Μη χρησιμοποιείς τη διατροφή για να εκδικηθείς τον πρώην σύζυγο. Τα λεφτά δεν απαλύνουν τον πόνο!

0

Υπάρχει μια κοινή εντύπωση ότι τα χρήματα είναι η ρίζα του κακού, όταν στην πραγματικότητα για όλα φταίει ο φόβος!

Συνήθως αυτό συμβαίνει στην περίπτωση ενός δύσκολου διαζυγίου. Αρκετές πρώην σύζυγοι μάχονται για υπερβολικά ποσά διατροφής , τα οποία χρησιμοποιούν σαν μέσο εκδίκησης και τιμωρίας, για τον συναισθηματικό πόνο που νιώθουν.

Η πικρή αλήθεια είναι, ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λανθασμένη αίσθηση δικαιωμάτων. Δυστυχώς με τον καιρό η αρνητική τους ενέργεια θα τις μεταμορφώσει από τις κάποτε -αγαπητές και γεμάτες αυτοπεποίθηση- συζύγους σε αγνώριστους χαρακτήρες γεμάτους ανασφάλειες, και σε νευριασμένες πρώην συζύγους με μόνο σκοπό στη ζωή, να πάρουν εκδίκηση από τον πρώην σύζυγο τους.

Αρκετές γυναίκες είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν εξωφρενικά ποσά, με την ελπίδα να κερδίσουν τη σκληρή ικανοποίηση, να τον δούν να υποφέρει οικονομικά.

Παίζοντας λοιπόν το θύμα σε τέτοιες περιπτώσεις, καμία δεν πρόκειται να καταλάβει ότι συμμετέχει σε περιττές διαμάχες, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν χρόνια, και δεν θα λύσουν ποτέ τίποτα. Είναι η αίσθηση ενός βαθύτερου φόβου. Στην πραγματικότητα το μόνο που εξυπηρετεί όλη αυτή η διαδικασία, είναι να δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο φόβο.

Όταν χάνουμε την ενέργεια μας σε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, καλούμε τον εγωισμό μας, να ελέγξει την καθημερινότητα μας.

Οπως είναι λογικό όταν ο επί χρόνια αξιόπιστος οικονομικά σύζυγος σου ανακοινώσει ότι θέλει διαζύγιο, θα σοκαριστείς ειδικά αν δεν το είχες δεί να έρχεται. Σαν αποτέλεσμα μετά το αρχικό σοκ, ο θυμός αποκτά τη μάσκα του φόβου και γίνεται η καινούρια σου πραγματικότητα.

Αν δεν έχεις προσπαθήσει να απαλύνεις τον πόνο σου, το επόμενο επιβλαβές συναίσθημα που θα νιώσεις θα είναι να θες να πάρεις εκδίκηση! Και αν δεν με πιστεύεις προσπάθησε να αναρωτηθείς αν ακούγεσαι κάπως έτσι, » Δεν χρειάζεται να μου λές ότι λυπάσαι, γιατί θα φροντίσω να σε κάνω εγώ να λυπηθείς μια και καλή!»

Είναι κατανοητό ότι τα αρνητικά συναισθήματα βασίζονται στον εύλογο φόβο ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, και πως θα πρέπει να δημιουργήσεις μια καινούρια ζωή για εσένα και τα παιδιά σου. Το διαζύγιο σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχωρίστείς την ζωή που ήξερες, να συνηθίσεις ότι είσαι πλέον μόνη σου και πως θα αρχίσεις να βγαίνεις ξανά, με φόβο για το άγνωστο, και με πλήρη ευθύνη για τις ευθύνες της επιβίωσης σου που θα έχεις από δω και στο εξής. Με βάση την δική μου εμπειρία, το να δημιουργήσω μια καινούρια ζωή ήταν τρομερά τρομακτικό, χωρίς να χρειαστεί να συμπληρώσω την από κοινού κηδεμονία που θα έπρεπε να συνηθίσω, και ότι πλέον θα ήμουν μια μόνη μαμά.

Παρόλα αυτά, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι ο φόβος και ο θυμός, γνωστοί και ως ο εγωισμός σου, θα ξυπνήσουν το ένστικτο σου για επιβίωση. Επομένως, στην προσπάθεια σου να διασφαλίσεις την επιβίωση σου και να προσπαθήσεις να αποκαταστήσεις ότι απέμεινε από την αυτοπεποίθηση σου, το ΕΓΩ σου θα αποκτήσει τον έλεγχο ελπίζοντας όχι με αρνητικό τρόπο.

Η ανάγκη για έλεγχο, μέσω της διατροφής

Από τη στιγμή που λόγω διαζυγίου δεν μπορείς να έχεις κανέναν έλεγχο στον σύζυγο σου, δεν είναι ασυνήθιστο να θες να έχεις τον έλεγχο σε κάτι ή κάποιον άλλο. Όσο γλυκιά και δελεαστική αν είναι η ευκαιρία να πάρεις οικονομική εκδίκηση δεν πρέπει να το κάνεις, ή αν το ξεκινήσεις μην το συνεχίσεις. Ακόμα και αν είναι όλα νομικά υπέρ σου, δημιουργείς υποσυνείδητα το δικό σου αρνητικό ενεργειακό φορτίο σαν αποτέλεσμα των εκδικητικών σου πράξεων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το χρήμα δεν μπορεί να αγοράσει την ευτυχία. Παρόλα αυτά ρώτησε τον εαυτό σου, αν πολεμάς τον πρώην σύζυγο σου ώστε να λάβεις μια ηθική ικανοποίηση για την δική σου συνεισφορά στον γάμο ή αν χρησιμοποιείς το δικαστικό σύστημα για να τον τιμωρήσεις, και να ικανοποιήσεις τον πόνο που νιώθεις.

Να θυμάσαι ότι ποτέ δεν επενδύουμε τον χρόνο μας σε κάτι που θεωρούμε ότι δεν θα μας ωφελήσει. Οπότε αν είσαι ακόμα στα δικαστήρια με τον πρώην σου  για τα λεφτά, να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και ξεκίνα να αναρωτιέσαι το γιατί.

Επειδή έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις οικονομική υποστήριξη ώστε να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου να τιμωρήσεις τον πρώην σύντροφο σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το κάνεις. Από την άλλη, θα πρέπει να ζητήσεις οικονομική υποστήριξη αν υπάρχουν παιδιά και δεν δουλεύεις, για να μείνεις μαζί τους στο σπίτι.

Η ειρωνεία είναι ότι οι μόνοι που μπορούν να θεσπίσουν τα δικαιώματα όταν ένα ζευγάρι παλεύει για την διεκδίκηση της διατροφής, είναι οι δικηγόροι σας! Το επίδομα διατροφής δεν είναι υποχρεωτικό, δεν θα εξασφαλίσει την επιβίωση σου, δεν θα σε κάνει ευτυχισμένη, αλλά θα ανυψώσει το ηθικό σου. Στην πραγματικότητα, καθώς είμαι και η ίδια χωρισμένη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία νόμιμη δικαιολογία που ενθαρρύνει ισχυρές γυναίκες σαν και εσένα, να παραμείνουν στάσιμες και εξαρτημένες.
Μην λυπάσαι τον εαυτό σου – να είσαι δυνατή αντί να αναζητάς εκδίκηση! Πως μπορεί να γίνεις δυνατή και ανεξάρτητη, όταν με δική σου επιθυμία μένεις κολλημένη στο παρελθόν; Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, αντί να χτίσεις μια ζωή βασισμένη στην ευτυχία, και στην βέλτιστη υγεία που μπορεί να έχεις.
Να θυμάσαι είναι εύκολο να προκαλέσεις πόνο σε άλλους, ειδικά σε εκείνους που πιστεύεις ότι σε έχουν πληγώσει. Λάβε υπόψιν σου ότι κάποτε αγάπησες αυτό το άτομο και το ίδιο έκανε και εκείνο. Προσπάθησε λοιπόν να καταναλώσεις την ενέργεια σου ώστε να τον συγχωρήσεις και να συγχωρήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Χρειάστηκαν δύο για να λειτουργήσει αυτός ο γάμος, και δύο για να διαλυθεί.

Οπότε αν βρίσκεσαι στην αρχή της διαμάχης με τον πρώην σύζυγο σου, και τσακώνεστε για χρήματα τα οποία δεν χρειάζεσαι, προσπάθησε να καταλάβεις  ότι είναι μια πρόχειρη λύση που θα καλύψει το πραγματικό σου πρόβλημα, το οποίο είναι ο φόβος για να κάνεις μια καινούρια αρχή και αλλαγή στην ζωή σου. Ο μόνος τρόπος να είσαι τελείως ελεύθερη από το παρελθόν, είναι να πάρεις πλήρως την ανεξαρτησία σου στα χέρια σου!

Τα λεφτά δεν θα απαλύνουν το πόνο σου, η αγάπη θα το κάνει.