πέρα, διατροφή έχει να δώσει από τον Δεκέμβριο του 2012 εννοείται πως ούτε του ψωνίζει οτιδήποτε π.χ ρούχα -παπούτσια-τρόφιμα. Όταν τον ρωτάω τι θα κάνει με το θέμα της διατροφής η απάντησή του είναι κάνε μου μήνυση! Έχω κάνει 5-6 αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος. έρχεται 1 φορά την εβδομάδα παρόλο που έχει ελεύθερη επικοινωνία με το παιδί και τον πάει παιδότοπο παίζοντάς το στοργικός πατέρας και έχω μετά την κάθε γειτόνισσα που έχουν συναντηθεί να λέει “μα είναι τόσο καλός πατέρας!!”.

Πως αντιμετωπίζεις λοιπόν έναν πατέρα που εσκεμμένα έχει αφήσει το παιδί του 2 χρόνια νηστικό και ξυπόλυτο; Πώς αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο που εμφανίζεται μια φορά στο τόσο ίσα για να δείξει ότι υπάρχει και να νιώθει εκείνος ικανοποίηση ότι έτσι προσφέρει στο παιδί του;  Σήμερα το παιδί είναι 3.5 αλλά σύντομα θα είναι 6-8-12 ετών και όταν θα με ρωτάει “μαμά γιατί δεν σου φτάνουν τα χρήματα για να περάσουμε;” ή “γιατί δεν μπορώ να γραφτώ και εγώ στο μπάσκετ με τον φίλο μου;” τί θα του λέω;  Πώς να πεις σε ένα παιδί ότι παρόλο που ο πατέρας του υπάρχει ως παρουσία,  είναι άφαντος σε όλα τα υπόλοιπα και παλεύεις μόνη σου;”
Χαρούλα


ADVERTISEMENT

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ