Εργαστήρι για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία, στη Χαλκιδική

0

Μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές της Μη Βίαιης Επικοινωνίας είναι στο μεγάλωμα των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους. Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά με αποτελεσματικότητα και ηρεμία, παρόλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις συνθήκες της ζωής μας.

Ο Frank Gaschler έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τη μακρόχρονη εμπειρία του στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με παιδιά. Θα μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε με το δικό μας τρόπο σημαντικά ζητήματα όπως:

  • Πώς μπορούμε να ακούμε αυτό που προσπαθούν να μας πουν τα παιδιά και ο/η σύντροφός μας, ακόμα κι όταν φωνάζουν ή πέφτουν σε σιωπή;
  • Πώς μπορούμε να εκφραστούμε ειλικρινά χωρίς να προκαλέσουμε θυμό ή ενοχή στους άλλους;
  • Ποια βασικά μας πιστεύω επηρεάζουν τη σχέση μας με την οικογένειά μας;
  • Πώς μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά στη γλώσσα τους;
  • Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις συγκρούσεις με δημιουργικό τρόπο;
  • Πώς θα σταματήσουμε να πέφτουμε στις ίδιες παγίδες στη σχέση μας με τον/την συντροφό μας;
  • Πώς μπορούμε να εκφράσουμε τις ανάγκες μας χωρίς να πιέζουμε τους άλλους;

O Frank Gaschler ειδικεύεται στη χρήση της Μη Βίαιης Επικοινωνίας από γονείς, εκπαιδευτικούς και από οποιονδήποτε ζει και εργάζεται με παιδιά. Είναι εκπαιδευτής σε αυτή τη διαδικασία από το 2005. Εργάζεται επίσης ως σύμβουλος σε σχολεία και ως διαμεσολαβητής. Είναι ένας από τους ιδρυτές του γερμανόφωνου δικτύου D-A-CH.
Ο Frank ξεκίνησε μαζί με τη σύζυγό του Gundi το πρότζεκτ “Giraffentraum”, το οποίο εισάγει τη Μη Βίαιη Επικοινωνία σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Αυτό το πρόγραμμα είναι σήμερα ενεργό σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης εργαστεί σε πολλά camp Μη Βίαιης Επικοινωνίας αφιερωμένα στις οικογενειακές σχέσεις στη Γερμανία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ.
Το πάθος του Frank είναι βαδίζει με τη Μη Βίαιη Επικοινωνία πέρα από την πεπατημένη οδό, έξω από τους περιορισμούς του λόγου και της γλώσσας. Εστιάζει στη διαίσθηση, τη γλώσσα του σώματος, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα.
Ο Frank ζει με τη Gundi, τις δύο κόρες τους και την υπόλοιπη οικογένειά τους στο Μόναχο της Γερμανίας.
Διαβάστε περισσότερα για τη δουλειά του Frank στο: www.freiekommunikation.de

Ο Frank και η Gundi είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Θέλω να καταλάβω αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη – Μη Βίαιη Επικοινωνία με παιδιά». Το βιβλίο του Frank και της Gundi, το οποίο προλογίζει ο ίδιος ο Marshall Rosenberg, μας δείχνει πώς να εφαρμόσουμε τις αρχές της Μη Βίαιης Επικοινωνίας στις σχέσεις μας με τα παιδιά. Εστιάζει στο πώς να εκφράζουμε όλα αυτά που μας ενοχλούν χωρίς να κατηγορούμε κάποιον γι” αυτά και πώς να παραμένουμε ανοιχτοί για να ακούσουμε τους άλλους ακόμα και όταν υψώνουν τη φωνή τους. Εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η ενσυναίσθηση μας βοηθά να εκφραστούμε με αυθεντικότητα ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις και ταυτόχρονα να φερθούμε στους άλλους με σεβασμό. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό για γονείς, δασκάλους και εκπαιδευτικούς. Διατίθεται προς το παρόν μόνο στη Γερμανική γλώσσα.

Το εργαστήριο διεξάγεται από 28/4/2014 έως 2/5/2014 στο ξενοδοχείο Athena Pallas, στην Ακτή Ελιάς στη Χαλκιδική.  Η συμμετοχή στην εκπαίδευση κοστίζει 200€. Τα ζευγάρια πληρώνουν συνολικά 300€ για την εκπαίδευση. Αν οι συμμετέχοντες ξεπεράσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό θα υπάρξει δυνατότητα μείωσης της τιμής για όλους.

H διαμονή κοστίζει 51,80€/ημέρα το μονόκλινο και 32,20€/ημέρα το δίκλινο. Η διαμονή περιλαμβάνει πλήρη διατροφή.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής πιστοποιημένη από το Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). 

Η γλώσσα διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι τα αγγλικά. Θα υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ώστε να γίνεται καλύτερα αντιληπτός ο εκπαιδευτής, ωστόσο γενικά οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επικοινωνούν με τον εκπαιδευτή στην αγγλική γλώσσα.

Δηλώστε συμμετοχή έως τις 18/4/2014 στέλνοντας email στο  info@non-violence.gr με τίτλο «Εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας, Χαλκιδική» ή  επικοινωνήστε τηλεφωνικά στους αριθμούς  6989419186 και  6977007561.