Καταφύγιο Γυναίκας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα κατά της γυναικείας κακοποίησης

0

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» η ημερίδα που διοργάνωσε το «Καταφύγιο Γυναίκας», με θέμα: «Η Κακοποίηση των Γυναικών Σήμερα: Διαστάσεις-Πρόληψη-Αντιμετώπιση».

Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι,  αναδεικνύοντας την ανάγκη που υπάρχει για ενημερωτικές δράσεις σχετικά με το φαινόμενο της κακοποίησης. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε μια τόσο σημαντική ημέρα, γεμάτη με κοινωνικά κι ενημερωτικά δρώμενα, εκατοντάδες συνάνθρωποι μας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που αφορά τη βία.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία, δια του εκπροσώπου της, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Η Γ.Α.Δ.Θ. αποδεικνύει με την στάση της το πραγματικό ενδιαφέρον και πνεύμα συνεργασίας για την καταπολέμηση του φαινομένου της κακοποίησης,  καθώς ήταν ο μοναδικός κρατικός φορέας που  συμμετείχε.

Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτέλεσε την αρχή  μίας σειράς προγραμματισμένων δράσεων, που έχουν δρομολογηθεί από το «Καταφύγιο Γυναίκας», με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών.

Αν και η ημερίδα δεν καλύφθηκε από τα Μ.Μ.Ε., εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου, καθώς θεωρούμε, ότι η γνώση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του «Καταφυγίου Γυναίκας», το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και τους δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν στην διοργάνωση της ημερίδας.