Ένα γράμμα στην ερωμένη του άντρα μου, που νόμιζα ότι ήταν φίλη μου…

0

Ήσουν φίλη μου. Έτσι τουλάχιστον νόμιζα. Ήσουν μέρος ενός φιλικού κύκλου στην γειτονιά που μέναμε. Εκείνη την περίοδο, ήμασταν όλοι νιόπαντροι και κάναμε παρέα κάθε Σαββατοκύριακο. Γελούσαμε, παίζαμε παιχνίδια, πηγαίναμε για χορό, καθόμασταν κάτω από τα αστέρια και πίναμε κρασί, μοιραζόμασταν υπέροχες ιστορίες.

Ήξερες τα πάντα για εμάς. Ήξερες ότι προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί. Ήξερες τις ελπίδες και τα όνειρα μας. Μου παρίστανες την φίλη, ενώ προσπαθούσες να προσεγγίσεις τον άντρα μου. Πρόδωσες την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο απέναντι σε σένα, αλλά απέναντι σε όλους. Με έμαθες να φοβάμαι ότι θα με προδώσουν οι φίλοι μου.

Ήσουν όμορφη. Χωρίς αμφιβολία , ήσουν η γυναίκα που έκανε τα κεφάλια να γυρνάνε στο πέρασμα της. Ψηλή, αλαβάστρινη, ξανθιά, με μια δυναμική προσωπικότητα. Ήσουν ακριβώς ο «τύπος» του. Είναι παράξενο ότι παντρεύτηκε εμένα, που ήμουν μελαχρινή και μελαμψή ενώ πάντα του άρεσαν οι ξανθιές και ψηλές. Η μητέρα του και η αδερφή του ήταν έτσι , και ήταν πάντα πολύ περήφανος για την ομορφιά τους. Θεωρώ ότι δεν είναι περίεργο που η ερωμένη του, τους μοιάζει τόσο πολύ.

Σου είχα εμπιστοσύνη όσο καιρό σε ήξερα. Σαν ηλίθια και αφελής που είμαι έβλεπα τη συμπεριφορά απέναντι στο σύζυγο σου να αλλάζει, και δεν είχα καταλάβει γιατί. Για την ακρίβεια χωρίσατε, και το έμαθα χρόνια μετά.

Πως το έμαθα; Εντελώς τυχαία, συνάντησα την γυναίκα από το άλλο ζευγάρι που βγαίναμε και μου είπε ότι χώριζες. Μου είπε ότι σε έπιασε να τον απατάς όσο καιρό ήσασταν παντρεμένοι! Ότι τον απατούσες με ένα γείτονά μας. Μια χαρά λοιπόν σε βόλεψε αυτή η ιστορία, γιατί να μην το ξανακάνεις;

Μερικές φορές αναρωτιέμαι, πως νιώθεις άραγε που είσαι μια διπρόσωπη πουτ@να; Έχεις καθόλου τύψεις και ενοχές, καθώς μας άκουγες να κάνουμε σχέδια για εξωσωματική γονιμοποίηση;  Ένιωσες ποτέ πραγματικό  σκουπίδι, όταν μου είπε ότι με αγαπά μπροστά σου ή όταν όλοι μαζί σου κάναμε πάρτυ έκπληξη;  Ή απλά νιώθεις μόνο ό,τι μπαίνει μέσα σου και τίποτα πέρα από αυτό;

Πως κατάφερες να βρεθείτε χωρίς κάποιος να το καταλάβει; Σε ποιανού το κρεβάτι ξαπλώσατε; Τι ψέμματα είπες για να γλιτώσεις; Πως μπορείς να με κοιτάς στα μάτια; Πώς μπορείς και αντέχεις τον εαυτό σου στο κρεβάτι; Η ομορφιά είναι περαστική, κουκλίτσα μου και δεν κρατάει τους ανθρώπους δίπλα μας. Στο τέλος το μόνο που θα σου μείνει είναι η σκατοψυχιά σου να λες ψέμματα, να απατάς, και να πληγώνεις κόσμο.

Νιώθω πολύ άσχημα για τον άντρα σου. Ίσως εσύ να μην το έκανες ποτέ, αλλά δεν έκανε κάτι για να αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Σε λάτρευε. Όλοι μπορούσαν να το δούν. Επίσης ήταν όμορφος, μορφωμένος και σωστός απέναντι σου! Είμαι περήφανη για την επιτυχία που βιώνει σήμερα, και χαρούμενη γιατί έχει βρεί και έχει μια σωστή γυναίκα δίπλα του!

Πάντα αστειευόσουν ότι η μαμά σου, σου είπε να παντρευτείς ένα φλώρο, γιατί θα σου ήταν πιστός και θα σε αγαπούσε, όπως και έκανες. Λοιπόν , μπορεί να ήταν έξυπνος και αφοσιωμένος, αλλά αν δεν μπορούσες να είσαι ειλικρινής μαζί του, θα έπρεπε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να μην τον είχες παντρευτεί και να είχες φύγει με άλλον αντί με αυτόν. Εσύ και ο πρώην μου αξίζετε ο ένας τον άλλον. Πάντα ήθελε την ξανθιά με τα μακριά πόδια, και εσύ ήσουν πολύ φευγάτη για τον αξιοπρεπή άντρα που παντρεύτηκες. Κανείς από εσάς δεν θα έπρεπε να μας είχε ξεγελάσει, και να παίξει παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Ο άντρας μου, έχασε μια πραγματικά καλή γυναίκα από το πλευρό του, γιατί σκέφτεται με το πουλί του, οπότε να η ευκαιρία σου να τον καπαρώσεις – όχι ότι έχασες και λεπτό. Είστε για τα μπάζα.

Ελπίζω, για το δικό σου καλό, τα παιδιά σου να μην μάθουν ποτέ τι είσαι. Ελπίζω μέσα από την αθωότητα τους να βρείς την χαμένη σου αξιοπρέπεια. Έκανες λάθος με τον άντρα σου και εμένα, οπότε είσαι ανίκανη να διδάξεις στα παιδιά σου αρχές και αξίες. Γιατί δεν έχεις.

Μην ανησυχείς, δεν είμαι η γυναίκα που θα ρίξει τον φταίξιμο στην άλλη. Ούτε ο άντρας μου, είναι καλύτερος σου! Ότι κακό κάνατε , το σύμπαν θα σας το γυρίσει πίσω. Κάρμα το λένε. Σας λυπάμαι, και δεν θα δεχόμουν ποτέ κάποιον από εσάς πίσω!

Σας ευχαριστώ για τα μαθήματα της ζωής που μου δώσατε! Με πόνεσαν αλλά με έκαναν πιο δυνατό άνθρωπο που χαίρεται τη ζωή με τη συνείδησή του καθαρή.

Πηγή: http://divorcedmoms.com/