Πολυτεχνείο: Ανοίγει για τις εκδηλώσεις της επετείου και… ξανακλείνει!

0

Εφέτος το Πολυτεχνείο δεν θα κλείνει κάθε βράδυ όπως κάθε χρόνο τις ημέρες της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών τη 17η Νοέμβρη. Στην 40ή επέτειό της το Ίδρυμα είναι μόνιμα και επί δίμηνο κλειστό. Θα έμοιαζε λοιπόν ειρωνική η τυπική ανακοίνωση από την πλευρά της διοίκησης του ΕΜΠ σχετικά με τις ώρες κατά τις οποίες τυπικά θα έκλεινε κάθε βράδυ το Πολυτεχνείο μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης.

Έτσι εφέτος, το Πολυτεχνείο θα… ανοίξει για τις εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου και μετά θα… ξανακλείσει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι διοικητικοί υπάλληλοί του θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους ή όχι.

Με την εκδήλωση «»Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» 40 χρόνια μετά» θα συνεχιστούν την Παρασκευή οι εφετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, μετά τη συναυλία της Πέμπτης με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Την εκδήλωση αυτή αυνδιοργάνωσαν η επιτροπή ερτασμού, οι απεργοί του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τους εργαζόμενους της ERTopen.gr.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι του Πολυτεχνείου, δεν αποδέχτηκαν αίτημα των εργαζόμενων της πρώην ΕΡΤ να εκπέμψουν απο τον χώρο του ιδρύματος, όπως διέρρευσε την Τετάρτη. Φυσικά όμως δεν απαγορεύει κανείς σε όποιο συνεργείο τηλεόρασης επισκεφθεί τον χώρο να καλύψει όλες τις εκδηλώσεις. Πάντως, διαψεύστηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία της Αστυνομίας με τη διοίκηση του Ιδρύματος για το θέμα αυτό.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 13.30 με τη βασική εκδήλωση να λαμβάνει χώρα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας, ενώ ο πρύτανης και η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου θα είναι σε επιφυλακή όλες τις επόμενες ημέρες και μέχρι την κορύφωση των εκδηλώσεων το μεσημέρι της Κυριακής με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην εκδήλωση «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που θα γίνει στην ΕΣΗΕΑ θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων κ. Νίκος Τριανταφύλλου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου κυρία Τόνια Μοροπούλου, ο καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών του ίδιου Ιδρύματος κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης.

Η επιτροπή εορτασμού τις επόμενες ημέρες θα συγκαλείται κάθε βράδυ (την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) στις 20.00 σε αμφιθέατρο της οδού Τοσίτσα για το συντονισμό των εκδηλώσεων και την εποπτεία των χώρων του ιδρύματος.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος τίθενται σε ισχύ, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, λόγω των εκδηλώσεων για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, οπότε και θα διεξαχθεί η καθιερωμένη πορεία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους οδούς αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: http://www.tovima.gr/