Μόλις αγόρασα καινούριο σπίτι όμως στενοχωριέμαι που το κάνω χωρίς κάποιον σύζυγο…

0

Είμαι χωρισμένη εδώ και δύο χρόνια. Χωρίσαμε την εβδομάδα που πουλήθηκε το σπίτι μας, και μαζί με τις κόρες μου μετακομίσαμε σε ένα μικρό διαμέρισμα. Χθες ξεκίνησα τις διαδικασίες για να αγοράσουμε δικό μας σπίτι. Ενώ θα έπρεπε να νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου και χαρούμενη, για κάποιο λόγο νιώθω στεναχωρημένη που το κάνω μόνη μου και όχι με κάποιον σύζυγο. Θέλω να σταματήσω να νιώθω έτσι, τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη,

Είμαι μόνη μου σχεδόν μια δεκαετία τώρα, και καταλαβαίνω πως μπορεί να νιώθεις. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι θα ήθελα να έχω έναν σύζυγο, έναν σύντροφο, κάποιον να μοιραστώ ένα σπίτι και να νιώσω ότι έχω μια παραδοσιακή οικογένεια, ειδικά και όταν αυτό αφορά την αγορά ενός σπιτιού.

Θεωρώ ότι σε τέτοιες στιγμές αρκετοί άντρες και γυναίκες νιώθουν μοναξιά. Είναι λογικό αν υπήρξες παντρεμένος/η κάποια στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι κάποτε σου άρεσε η ιδέα του γάμου. Ίσως απλά μπορεί να παντρεύτηκες το λάθος άτομο.

Πέρα από όλα αυτά,  αναρωτιέμαι αν είσαι σε θέση να αντιληφθείς πόσο υπέροχο είναι αυτό το σενάριο. Αυτό που έχεις κάνει – να πας δηλαδή από το ενοίκιο σε ένα δικό σου σπίτι, είναι εντυπωσιακό! Είναι ένα επίτευγμα και θα πρέπει να είσαι περήφανη για αυτό. Χρειάζονται κότσια να για αγοράσεις ένα δικό σου σπίτι. Χρειάζεται ρίσκο, χρήμα και χρόνο για να μάθεις την διαδικασία. Και μόνο εκείνοι που είναι ανεξάρτητοι και δυνατοί, μπορούν να το διαχειριστούν.

Μερικές φορές θεωρώ ότι οι χωρισμένες γυναίκες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν έστω και τα μισά για τα οποία είναι ικανές. Δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, και θεωρούν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν και μόνες τους. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν χρειάζονται έναν άντρα για να είναι ευτυχισμένες.

Τώρα, αν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη γυναίκα και άλλες στη θέση της πρέπει να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες να βρουν κάποιον, και να αποδεχτούν ότι θα είναι μόνες για πάντα; Φυσικά και όχι. Απλά θέλω να είναι καλά, μέχρι να βρουν τον κατάλληλο. Πιστεύω πραγματικά ότι όσοι βρίσκονται σε μια υγιή συναισθηματική κατάσταση – και τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, έχουν ανοιχτό μυαλό και καρδιά, θα μπορέσουν να βρουν την αγάπη αν το θελήσουν.

Μέχρι τότε, ελπίζω η συγκεκριμένη μαμά ( και όλες όσες είναι μόνες τους) να βρει έναν τρόπο να γιορτάσει πραγματικά όλα όσα έχει καταφέρει, να έχει δηλαδή ένα σπίτι για εκείνη και τα παιδιά της. Τους έχει δείξει ότι είναι δυνατή.

Δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια να περιμένει να έρθει κάποιος στη ζωή της για να την βγάλει από το μικρό της διαμέρισμα. Αντίθετα, βρήκε στον εαυτό της ένα μέρος που την κάνει να νιώθει όμορφα, ένα μέρος που ξέρει ότι εκείνη και η οικογένεια της θα περνά καλά και θα μπορέσει να εξελιχτεί. Είναι πραγματικό πρότυπο!

Ελπίζω να αφήσει πίσω της την λύπη που νιώθει, και να συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη είναι κοντά. Αυτή τη στιγμή, η δουλειά της είναι διακοσμήσει το σπίτι της με αγάπη και ζεστασιά, να έχει υγεία και φυσικά αυτοεκτίμηση.

Πηγή : http://www.divorcedgirlsmiling.com/