fbpx

Γιατί προσελκύω συνεχώς, προβληματικούς άντρες μετά το διαζύγιο;

| 23 Οκτωβρίου 2020
ADVERTISEMENT

«Είμαι χωρισμένη τα τελευταία δύο χρόνια. Απάτησα τον πρώην μου και έφυγε. Έχω δοκιμάσει να κάνω καινούργια σχέση αλλά δεν πάει καλά μέχρι στιγμής. Για κάποιο λόγο από τότε που χώρισα, όσοι προσελκύω είναι προβληματικοί. Η τελευταία σχέση μου με την οποία ήμασταν μαζί 2 μήνες με χώρισε. Με πλήγωσε πολύ και θέλω να μάθω τι έκανα λάθος. Ήξερα ότι δεν θα κράταγε πολύ αφού ήμασταν εντελώς διαφορετικοί σαν χαρακτήρες αλλά και πάλι μου λείπει πολύ. Έχω «πέσει» πολύ και δεν έχω σταματήσει να κλαίω».

Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά θα σου δώσω μία φιλική συμβουλή…


ADVERTISEMENT

Πρώτον γιατί λες «Θέλω να μάθω τι έκανα λάθος;». Γιατί πιστεύεις ότι σε χώρισε επειδή έκανες κάτι κακό ή λάθος;

Οι σχέσεις είτε είναι πριν από ένα διαζύγιο είτε μετά είναι δύσκολη υπόθεση υπό την έννοια ότι όταν δύο άνθρωποι είναι μαζί, στις αρχές τουλάχιστον αφιερώνουν αρκετό χρόνο μέχρι να καθορίσουν αν το άτομο με το οποίο βγαίνουν είναι κατάλληλο. Έτσι συνεχίζουν να είναι μαζί μέχρι ένας από τους δύο για τους δικούς του λόγους να μη θέλει πια. Η αιτία για τον τερματισμό μιας σχέσης μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Ίσως να μην του κάνεις. Ίσως να μη μπορεί να φανταστεί το μέλλον του με σένα. Ίσως να μην έχει ξεπεράσει την τελευταία του σχέση. Ίσως γνώρισε κάποιον άλλον/κάποια άλλη που τον ενθουσιάζει περισσότερο.

Είμαι με κάποιον σημαίνει ότι ρισκάρω, ότι μπορεί να πληγωθώ και πως ό, τι κι αν συμβεί δεν πρέπει να το πάρω προσωπικά. Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται να μην το πάρετε προσωπικά… Είναι δύσκολο. Το καταλαβαίνω. 


ADVERTISEMENT

Το ότι δεν ήσουν η μία και μοναδική γι’ αυτόν τον άντρα δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνεις ποτέ η μία και μοναδική για κάποιον άλλον. Για τους δικούς του λόγους, δεν ήθελε να το προχωρήσετε άλλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα ή ότι έκανες κάποιο λάθος. Το σφάλμα είναι δικό του, όχι δικό σου. Ίσως και να ευθύνεται εκείνος που η μεταξύ σας σχέση δεν πήγε καλά, ίσως όμως και να ευθύνεσαι εσύ. Όπως είπες προσελκύεις τους προβληματικούς, άρα θεωρείς και αυτόν προβληματικό.

Τι ακριβώς όμως σημαίνει «προσελκύω τους προβληματικούς»; Στην ουσία τι σημαίνει προβληματικός; Είναι χωρισμένος ή μήπως βγήκε από μία σχέση που τον πλήγωσε; Μήπως δέχτηκε κακοποίηση σωματική ή ψυχολογική στην προηγούμενη σχέση του; Μήπως είναι εθισμένος; Μήπως φοβάται τις σχέσεις και το δέσιμο με κάποια; Μήπως έχει κατάθλιψη ή προβλήματα διαχείρισης θυμού;

Προβληματικός θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε. Οι προβληματικοί άνθρωποι δεν είναι απαραιτήτως κακοί. Πιθανότατα έχουν περάσει πολλά και χρειάζονται βοήθεια.

Ίσως επειδή είναι προβληματικός εμφανίζει μία συμπεριφορά που καθιστά δύσκολη τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης (όπως συνέβη και στην τελευταία σου σχέση). Ίσως πίνει, κάνει χρήση ναρκωτικών, είναι καταχρηστικός, σε απατά, σου φέρεται άσχημα, σε αγνοεί, είναι ανυπόμονος και καθόλου επικοινωνιακός. Όταν ένας άνθρωπος είναι προβληματικός, συνήθως εμφανίζει κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές χωρίς αυτό να είναι κανόνας. Υπάρχουν και εκείνοι που λαμβάνουν επαγγελματική βοήθεια.

5 λόγοι για τους οποίους μπορεί να προσελκύεις προβληματικούς άντρες (ή γυναίκες) είναι:

  1. Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Κατά τη γνώμη μου τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν την τάση να προσεγγίζουν προβληματικά άτομα μιας και πιστεύουν ότι δεν μπορούν/ δεν τους αξίζει κάτι καλύτερο.

2. Δεν θες να είσαι μόνη/μόνος

Μερικοί άνθρωποι δεν αντέχουν όταν δεν είναι σε σχέση. Νιώθουν μοναξιά και είναι ένας από τους λόγους που σπεύδουν σε δεύτερους γάμους με αποτέλεσμα να διαλέγουν λάθος ανθρώπους αφού είναι καλύτερο να είσαι με τον λάθος παρά με τον κανέναν.

3. Έχεις κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο

Παράδειγμα: ο μπαμπάς απατά τη μαμά και όλοι το ξέρουν στην οικογένεια αλλά κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, παντρεύονται και κάνουν τα ίδια, δηλαδή απατούν τους/τις συντρόφους τους ή ανέχονται την απιστία τους γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν. Τα παιδιά αυτά δεν συνειδητοποιούν ότι πρέπει να σπάσουν το μοτίβο αυτό και να κάνουν πιο υγιείς σχέσεις.

4. Δεν αγαπάς ή δεν σου αρέσει ο εαυτός σου

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης οδηγεί σχεδόν πάντα σε σχέσεις με ακατάλληλα άτομα. Είναι σαν να τιμωρείς τον εαυτό σου όταν είσαι με κάποιον που δεν σου φέρεται καλά ή δεν σε κάνει ευτυχισμένο/η.

5. Υποσυνείδητα δεν θες να δεθείς με κανέναν

Τα άτομα που δεν θέλουν δεσμεύσεις, συχνά μπλέκουν με άντρες ή γυναίκες με τους οποίους ξέρουν ότι δεν θα καταλήξει καλά. Ίσως κάνουν σχέση με κάποιον που είναι πολύ νεότερος ή πολύ μεγαλύτερος ή με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του μακροχρόνια σχέση επειδή υποσυνείδητα γνωρίζουν ότι το άτομο αυτό στην πορεία θα φύγει από μόνο του. Εξάλλου αυτό θέλουν γι’ αυτό και κάνουν τις συγκεκριμένες επιλογές.

Το θέμα τώρα είναι αλλού. Αν το σκεφτείς, όλοι μας είμαστε προβληματικοί σε κάποιο βαθμό. Αυτό δεν μας κάνει ούτε κακούς ούτε αποτυχημένους. Το πέρασμα του χρόνου φέρνει σοφία, υπομονή και ευγνωμοσύνη.

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ