fbpx

Πώς να προστατέψεις τα παιδιά σου από μία καινούργια σχέση

| 24 Απριλίου 2019
ADVERTISEMENT

Η μονογονεϊκότητα είναι η πιο ικανοποιητική, αλλά παράλληλα και η πιο εξοντωτική δουλειά που ανέλαβε ποτέ μία γυναίκα. Αν προσθέσεις σε όλο αυτό και μία νέα σχέση που θα θελήσει κάποια στιγμή να κάνει, σου έρχεται να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να φωνάξεις «παραδίνομαι». Γιατί όμως;

Το παιδί σου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση. Δεν θες να μετατρέψεις το σπίτι σου σε «Μπάτε σκύλοι αλέστε» μέχρι να πετύχεις τον σωστό, ούτε όμως θέλεις να βάλεις σπίτι σου τον ένα και μοναδικό που όμως θα είναι τελικά το λάθος άτομο. Οπότε τι κάνεις; Πως μπαίνεις και πάλι στο χορό των σχέσεων προστατεύοντας ταυτόχρονα το παιδί σου;


ADVERTISEMENT

Πρώτον είναι σημαντικό να δώσεις στη νέα σου σχέση να καταλάβει από το πρώτο ραντεβού πόσο σημαντικό είναι για σένα το παιδί σου και η άλλη πλευρά να το αποδεχθεί και να το αγκαλιάσει. Πολλές μόνες μαμάδες αναρωτιούνται αν είναι καλό να αναφέρουν την ύπαρξη ενός παιδιού από το πρώτο ραντεβού και πότε γενικά θα ήταν πιο «φρόνιμο» να συζητηθεί.

Όταν έφτιαξα προφίλ σε μία online σελίδα γνωριμιών το πρώτο πράγμα που έγραψα για μένα ήταν το ότι είμαι μαμά. Ήθελα να γνωρίζει ο εκάστοτε υποψήφιος ότι πάω «πακέτο» με το παιδί μου και ότι η σόλο καριέρα μου ως γυναίκα τελείωσε. Όπως καταλαβαίνετε για μένα επιβάλλεται να μιλήσεις για το παιδί σου από το πρώτο ραντεβού. Δεν εννοώ να μονοπωλήσεις τη συζήτηση μιλώντας για το παιδί σου, είναι όμως ό,τι σημαντικότερο έχεις στη ζωή σου γι’ αυτό πρέπει να δώσεις μία ξεκάθαρη εικόνα στον άντρα/ στη γυναίκα με τον οποίο θα βγεις ώστε να γνωρίζει.

Θα σου έλεγα να είσαι ο εαυτός σου και ό, τι γίνει. Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να κρύψεις. Βγήκατε για να συζητήσετε και να γνωριστείτε καλύτερα ο ένας με τον άλλο. Μη δημιουργείς ανύπαρκτα εμπόδια. Το παιδί σου είναι η προτεραιότητά σου, το καλύτερο δώρο που σου έκανε ο Θεός. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να απολογηθείς ή να ζητήσεις συγγνώμη ή να κρύψεις λες και είναι κάτι παράνομο. Είσαι μόνη μαμά και γυναίκα με ανάγκες όπως όλες μας, όχι εγκληματίας.


ADVERTISEMENT

Εκτός από το παιδί μιλήστε και για όσα σας αρέσει να κάνετε: αγαπημένο φαγητό, χόμπι, δουλειά, καθημερινότητα… Πρέπει να γνωριστεί καλά ο ένας με τον άλλο πριν προχωρήσετε. Αν αρχίσεις και κρύβεις πράγματα ή προσποιείσαι ότι είσαι κάποια που δεν είσαι ή αποφεύγεις κάποιες αλήθειες τότε μην περιμένεις αυτή η σχέση να έχει μέλλον. Πριν τον/ την γνωρίσεις στα παιδιά σου πρέπει να ξέρεις ότι ταιριάζετε απόλυτα.

Μία άλλη πάλι ερώτηση που απασχολεί πολλούς μονογονείς που ξεκινούν μία νέα σχέση είναι το πότε θα γνωρίσουν τη σχέση τους στα παιδιά τους. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σίγουρα στην αρχή θα θες λίγο να δεις πώς πάει το μεταξύ σας και είναι απόλυτα κατανοητό. Από τη στιγμή όμως που θα σιγουρευτείς ότι το άτομο αυτό είναι εντάξει μπορείς να κάνεις την πρώτη γνωριμία χωρίς πίεση και πολλές επισημότητες: Σε ένα πάρκο, στην παιδική χαρά, σε ένα πολυκατάστημα, σε ένα εστιατόριο, κάπου με πολλούς ανθρώπους.

Δεν χρειάζεται να πιεστεί κανείς από τους δυο σας. Κάντε το εύκολο και διασκεδαστικό. Χαλαρά που λένε. Σημασία έχει να κοιτάζεις τον άνθρωπο αυτό και να μη θες να κοιτάξεις πουθενά αλλού. Από την εμπειρία μου σου λέω ότι όταν κάποιος ικανοποιεί εσένα, θα ικανοποιήσει αργότερα και το παιδί σου.

Είχα μία φίλη που έβγαινε με κάποιον που δεν συμπαθούσαν καθόλου οι κόρες της. Όταν τους παρατήρησα λίγο πιο προσεκτικά συνειδητοποίησα ότι αυτός ο άνθρωπος όντως δεν ήταν κατάλληλος για τη φίλη μου. Μετά από λίγο χώρισαν. Κατάλαβα πως τα παιδιά τελικά έχουν ένστικτο και έσωσαν τη μάνα τους από μία ακατάλληλη σχέση.

Όσο και αν αγαπάς το παιδί/ παιδιά σου κάνε χώρο στην ψυχή σου για κάποιον που θα σε αγαπήσει και θα τον αγαπήσεις κι εσύ και θα γίνει η καλύτερη πατρική φιγούρα στον κόσμο για το παιδί σου.

Πηγή: divorcedmoms.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ