fbpx

Ο “κατ’ επιλογή” μονογονεας να εχει το δικαιωμα να μη συναινει στην αναγνωριση του παιδιού από τον πατέρα;

| 22 Οκτωβρίου 2022
ADVERTISEMENT

Ο Μάριος Κουρεμπής, γνωστός για τη δικαστική του περιπέτεια κα την προσπάθεια αναγνώρισης του εκτός γάμου παιδιού του τα τελευταία 6 χρονια, ανήρτησε την άποψη της Δέσποινας Κουτσούμπα, περιφερειακής συμβούλου Αττικής με το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπάλληλος του υπ. πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία ο “κατ’ επιλογή” μονογονεας πρέπει να εχει το δικαιωμα να μη συναινει στην αναγνωριση του παιδιού από τον πατέρα.

Ακολουθεί η ανάρτησή του


ADVERTISEMENT


Ο “κατεπιλογην” μονογονεας λοιπον, συμφωνα με την κυρια Κουτσουμπα (αλλα και μια δικηγορο που μιλουσε σε χθεσινη εκδηλωση απο οσα μαθαινω), πρεπει να εχει το δικαιωμα να μη συναινει στην αναγνωριση ενος παιδιου απο τον πατερα.

Βρισκεις καποιον, μενεις εγκυος ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ να αναγνωρισει το παιδι ο βιολογικος πατερας, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ….


ADVERTISEMENT

Η μη συναινεση στην αναγνωριση παιδιου (ακομη και μεσω αλλων τροπων οπως χρησιμοποιωντας την καθυστερηση δικαστηριων, αναβολες κτλ κτλ), τα επομενα χρονια θα παρει διαστασεις χιονοστιβαδας, αφου πλεον καταντα ως η “σιγουρη λυση” για οσες θελουν είτε ενα παιδι μονες τους, ειτε την ιδιοτητα του μονογονεα διχως να ενδιαφερονται για τον αλλο γονιο.

Ο ορος “μονογονεικη οικογενεια” πρεπει να αφορα ΜΟΝΟ καταστασεις οπου ο ενας γονιος εχει πεθανει, περιπτωσεις υιοθεσιας απο ενα ατομο και περιπτωσεις οπου ο αλλος γονιος εχει χασει τη γονικη μεριμνα (εχει φυγει/εξαφανιστει/κριθει ακαταλληλος).

Ολες οι αλλες περιπτωσεις, ειναι απλα χωρισμενοι γονεις και πρεπει να εχουν ισα δικαιωματα και ισες υποχρεωσεις.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ