Δεν πειράζει να είσαι επιλεκτική, μαμά!

0

Ο Ιάσωνας είναι παίκτης του χόκει και είναι 13 ετών, δηλαδή πάλλεται ανάμεσα στην εφηβεία και στον ανδρισμό. Τα χαρακτηριστικά του αλλάζουν μέρα με τη μέρα και σιγά-σιγά το αγόρι μου γίνεται άντρας. Έχω άλλα τρία μεγαλύτερα παιδιά και ξέρω τι με περιμένει. Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ένας συνεχής πόλεμος ανάμεσα στο να θέλεις να μείνουν μωρά και παράλληλα να πονάς, βλέποντας σε τι είδους ενήλικες εξελίσσονται.

Ο Ιάσωνας κι εγώ εξαιτίας του χόκει, περνάμε πολύ χρόνο στο αμάξι διότι έχει σχεδόν κάθε μέρα προπόνηση και το γήπεδο είναι μακριά από το σπίτι. Ο πρώην άντρας μου βοηθάει και καμιά φορά τον πηγαίνει κι εκείνος αλλά όχι τόσο συχνά.

Μιλάμε που λέτε για τα πάντα με τον μικρό. Και όταν λέω για τα πάντα, το εννοώ. Για σκυλιά, για πολιτική, για τον καιρό, για το διαζύγιο και πολλές φορές τραγουδάμε δυνατά και προσπαθώ να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο μπορώ γιατί σε λίγο καιρό δεν θα τραγουδάει μαζί μου, ίσως να μην θέλει καν να τον πηγαίνω εγώ στις προπονήσεις.

Χθες, καθώς γυρίζαμε από άλλη μια προπόνηση, έπαιζε ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο και γύρισα και του είπα «Ξέρεις κάτι; Όταν βρω τον έρωτα της ζωής μου, αυτό το τραγούδι θα ήθελα να χορέψουμε στον γάμο μας». Ο Ιάσωνας γέλασε και είπε «Πιστεύεις ότι θα ξαναπαντρευτείς μαμά;».
Είμαι πάντα ειλικρινής με τα παιδιά μου. Πάντα.
«Δεν ξέρω, του είπα, μερικές φορές νομίζω πως είμαι μόνο μαμά και εκτός από αυτό δεν έχω βρεί και κάποιον που έστω να πλησιάζει σε αυτό που έχω φανταστεί για σύζυγό μου και πατριό σας».
Πράγματι το να δουλεύεις και να μεγαλώνεις 4 έφηβους, δεν αφήνει σε καμία μητέρα, το περιθώριο να ονειρεύεται γάμους και βαφτίσια και δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Επικράτησε λίγη σιγή στο αυτοκίνητο και ύστερα με κοίταξε και είπε χαμογελώντας:
«Δεν πειράζει να είσαι επιλεκτική μαμά!». Δυνάμωσε την ένταση της μουσικής και είπε «Μέχρι να τον βρείς, θα το χορεύεις μαζί μου!».

Κι έτσι χορέψαμε και τραγουδήσαμε μέχρι που φτάσαμε στο σπίτι και είχε δίκιο. Δεν πειράζει να είμαστε επιλεκτικές και το διαζύγιο, όπως δεν σημαίνει ότι απέτυχες, δεν σημαίνει και ότι πρέπει να βρείς σώνει και ντε αντικαταστάτη στην άλλη πλευρά του κρεβατιού. Το να είσαι επιλεκτική δεν έχει κανένα κόστος, αντιθέτως. Το να πέσεις με τα μούτρα σε κάποιον,  παίζοντας λόττο τη ψυχική και οικογενειακή σου ηρεμία, έχει. Κι όπως λέει και ο γιός μου «μέχρι τότε θα χορεύω μαζί του»….

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.