fbpx

Γιατρός σε εντατική έχασε την επιμέλεια της κόρης της επειδή φρόντιζε ασθενείς με Κορονοϊό

| 16 Απριλίου 2020
ADVERTISEMENT

Η Teresa Greene είναι γιατρός και τους τελευταίους δύο μήνες «πολέμα» τον κορονοϊό στην πρώτη γραμμή. Είναι επίσης μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού και πρόσφατα εκτός από τον κορονοϊό χρειάστηκε να «πολεμήσει» και τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος δεν δίστασε να τη σύρει στα δικαστήρια για να πάρει έστω και προσωρινά την πλήρη επιμέλεια του παιδιού τους με την αιτιολογία ότι η μητέρα θέτει το παιδί σε κίνδυνο επειδή έρχεται καθημερινά σε επαφή με έναν εξαιρετικά μολυσματικό και θανατηφόρο ιό. Την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του, αλλά η Teresa δεν σκοπεύει να το βάλει κάτω.

Καθημερινά παλεύει για το καλό όλων των ασθενών της όχι μόνο εκείνων που πάσχουν από κορονοϊό και μέχρι πρόσφατα μοιραζόταν την επιμέλεια της κόρης της με τον πρώην σύζυγό της, Eric Greene. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι το τεστ που έκανε προαιρετικά την προηγούμενη εβδομάδα για κορονοϊό βγήκε αρνητικό, ο πρώην σύζυγος ζήτησε και πήρε προσωρινά την πλήρη επιμέλεια του παιδιού έως ότου τελειώσει η πανδημία του ιού.


ADVERTISEMENT

“Αισθάνομαι ότι το δικαστικό σύστημα με πιέζει περισσότερο και από τον ίδιο τον ιό. Είναι μία εποχή πολύ δύσκολη για όλους τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας“, δήλωσε η Teresa σε συνέντευξή της. “Προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα του ανήλικου παιδιού συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της υγείας και της ευημερίας του το δικαστήριο έδωσε προσωρινά την επιμέλεια στον πρώην σύζυγo έως ότου εκδοθεί καινούργια απόφαση. Η αναστολή σχετίζεται αποκλειστικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού“, είπε με τη σειρά του ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση.

«Με σόκαρε το γεγονός ότι πήραν το παιδί μακριά μου χωρίς πρώτα να έχουν μιλήσει με γιατρούς, χωρίς να έχουν ενημερωθεί, χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα. Πήραν το παιδί μου χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση αυτή πάνω του», είπε η Teresa.

Στις 13 Απριλίου η Teresa έκανε έφεση και ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση του δικαστηρίου. «Είναι άδικο να ζητούν από μία μητέρα να διαλέξει ανάμεσα στο παιδί της και τον όρκο που έδωσε ως γιατρός. Δεν θα εγκαταλείψω τη δουλειά μου ούτε τους ασθενείς μου που με έχουν ανάγκη, δεν θα εγκαταλείψω όμως ούτε και το παιδί μου».


ADVERTISEMENT

Η Teresa στη συνέντευξή της είπε ότι η διάκριση αυτή οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι είναι διαζευγμένη γονέας. “Αν ήμουν παντρεμένη θα μου δινόταν η δυνατότητα να πάρω το παιδί μου σπίτι μου όποτε ήθελα. Κανείς δεν θα μπορούσε να μου πει ότι δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω“.

Ως γιατρός γνωρίζει καλά ότι δεν εκθέτει την κόρη της σε κανένα κίνδυνο αφού όσο είναι στο νοσοκομείο φοράει πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας και λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. “Ναι μεν ο κίνδυνος υπάρχει, αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί και κάνουμε ό, τι μπορούμε. Φοράω πάντα τον εξοπλισμό μου για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το παιδί μου“.

Ο πρώην σύζυγος απάντησε μέσω του δικηγόρου του λέγοντας ότι σέβεται και εκτιμά το έργο της κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. “Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Μελλοντικά η Dr. Greene θα μπορεί και πάλι να έχει το παιδί της όποτε θέλει, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να κρατήσουν κάποιες  αποστάσεις και να επικοινωνούν αν θέλουν τηλεφωνικά. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους επίλυσης αυτής της ευαίσθητης κατάστασης και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια και δικαιοσύνη“, είπε ο δικηγόρος του πρώην συζύγου.

Μπορεί η κόρη του πρώην ζευγαριού να είναι ακόμα μικρή και να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει, ωστόσο ξέρει ότι η μητέρα της δίνει μεγάλο αγώνα τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο δικαστήριο. “Θέλω μεγαλώνοντας να είναι περήφανη για μένα επειδή τηρώ τον όρκο που έδωσα όταν έγινα γιατρός. Ξέρω ότι και εκείνη με χρειάζεται τώρα και όχι μόνο οι ασθενείς μου αλλά θα πρέπει να κάνει λίγη υπομονή“.

Η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία υποστηρίζει ότι κάθε εργαζόμενος στον τομέα της υγείας μπορεί να επιστρέψει στην οικογένειά του μετά τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό, αρκεί να λαμβάνονται όλα τα μέτρα, προληπτικά και μη. Καλό θα ήταν να κρατήσουμε κάποιες αποστάσεις ωστόσο είναι λάθος να χωριστούμε πλήρως από τις οικογένειές μας, σύμφωνα με το Mark Rupp, καθηγητή και επικεφαλής του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα. «Η επαφή με την οικογένεια είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη για την ψυχική υγεία των ανθρώπων τις δύσκολες αυτές μέρες».

Πηγή: scarymommy.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ