«Οι άντρες είναι άπιστοι»: Καλά ναι, έλα τώρα κάνε μας τη χάρη!

0

Μαντέψτε, ο κόσμος δεν απατά. Δεν είναι άπιστος. Δεν κάθεται κανείς να κάνει βλακείες στην κοπέλα του ή στη σύζυγο του. Κανείς δεν πέφτει απλά στο κρεβάτι, με όποια ευκαιρία βρεί.

Εννοώ..

Μερικοί το κάνουν.

Συγκεκριμένοι.

Αρκετοί σίγουρα το κάνουν.

Επειδή όμως δεν το κάνουν όλοι, το να κατηγορούμε όποιον βρεθεί μπροστά μας είναι απλά υπερβολή.

Όταν επιτέλους επέστρεψα στο να βγαίνω ραντεβού, συνάντησα το ίδιο πρόβλημα που υπήρχε όταν σταμάτησα αρκετό καιρό πρίν. Όλοι τους είναι αμετανόητοι άπιστοι. Είναι ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, αθωότητα που δεν μπορει να αποδειχτεί παρεπιπτόντως, με τον φόβο ενός άλλου γυμνού ατόμου να μπαίνει στη σχέση μας και στο κρεβάτι μας. Οι άντρες απλά απατούν. Όλοι τους έχουν απατήσει.

Χμμμ, και ναι είμαι άντρας.

Πραγματικά δεν έχω απατήσει καμία. Δεν έφτασα καν στο σημείο να θέλω να απατήσω. Δεν ανέπτυξα ποτέ αισθήματα για κάποια άλλη ενώ βρισκόμουν σε σχέση. Ποτέ δεν ήμουν αναξιοπρεπής απέναντι σε μια κοπέλα. Δεν είχα ποτέ παράλληλη σχέση. Δεν έχω φαντασιωθεί ποτέ συναδέλφους ή φίλους ή (συμπλήρωσε ότι σου αρέσει.)  Και ενώ θεωρώ ότι ποτέ δεν θα έχω, σίγουρα θα έχω βρεθεί ένοχος γι αυτό. Πολλές, πολλές φορές.

Περιστασιακά με έχουν κατηγορήσει στις σχέσεις μου. Το άτομο με το οποίο έβγαινα δεν μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο, στον οποίο θα είμαι πιστός. Αλλά.. Είχα πραγματική  εμπιστοσύνη σε κάθε σχέση μου, οπότε δεν ήταν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για εμένα.

Είμαι πάντα ένοχος πρίν καλά καλά αρχίσει η σχέση. Είμαι ένοχος πρίν ακόμα εμφανιστώ στο πρώτο ραντεβού.

Είμαι άντρας.

Άρα άπιστος.

Είμαι άντρας.

Πράγμα που σημαίνει ότι θα απιστήσω.

Γιατί τόσες πολλές γυναίκες το πιστεύετε αυτό; Είμαι ένοχος πρίν κάνω το οτιδήποτε, γιατί πολύ απλά έχω ένα πέος ανάμεσα στα πόδια μου;  Είναι κάτι που θα αναφερθεί συνεχώς στα πρώτα ραντεβού. Πρέπει πάντα να υπερασπίζομαι την τιμή μου, πρίν ακόμα γνωριστούμε καλά καλα.

Σε μια κοπέλα που επέμενε, της απάντησα σχετικά:

« Μπορώ να σου πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχω απατήσει ποτέ.»

« Ναι φυσικά. Προφανώς και αυτό θα πείς. Είμαι σίγουρη.»

Σε μια άλλη:

« Δεν έχω απατήσει ποτέ.»

« Είσαι άντρας. Θα απατήσεις. Εγγυημένα.»

Και σε μια άλλη:

« Νιώθω ότι είμαι σε ανακριτική θέση αυτή τη στιγμή. Γιατί υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, ενάντια σε πράξεις άλλων;»

« Γιατί είστε όλοι το ίδιο!»

Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Όταν είμαι σε ένα ραντεβού, προτιμώ να ακούω τι αρέσει στην κοπέλα. Προτιμώ να μαθαίνω τι ενδιαφέροντα έχει. Προτιμώ να μαθαίνω τι την κάνει να είναι…ο εαυτός της.

Αντί γι αυτό μπαίνω στη θέση της ανάκρισης για τα εγκλήματα κάποιου άλλου.

«Κάθε άντρας που έβγαινα με έχει απατήσει» και εκεί απλά σηκώνω το φρύδι μου. Κάτι πάει στραβά είτε με την οπτική της είτε με τις παρελθοντικές της επιλογές.

« Όλες μου οι φίλες συμφωνούν, όλοι οι άντρες είναι άπιστοι, και μας έχουν κερατώσει όλες.» Ναι , εντάξει, τι ακριβώς έχει να κάνει αυτό με μένα;

«Κύριε Pearce, τι ακριβώς κάνατε την νύχτα της 14ης Ιουλίου του 2014;» Εεεε, δεν θυμάμαι. « Οπότε δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν ήσασταν άπιστος ενώ είχατε σχέση εκείνη την περίοδο;» Εεεε, μάλλον όχι.

Κοίτα. Δεν λέω ότι ο κόσμος δεν είναι γεμάτος από αρκετά είδη βλαμμένων. Υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω. Αλλά ξέρεις από τι άλλο είναι γεμάτος; Είναι γεμάτος από καλούς τύπους που δεν είναι άπιστοι απέναντι στον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους.

Δεν προσπαθώ να ευλογήσω τα γένια μου. Ούτε καν. Δεν νομίζω ότι είναι ταπεινό το γεγονός ότι ήμουν πάντα πιστός. Δεν αξίζω κανένα χρυσό μετάλλιο. « Ε, Dan πάρε το χρυσο κλειδί της πόλης επειδή ήσουν υπόδειγμα.»

Δεν θεωρώ ότι είμαι ανώτερος. Απλά δεν το έχω κάνει. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Δεν ανήκει στις ηθικές μου αξίες.

Επίσης δεν μπορώ να κρίνω κάποιον που το έχει κάνει. Άσε με να σου πω το εξής: Θεωρώ ότι στην απιστία δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο.

Αυτό που εκτιμώ σε κάποια όταν είμαι μαζί της είναι η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα και η εμπιστοσύνη της. Εκτιμώ την εμπιστοσύνη. Εκτιμώ να με θεωρεί αθώο, πρίν με κρίνει ένοχο.

Οι άντρες δεν απατούν. Έλα τώρα, βγάλε αυτή την υπερβολική ιδέα από το κεφάλι σου.

Οι άντρες δεν απατούν.

Μερικοί από αυτούς το κάνουν.

Οι πιο γρήγορες γυναίκες μπορούν να το ομολογήσουν και να το πιστέψουν, οι πιο γρήγορες θα ξεκινήσουν να βρούν τους πιο σωστούς. Οι περισσότερες μπορεί να συμβιβαστούν με την ιδέα, μόλις σταματήσουν να βρίσκουν όλους τους λάθος άντρες που ζουν με σημαία την απιστία τους.

Ας κάνουμε κάτι καινούριο. Από το να κατηγορούμε για το χειρότερο, ας δοκιμάσουμε το εξής : « Γειά σου άνθρωπε που ενδιαφέρομαι να σε γνωρίσω! Σε εμπιστεύομαι γιατί ποτέ δεν με έχεις απογοητεύσει! Ας συμφωνήσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο, μέχρι κάποιος από εμάς να σπάσει αυτή την σχέση εμπιστοσύνης. Σύμφωνοι; Σύμφωνοι. Τώρα ας μιλήσουμε για το αν είναι ωραίος ο καφές που μόλις παραγγείλαμε ή αν απλά ξεγελάσαμε τους εαυτούς μας με το να σκεφτόμαστε αν πραγματικά είναι.

Εντάξει. Είπα όσα είχα να πώ. Τώρα πίσω στο καφέ και στο Facebook, να βρω την Φιόνα την παντοτινή μου αγάπη.

Πηγή : http://www.danoah.com/