fbpx

Άγιε μου Βασίλη, θέλω να με κάνεις καλύτερη μάνα. Γιατί κάποιες φορές νιώθω ότι δεν είμαι…

Τελευταία στο σπίτι περνάω κόλαση. Ο μικρός έχει μπει εφηβεία και ειλικρινά είναι ένα άλλο παιδί συγκριτικά με πέρσι. Φωνές, πόρτες που βαράνε, όλη μέρα κινητό, το μυαλό του στο πώς θα βγει έξω με τους φίλους του (εδώ επαρχία είναι πιο χαλαρά τα πράγματα για τα παιδιά) και άλλα υπέροχα. Έχω φτάσει σε σημείο κάθε μέρα να τσιρίζω.

Αν τολμήσω να κάνω την ερώτηση “έχεις διαβάσει για αύριο;” στην καλύτερη θα μου απαντήσει “δεν έχουμε τίποτα” (κλασσικά) στη χειρότερη θα φωνάξει “ΑΣΕ ΜΕ ΜΩΡΕ!” και θα γυρίσει τη πλάτη.  Οι βαθμοί του εξαιρετικοί, σήμερα τους πήραμε όλα δεκάρια αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι αν δεν τον κυνηγούσαμε με τον πατέρα του, ίσως να τα είχε όντως φορτώσει όλα στον κόκκορα. Επίσης είναι και θέμα συμπεριφοράς. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι δεν είμαι καλή μητέρα και ότι φταιω εγώ.

Έκανα συνεδρίες με ψυχολόγο γι’ αυτό το θέμα και μου είπε επ ουδενί να μη τον βάζω τιμωρίες αλλά να του κάνω ανταλλαγή. Ανταλλαγή θα πει να βγαίνει με φίλους ή να παίζει με το κινητό του μόνο όταν έχει κάνει τις εργασίες και τα μαθήματά του. Επίσης μου πρότεινε να ψάξω βιβλία για γονείς που θα με βοηθήσουν ώστε τις μέρες που δεν κάνουμε συνεδρίες να τα διαβάζω και ύστερα να τα συζητάμε.

Έτσι κατέληξα σε 3 βιβλία από τις εκδόσεις Gema  που είναι σωτήρια ειδικά στην εφηβεία. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα διότι η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διήμερο κάπως ηρέμησε η κατάσταση στο σπίτι.

Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο

Γίνεται να διαπαιδαγωγήσεις ένα παιδί χωρίς τιμωρίες; Λένε πως γίνεται. Καλά για το ξύλο δεν το συζητάμε, δεν ακουμπάμε παιδί ποτέ και για κανένα λόγο. Το λάθος των περισσότερων γονιών είναι ότι αντί εκείνοι να “εξουσιαζουν” τα παιδιά τους, εξουσιάζονται από τα παιδιά τους. Δηλαδή τα παιδιά γίνονται γονείς.

Το βιβλίο “Μια νέα γονική εξουσία χωρίς τιμωρίες και ξύλο” θα σε μάθει τεχνικές και τρόπους για να αποφύγεις να τιμωρήσεις ή ακόμα χειρότερα να ξεπεράσεις τα όρια της επιτρεπτής συμπεριφοράς απέναντι στο παιδί, να επαναπροσδιορίσεις τα όρια απέναντί του και να χτίσεις μαζί του μια σχέση σεβασμού. Επίσης το βιβλίο σου προτείνει λύσεις για το πώς να αντιμετωπίσεις τον θυμό και τα ξεσπάσματα του παιδιού και πώς να διαχειρίζεσαι τις συγκρούσεις μεταξύ σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Το βρίσκεις εδώ

Γονείς σε έναν κόσμο γεμάτο οθόνες

 Το 70% των παιδιών στην ηλικία 14-17 ετών έχουν κινητό σύμφωνα με στατιστική της Habilomedias το 2018 ενώ πείραμα που διενεργήθηκε το 2016 αποκάλυψε ότι αγγίζουμε τα κινητά μας 2617 φορές τη μέρα κατά μέσο όρο. Συνεπώς το εκπληκτικό βιβλίο “Γονείς σε έναν κόσμο γεμάτο οθόνες” είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για κάθε σπίτι.

Ένας πλήρης οδηγός για το τί είναι διαδίκτυο και τί πραγματικά ξέρουμε για τις συνήθειες των παιδιών μας σε σχέση με τη χρήση οθονών και τις επισκέψεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, που αποκωδικοποιεί φράσεις και συμπεριφορές για να καταλαβαίνεις τί ακριβώς κάνει το παιδι σου στο ίντερνετ, πώς το χειρίζεται και αν κινδυνεύει. Το βρίσκεις εδώ

Επίσης δίνει απαντήσεις στο αν είναι “επιτρεπτή” η χρήση κινητού ή τάμπλετ στο εστιατόριο, πώς να μιλήσεις στο παιδί για το σέξτινγκ και κατά πόσο οι διαδικτυακοί φίλοι είναι πραγματικοί. Το συγκεκριμένο βιβλίο ίσως να είναι από τα λίγα που αφορούν το διαδίκτυο και το ερμηνεύουν με τόσο επεξηγηματικό και ταυτόχρονα κατανοητό τρόπο. Γι αυτό, το θεωρώ τη ΒΙΒΛΟ του διαδικτύου που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες.

Πώς να γίνετε διαφορετικοί γονείς

Το “Πώς να γίνετε διαφορετικοί γονείς” είναι Ένα βιβλίο- εργαλείο στα χέρια κάθε γονιού που προσφέρει λύσεις, βοηθώντας σας να εφαρμόσετε μια διαπαιδαγώγηση καλοπροαίρετη και διαφορετική.

Βοηθάει να κατανοήσουμε τις συμπεριφορές των παδιών ανάλογα με την ηλικία και την ορμονική ανάπτυξή τους και να εφαρμόσουμε την υπακοή χωρίς φωνές, να διευκρινίσουμε τους οικογενειακούς κανόνες, να αφουγκραστούμε και να συντροφέψουμε τα συναισθήματα του παιδιού χάρη σε ήπιες θεραπείες: μεθόδους αντιστρές, αναπνοή, χαλάρωση, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, τεχνοθεραπεία. Είναι ιδανικό και για γονείς μικρότερων παιδιών καθώς αφορά όλο το ηλικιακό φάσμα. Το βρίσκεις εδώ


Όλα τα υπέροχα βιβλία των εκδόσεων Gema θα τα βρείτε:
-στο site http://gemapublications.gr/
-στη σελίδα τους στο facebook εδώ
ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους
-στο τηλέφωνο 210 7258 350
και
-μέσω email στο info@gemapublications.gr

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ