Οι ιδανικές αναλογίες δεν καθορίζουν αν είσαι όμορφος ή όχι. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας!

0

Γεια σου! Με λένε Κέλλυ και είμαι μαμά! Δεν με ξέρεις, μα ούτε και εγώ εσένα! Είμαι σαν και εσένα! Γυναίκα, με τις ιδιαιτερότητες της, τις παραξενιές της, τα προτερήματα της, την ατέλειωτη αγάπη για την οικογένεια της μα και την περίεργη σχέση της με τον καθρέφτη!

Ναι, με τον καθρέφτη! Καλά διάβασες! Νομίζω πως με καταλαβαίνεις και ξέρεις πολύ καλά και τι εννοώ μα και πως νιώθω!

Είναι μέρες που αποφεύγω να έχω σχέση μαζί του και είναι μέρες που είμαστε οι καλύτεροι φίλοι!

Είναι μέρες που τον μισώ και είναι μέρες που ούτε καν με αγγίζει αυτό που βλέπω! Είναι μέρες που με κρίνω αυστηρά και είναι μέρες που μου την “χαρίζω”!

Το κακό είναι πως η εποχή μας είναι γεμάτη στερεότυπα της απόλυτα επιτυχημένης γυναίκας που είναι –ανάσα εδώ-: μαμά, εργαζόμενη, σύζυγος/σύντροφος, ερωμένη, δασκάλα, φίλη, καθαρίστρια, αδερφή, κόρη, ξαδέρφη –και δεν ξέρω και εγώ πόσους ρόλους ακόμα πρέπει να έχει, είναι δυνατόν να μην ζορίζεται;

Πώς να μπει σε ένα καλούπι της τέλειας σούπερ γυναίκας; Και δεν υπάρχει αυτή η παροιμία που λέει πώς δεν χωράνε πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη;

Η αλήθεια είναι πως, πολλές φορές προσπάθησα να γίνω η σούπερ υπέρ ηρωίδα αλλά μάταια. Μόλις γινόμουν καλή σε ένα κομμάτι υστερούσα σ’ ένα άλλο. Και να η απογοήτευση, να οι τύψεις….

Μα πώς γίνεται; Πώς γίνεται να τα κάνεις όλα τέλεια; Έλεγε η φωνή της λογικής μου! Γίνεται, γίνεται έλεγε η καρδιά! Ατελείωτη μάχη σου λέω…

Να σήμερα είναι μια τέτοια μέρα! Μια μέρα που δεν έχω και την καλύτερη σχέση μαζί του!

Αλλά το παλεύω! Ναι. Δεν τα παρατάω! Γεννημένη μαχήτρια βλέπεις!

Ξέρεις γιατί; Θα μπορούσα πολύ εύκολα να τα παρατήσω, να πετάξω κάθε καθρέφτη, να τους ξηλώσω όλους βρε αδερφέ, και να κάνω πως δεν υπάρχουν! Αλλά όχι! Στη μάχη του καθρέφτη θα βγω νικήτρια –ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω – και θα δώσω στα παιδιά μου το σωστό παράδειγμα!

Γιατί ήδη λέω στα παιδιά μου από όταν ήταν μωρά ακόμα, πως είναι όμορφα και πως οι ιδανικές αναλογίες δεν καθορίζουν το αν είσαι όμορφος ή όχι! Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας! Και πως πρέπει να τρεφόμαστε σωστά για να είμαστε υγιείς! Πρέπει να κάνουμε γυμναστική για να έχουμε καλή ποιότητα ζωής και όχι για να γίνουμε μοντέλα! Οφείλουμε να προσέχουμε το εαυτό μας όχι βάση κιλών αλλά επειδή τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε!

Πως ότι και αν συμβαίνει, ότι και αν είναι αυτό που μας δυσκολεύει, μας ταλαιπωρεί, μας κουράζει δεν το κρύβουμε, δεν το αμελούμε αλλά το προσπαθούμε, το παλεύουμε!

Γιατί η ζωή είναι γεμάτη μάχες! Μάχες που εξαρτάται από ΄μας να τις κερδίσουμε! Μάχες που μας κάνουν πιο δυνατούς και που μας σπρώχνουν μπροστά! Μάχες που ακόμα και χάσουμε έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να προσπαθήσουμε!

Εσύ, πώς βλέπεις τον καθρέφτη σου σήμερα;

Κέλλυ Σχοινά Κωνσταντουράκη

Ευχαριστούμε τη μαμά Κέλλυ, αγαπημένη μας αναγνώστρια και ραδιοφωνική παραγωγό για τη πολύ όμορφη ιστορία της. Περισσότερα μπορείτε να διαβάζετε στο blog της http://mousikesnotes.blogspot.gr/