Δεν θέλει να χωρίσουμε για να προσέχω τη μητέρα του και λέει πως εγώ φταίω που με απατά…

0

Είμαι 36 ετών παντρεμένη, και έχω δύο παιδιά. Παντρεύτηκα τον σύζυγο μου πριν από 10 χρόνια, ότι είχα χωρίσει από το αγόρι μου επειδή με απατούσε.

Ο σύζυγος μου είναι στην ίδια ηλικία με εμένα. Μετά το γάμο μας ανακάλυψα ότι είχε σοβαρό πρόβλημα με το τζόγο. Έπαιζε διάφορα παιχνίδια και κατέληγε να έχει συνέχεια χρέη. Μου είπε πολλών ειδών ψέματα – ότι είχε χάσει το πορτοφόλι του ή ότι τον έκλεψαν – για να κρύψει την εξάρτηση του. Τον βοήθησα λοιπόν δίνοντας χρήματα από τα οικονομικά του σπιτιού.

Μετά τη γέννηση του δεύτερου γιού μας, ο σύζυγος βρήκε μια δουλειά στην οποία έπαιρνε πάρα πολύ καλά χρήματα. Παρόλα αυτά συνέχισε τον τζόγο και παραπονιόταν ότι δεν πήγαινα έξω μαζί του για ποτό. Μετά τις νυχτερινές εξόδους του, έβρισκε τυχαίες γυναίκες, μιλούσε μαζί τους, και κατέληγε να βγεί με κάποιες από αυτές. Επίσης τους έλεγε ότι έχω επαφές με το πρώην αγόρι μου, πως το δεύτερο παιδί δεν είναι δικό του και πως μοιάζει στον πρώην μου!

Όταν μεθούσε, έσπαγε πράγματα και με κυνηγούσε σε όλο το σπίτι. Το επόμενο όμως πρωί μου ζητούσε συγνώμη, και ήθελε να γυρίσει πίσω στο σπίτι. Μια μέρα δεν άντεξα άλλο και τον άφησα. Μετά από τρείς μήνες κάποιοι συγγενείς μεσολάβησαν για χάρη των παιδιών.

Με έπεισε να γυρίσω σπίτι, κάτι το οποίο και έκανα. Είχε αλλάξει πάρα πολύ, αλλά μετά από μερικούς μήνες ξαναγύρισε στις παλιές του συνήθειες. Βρήκα φωτογραφίες από άλλες γυναίκες και τα τηλέφωνα τους στο κινητό του. Έμεινα για χάρη των παιδιών ηλικίας 6 και 8 ετών.

Μια φορά την εβδομάδα, λείπει όλο το βράδυ και γυρνάει σπίτι το επόμενο πρωί. Όταν τον ρωτάω γι αυτό, μου λέει ότι σαν άντρας θέλει να να βγεί έξω με τους φίλους του. Προσπάθησα να του μιλήσω, τον παρακάλεσα, έκλαψα αλλά δεν θέλει να αλλάξει τις συνήθειες του. Στην πραγματικότητα με κατηγορεί για όλα όσα είναι λάθος στη σχέση μας.

Με έχει πληγώσει πάρα πολύ, νιώθω ότι είμαι μόνη μου και χάνω τον εαυτό μου. Χρειάζομαι κάποιον να με αγαπά και να με νοιάζεται, αλλά δεν έχω τέτοια υποστήριξη από τον σύζυγο μου. Δεν φαίνεται να νοιάζεται για τα αισθήματα μου, αλλά παρόλα αυτά δεν θέλει να χωρίσουμε.

Παραπονιέται συχνά ότι τον αγχώνω και πως προσπαθώ να τον ελέγξω. Φαίνεται να κάνω κάτι τέτοιο; Δεν μου επιτρέπει να βγώ έξω και να επισκεφτώ φίλους ή συγγενείς. Επιμένει πάντα να έρχεται μαζί. Η μητέρα του ζεί μαζί μας και πρέπει να την φροντίζω, με βοήθεια από την νοσοκόμα που την προσέχει. Πρέπει να μαγειρέψω ξεχωριστό φαγητό για εκείνη πριν πάω στη δουλειά.

Θεωρώ ότι με κρατάει για να προσέχω τη μητέρα του, και πως γι αυτό το λόγο δεν με χωρίζει. Τον βλέπω σπάνια και δεν βγαίνουμε ούτε τα Σαββατοκύριακα από το σπίτι. Τι να κάνω για αυτή την κατάσταση;

Ελπίδα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ