Ένα μήνυμα στους χωρισμένους που μισούν τα πάντα!

0

Το μίσος είναι μια πολύ δυνατή λέξη. Δεν την χρησιμοποιώ ούτε καν στο μισό, σε σχέση με όταν ήμουν μικρή, και πιο έντονη σαν γυναίκα. Στην πραγματικότητα, προσπαθώ να μην την χρησιμοποιώ καθόλου. Αλλά έχω μια συμβουλή διαζυγίου για συγκεκριμένη ομάδα χωρισμένων ανθρώπων, που δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην τους αποκαλέσω « Λατρεύω να σε μισώ.»

Είναι άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους, από την οργή που νιώθουν στην καρδιά τους, και τον μεγάλο θυμό που έχουν για τον /την πρώην τους. Αποφάσισαν κάπου μέσα σε όλη αυτή τη σειρά, ότι ο/η πρώην τους είναι κακός, και δεν έχει μέσα του καλό για κανέναν. Συγκεντρώνονται στο να είναι τα θύματα του πρώην τους , ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του να τους καταστρέψει τη ζωή.

Αν συνεχίσεις έτσι, θα καταστραφεί η ζωή σου, γιατί…

  1. Το μίσος δεν είναι παραγωγικό. Δεν εξυπηρετεί κανένα καλό σκοπό. Όταν νιώθεις μίσος για τον πρώην σου, ρώτησε τον εαυτό σου, « Σε τι θα με βοηθήσει αυτό;» Σου εγγυώμαι ότι δεν θα βρείς καμμιά απάντηση.
  2. Το μίσος σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου. Γιατί; Γιατί μέσα σου, ξέρεις ότι πρέπει να σταματήσεις, και δεν μπορείς ή απλά δεν ξέρεις τον τρόπο.
  3. Όσοι μισούν, συχνά δεν τους αρέσει ο ίδιος τους ο εαυτός. Επειδή δεν θέλουν να δουν το μίσος που νιώθουν, το αντανακλούν στον/στην πρώην τους. Είναι πιο εύκολο να μετακυλήσεις το μίσος σε κάποιον άλλο, παρά να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να πείς « τι μπορώ να κάνω για να είμαι πιο χαρούμενος/η και να μου αρέσει ο εαυτός μου πιο πολύ;»
  4. Όσοι μισούν είναι εγωιστές. Το μίσος είναι δύσκολο να κρυφτεί, τα παιδιά το αντιλαμβάνονται και πληγώνονται από αυτό πάρα πολύ. Αλλά αυτοί που μισούν δεν τους νοιάζει, γιατί είναι τόσο απορροφημένοι σε αυτό που νιώθουν, που δεν είναι πρόθυμοι να δούν πόσο πολύ πληγώνουν τα παιδιά τους. Ή ακόμα χειρότερα το βλέπουν , αλλά είναι τόσο εγωιστές που δεν θέλουν να αλλάξουν.
  5. Όσοι μισούν δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνοι. Το εγώ τους είναι πιο σημαντικό, από το να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που έρχονται αν αφήσουν αυτά τα αισθήματα της αγανάκτησης να φύγουν.

Εδώ είναι το θέμα. Στην αρχή ενός διαζυγίου, ο θυμός, η οργή , ακόμα και το μίσος είναι αναμενόμενα. Ο θυμός είναι στο ζενίθ του, και όλα είναι νωπά και καινούρια και πάνω από όλα πληγώνουν. Αλλά καθώς περνάει ο χρόνος, μερικοί είναι ικανοί να αντιληφθούν τι συνέβη και να αφήσουν τα άσχημα συναισθήματα τους, όχι μόνο γιατί είναι καλύτερο για τα παιδιά, αλλά γιατί μπορεί να νιώθουν πιο ειρηνικά και έτσι να προχωρήσουν καλύτερα. Άλλοι κουβαλούν το μίσος μαζί τους για πάντα. Χρησιμοποιούν το μίσος σαν δικαιολογία – για οτιδήποτε δεν πάει καλά στη ζωή τους.

Κοίτα, δεν σου λέω ότι εάν ο/η σύντροφος σου σε απατήσει, και μετά σε αφήσει για κάποια άλλη, δεν θα πρέπει να νιώσεις θυμό ούτε ότι δεν θα είσαι πληγωμένος/η ή ότι δεν θα έπρεπε να τους μισείς. Το καταλαβαίνω. Αλλά σε κάποιο σημείο, αν δεν αφήσεις το μίσος να φύγει από μέσα σου, αυτό θα σε εμποδίσει να έχεις μια καλή ζωή. Σε καταναλώνει, δεν σου αφήνει χώρο να ηρεμήσεις, να ευτυχίσεις και φυσικά να αγαπήσεις.

Υπάρχουν αρκετοί χωρισμένοι, που ακόμα και μετά από δεκαετίες, χρειάζονται κάποιον κακό. Χρειάζονται κάποιον να κατηγορήσουν, κάποιον για να μιλάνε άσχημα γι αυτόν. Δεν ξέρω ακριβώς το λόγο.

Ίσως έχουν συνηθίσει να μισούν και δεν ξέρουν κάποιον άλλο τρόπο. Ίσως είναι απλά νευριασμένοι με τη ζωή τους γενικότερα, και αντί να κοιτάξουν πίσω και να δουν τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει διαφορετικά και να μάθουν από τα λάθη τους, εναποθέτουν το θυμό τους στο άτομο που τους τα προκάλεσε όλα, το άτομο που «μου κατέστρεψε τη ζωή.»

Κλείνοντας, το μίσος είναι άσχημο. Δεν θα πώ ότι όλοι οι χωρισμένοι πρέπει να είναι μέσα στη γλύκα, και καλύτεροι φίλοι με τον /την πρώην τους. Ας είμαστε ειλικρινείς. Πάντα θα είμαστε θυμωμένοι με τον/τη πρώην μας. Το κλειδί είναι να διαχειριστούμε το θυμό μας αντί να κρατάμε όλο το μίσος μέσα μας.

Το να μπορείς να διαχειριστείς όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα προς τον/την πρώην σου σημαίνει να βρείς την πίστη σου, να δουλέψεις τον θυμό σου στο γυμναστήριο, να ανοιχτείς στον/στη πρώην σου για όλα όσα σε ενόχλησαν/ενοχλούν και το πιο σημαντικό, προσπάθησε να ζήσεις τη ζωή σου – αυτή που άρχισε μετά το διαζύγιο. Αν συγκεντρωθείς περισσότερο στον εαυτό σου και λιγότερο στον/στην πρώην σου, θα σε βοηθήσει να διώξεις το μίσος από τη ζωή σου.

Οπότε το μήνυμα μου σε όλους εσάς που το μόνο που ξέρετε είναι να μισείτε: Απλά σταματήστε το. Μεταφέρετε την ενέργεια σε αυτό που ζείτε τώρα. Ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή σας τώρα! Πρίν το καταλάβετε, όλη η αγάπη που θα δεχτείτε στην καρδιά σας, θα διώξει όλο το μίσος. Δεν θα υπάρξει άλλος χώρος για τίποτα άλλο. Είναι το σημείο που θα ανακαλύψετε ποιοι είστε και ποιοί θέλετε να γίνετε!

Πηγή : http://www.divorcedgirlsmiling.com/