fbpx

Το παιδί μου, μου είπε ότι είναι γκέι

| 24 Οκτωβρίου 2017
ADVERTISEMENT

Ίσως να νιώσεις αμήχανα, αλλά δεν είσαι μόνος/η.

Ανακάλυψες πρόσφατα, ότι το παιδί σου είναι ομοφυλόφιλο ή bisexual ή έχει κάποιο άλλο σεξουαλικό ζήτημα, που θέλει να σου αποκαλύψει και να συζητήσει μαζί σου. Σου φαίνεται βουνό, όχι, ότι δεν είναι, αλλά ίσως όχι τόσο, όσο περιμένεις να είναι.


ADVERTISEMENT

Ίσως αποδειχθεί μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, πιο πολύ, γιατί μπορεί να μην ξέρεις ακριβώς, πώς να ανταποκριθείς, τί να πεις ή πώς να κάνεις το παιδί σου να νιώσει άνετα, ώστε να σου ανοιχτεί και να στα πει όλα.

Εάν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση και χρειάζεσαι καθοδήγηση για το πώς να ανταποκριθείς, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές, για να δεις, τί πρέπει να κάνεις, για να περάσεις από αυτή τη διαδικασία εσύ και το παιδί σου, όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.

Ποια είναι το πιο «υγιή» λόγια, που μπορείς να του πεις, ώστε να μην «τραυματίσεις» την ψυχή του για πάντα;


ADVERTISEMENT

  1. Πρέπει οι απαντήσεις σου να δείχνουν άνευ όρων αγάπη

Το παιδί σου πρέπει να γνωρίζει πάνω απ’ όλα, ότι το αγαπάς.

Όσο δυσάρεστο κι αν είναι για σένα να κάτσεις και να ακούσεις, όσα θέλει να σου πει, πρέπει να θυμάσαι, πόσο φοβισμένο νιώθει το παιδί, για όσα ετοιμάζεται να σου εξομολογηθεί. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα να έχει ακούσει άλλες παρόμοιες ιστορίες για παιδιά, που όταν είπαν στους γονείς τους τις προτιμήσεις τους, έπεσαν κλωτσιές, μπουνιές, πέταμα έξω από το σπίτι. Έτσι νιώθει το παιδί σου και το άγχος και ο φόβος το πνίγουν.

Το πιο σημαντικό πράγμα, που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις να δείχνεις την αγάπη σου και να το ενημερώσεις, ότι δεν έχεις τη διάθεση να το κρίνεις. Πρέπει να βεβαιωθείς, ότι ξέρει, πόσο πολύ το αγαπάς και πόσο πολύ θα εξακολουθείς να το αγαπάς ακόμα και μετά την ανακοίνωση, που σκοπεύει να σου κάνει.

  1. Μην αμφισβητείς τη σεξουαλικότητά του

Μη φέρεις το παιδί σου σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις, που θα το κάνουν να νιώσει σαν να αμφισβητείς τη σεξουαλικότητα ή το φύλο του ή σαν να προσπαθείς να καταλάβεις, πώς θα έφτασε σε αυτή την απόφαση.

Υπάρχει αρκετός χρόνος για όλα αυτά αργότερα, όταν θα είστε και οι δύο πιο ήρεμοι και άνετοι να συζητήσετε την κατάσταση λεπτομερώς. Τότε, θα σου ανοιχτεί περισσότερο και ακόμη πιο εύκολα, γιατί θα γνωρίζει, ότι τα συναισθήματά σου απέναντί του δεν έχουν αλλάξει.

Αντί να του κάνεις ερωτήσεις, όπως: “Λοιπόν, πώς το κατάλαβες; Από πότε το ξέρεις; Έχεις πάει με άτομο του ίδιου φύλου;”, ρώτησέ το πράγματα, που θα του δείξουν, ότι γνωρίζεις τις ανάγκες του και θες να το βοηθήσεις. Ίσως, έτσι μάθεις, αν υπάρχει κάποιος/κάποια σύντροφος στη ζωή του ή τί μπορείς να κάνεις, για να το βοηθήσεις να αγκαλιάσει τον καινούργιο του εαυτό.

  1. Ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού, αν νιώθεις, ότι το χρειάζεσαι

Εάν δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς, όσα σου είπε το παιδί σου, τότε ίσως είναι καλύτερα να έρθεις σε επαφή με έναν ψυχολόγο, για να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα την κατάσταση.

Δεν είναι κακό να παραδεχτείς, ότι χρειάζεσαι βοήθεια, το αντίθετο μάλιστα! Ένας ειδικός με τις συμβουλές του μπορεί να σε βάλει στο σωστό δρόμο, έτσι ώστε να αισθανθείτε και οι δύο άνετα, να μάθετε να ακούτε και να κατανοείτε ο ένας τον άλλο και να χαθεί εντελώς οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να βιώνετε.

Πηγή: yourtango.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ