fbpx

Μαθαίνοντας πώς να επιβιώσεις σε μία νέα σχέση μετά το διαζύγιο

| 12 Απριλίου 2019
ADVERTISEMENT

Η δημιουργία μιας νέας σχέσης μετά το διαζύγιο είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να έρθει στις ζωές μας. Συχνά όμως αυτή η νέα σχέση μας κάνει να νιώθουμε σαν να πέφτουμε στα «βαθιά» και πολλοί από εμάς κάνουμε λάθη καθώς μαθαίνουμε να «κολυμπάμε» στις νέες αυτές άγνωστες θάλασσες, που λέγονται σχέση μετά το διαζύγιο.

Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη αυτά αν θέλουμε η νέα σχέση να είναι υγιής και σταθερή:


ADVERTISEMENT

  1. Έχουμε την προσδοκία ότι ο σύντροφός μας είναι το άλλο μας μισό

Δες θες κάποιον που να κλείνει τα κενά σου, αλλά κάποιον που θα δουλέψετε μαζί σε μία ομάδα. Μία σχέση απαιτεί χρόνο, διορατικότητα και ευελιξία αν θέλετε να είναι ολοκληρωμένη, ουσιαστική και πολυδιάστατη. Μην το κάνεις όπως στις ταινίες που ψάχνουν να βρουν το άλλο τους μισό για να συμπληρώσει τις ελλείψεις τους. Στην πραγματική ζωή θέλουμε δύο συντρόφους ολοκληρωμένους και όχι δύο μισά που θα αλληλοσυμπληρώνονται.

  1. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο

Οι άνθρωποι είμαστε περίπλοκα όντα με ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να βασιστείς αποκλειστικά στο/στη σύντροφό σου για να καλύψει όλες σου τις ανάγκες και τις επιθυμίες γιατί με αυτό τον τρόπο είναι σαν να ρίχνεις όλο το βάρος και τις ευθύνες πάνω του. Πρέπει να κατανοήσεις ότι μία σχέση απαιτεί ισορροπία. Δεν μπορείς να απαιτείς από τον άνθρωπο με τον οποίο είστε μαζί να κάνει τα πάντα, να είναι συνεπής και να προβλέπει κάθε εμπόδιο που μπορεί να σας παρουσιαστεί. Ο καθένας σας υπάρχει σε αυτή τη σχέση για κάποιο λόγο και πρέπει να βοηθάτε και οι δύο.

  1. Όταν ξέρεις τι σκέφτεται δεν σημαίνει ότι επικοινωνείτε κιόλας

Γενικά οι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε με κάποιον που διαβάζει το μυαλό μας και μας καταλαβαίνει, αλλά είναι λάθος να πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούμε κιόλας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «επικοινωνώ» και στο «ξέρω καλά τον άλλο». Η επικοινωνία απαιτεί συζήτηση και κατανόηση, δεν είναι πρόβλεψη της σκέψης και των κινήσεων του άλλου.


ADVERTISEMENT

  1. Όταν τσακώνεστε, κάντε το σωστά αλλιώς θα έχετε πρόβλημα

Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες σε μία σχέση είναι κάτι φυσιολογικό και σύνηθες ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους που μαθαίνουν να συνυπάρχουν έχοντας αντικρουόμενες ανάγκες και καμιά φορά επιθυμίες. Αυτοί οι τσακωμοί είναι που θα καθορίσουν αν η σχέση σας «βυθίζεται» ή «επιπλέει». Σκοπός είναι να είναι εποικοδομητικοί. Όταν τσακώνεστε, να αποφεύγετε την κριτική, την ειρωνεία και την περιφρόνηση. Να έχετε επιχειρήματα για κάθε τι που λέτε, αν θέλετε οι τσακωμοί σας να είναι παραγωγικοί και όχι καταστροφικοί.

  1.  Κάντε έρωτα όχι πόλεμο

Αν οι τσακωμοί είναι συχνοί και μετά κρατάτε μούτρα ο ένας στον άλλον, πώς θα ξεπεράσετε το θυμό αυτό που νιώθετε; Ένας τρόπος είναι το χιούμορ και ένας άλλος το σεξ. Τα νεύρα, τα μούτρα και η σιωπή δεν θα σας βοηθήσουν. Να θυμάστε ότι στόχος είναι να αποδέχεστε και να σέβεστε τον άλλον και όχι να προσπαθείτε να τον εξοντώσετε μέσα από τους καβγάδες σας. Αν διατηρήσετε στη σχέση σας τη χαρά, το πάθος και την εγγύτητα, τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και απαιτούν ένα σύνολο δεξιοτήτων και αρκετή ενέργεια για να χαρείτε τα καλά και να ξεπεράσετε τα κακά. Αποφεύγοντας μερικά από τα λάθη που πολλοί κάνουμε όταν ξεκινάμε μία νέα σχέση είναι ένα καλό ξεκίνημα για να χτίσουμε μία δυνατή και υγιής σχέση και να περιηγηθούμε μαζί με το/τη σύντροφό μας στις παλίρροιες και τις καταιγίδες της ζωής.

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ